At indrette sin have til lav vedligeholdelse er ved at blive mere populært. Havefolket elsker at gå i haven, men de har ikke altid den tid der kræves for at holde alting pænt og ordentligt. Andre bryder sig ganske enkelt ikke om at arbejde i haven, men de ønsker sig alligevel en smuk og grøn have.
Ikke alle planter vokser hurtigt. Og dét er kun godt! Hvis du ønsker dig en høj hæk, er det selvfølgelig skønt med en busk der vokser hurtigt. På denne måde får du læ og privatliv i din have i løbet af kort tid. Har du en hæk, du gerne vil holde tæt og kort? I så fald er langsomtvoksende hækplanter det rigtige for dig.
Løvfældende busk- og hækplanter er planter som – i hvert fald i vores del af verden – taber deres blade i løbet af efteråret eller vinteren. Det vil sige, at de løvfældende planter opfører sig modsat de stedsegrønne planter, som beholder deres løvværk hele året. Men det at de taber deres blade betyder ikke, at løvfældende træer og buske ikke kan være fantastiske hækplanter.
Nåletræer er ofte de første planter, folk kommer på, når de tænker på hækplanter. Dét siger i sig selv noget om, hvilken status nåletræer har som en fremragende hækplante. De fleste koglebærende hækplanter forekommer ikke naturligt i Skandinavien, men det gør dem ikke mindre egnede til skandinaviske hække.
Stedsegrønne hækplanter er planter, der bevarer enten alle eller de fleste af deres blade vinteren over. Deres løvværk er næsten helt modstandsdygtigt over for kulde eller tab af fugtighed, hvilket holder bladende fra at visne. Derfor har stedsegrønne planter grønne blade gennem alle fire årstider. Visse stedsegrønne planter har nåle i stedet for blade, men der er ingen væsentlig biologisk forskel på planter med nåle og med blade.
Takket være det fortsat formildnende klima i de senere år er laurbærkirsebærhækken blevet en af de allermest populære hurtigt-voksende hækplanter i Skandinavien.
Liguster har længe været et populært valg til hække i Skandinavien. Der findes 2 sorter: den bredbladede ligustrum ovalifolium og den ”vintergrønne”, småbladede ligustrum vulgare. Hvilken passer bedst i din have?
Om du eftersöker en Idegranshäck av toppkvalitet så har du kommit rätt! Vi på Plantinavia levererar alltid den finaste kvalitén till det skarpaste priset. På vår egen odling sörjer vi för att plantan växer sig tät och stark. Plantinavia erbjuder Idegranen i olika höjder: från 80-200cm.
Hvilken thujasort som thujahæk? Okay, så du har bestemt dig for at plante en thujahæk? Godt valg. Men hvordan vælger du mellem de forskellige thujasorter?
Vi ser ofte folk begå de samme fejl, og det er ærgerligt når nu disse fejl kan undgås. Med de tips du finder i denne blogpost, kan du lære af andres fejl.
Vi bliver tit spurgt, om det kan lade sig gøre at plante en hæk i lerjord. I denne artikel vil vi fortælle dig alt om det.
Tips til at vande ligustrum
Tuja er et populært valg til at holde jorden fugtig og give planter og træer et godt fundament. Dette er en guide i at vedligeholde livets træ, så det forbliver sundt.
Hvornår er det bedst at vande haven? Forskellige faktorer afgør svaret på dette spørgsmål.
Kan jeg trimme min hæk med en kædesav? Det er ofte muligt at trimme din hæk med en kædesav, så længe du ved hvornår og hvordan dette skal gøres.
Hækplanter At vedligeholde tuja
Livets træ (også kendt som tuja) er en type nåletræ, der har fundet vej ind i vores haver. Og dét er ingen overraskelse! Livets træ er en meget nem plante, og den klarer sig godt i tempererede klimaer. Den kræver ikke megen pleje og er dertil nem at plante. Ligesom andre sorter af nåletræ er livets træ glimrende at plante som hegn eller hæk. Livets træ kommer som forskellige dyrkede varieteter, herunder “Smaragd” og “Martin”. I denne blogpost vil vi forklare, hvad du bør overveje, hvis du har lyst til at købe livets træ som en af de dyrkede varieteter “Martin” og “Smaragd”.
Livets træ skal selvfølgelig anbringes i jorden. Tujaen er ikke ret sart, men foretrækker veldrænet jord. Grav først en rende, der er lige så lang som træet er højt. Afhængig af højde og kvalitet planter man normalt 1 til 4 planter pr. meter (med vores brugervenlige konfigurator kan du se, hvor meget plads du skal bruge til din valgte højde og sort/kvalitet). De fleste sorter af livets træ købes med en rodklump og i en jutepose. Du kan bare lade posen sidde omkring rødderne. Når først planterne er i jorden, kan du vande dem to-tre gange om ugen, især i varme perioder. På den måde vil planten få nok vand og mineraler fra jorden, og rødderne vil have plads til at slå sig ned i den nye jord. Tip: Du har måske allerede set det, men når du planter livets træ eller en anden sort af hækplante, er det bedst at gå ud fra et udspændt reb eller en snor. På denne måde kan du være sikker på, at planterne vil stå pænt og lige, der hvor du ønsker det.
Vedligeholdelsen af livets træ handler først og fremmest om beskæring. Hvis du har en hæk af livets træ og gerne vil have den til at tage sig godt ud, bør du beskære den to-tre gange om året (undtagen det første år efter plantning). Grenene bør aldrig beskæres for meget (i dette tilfælde vil det sige for tæt på stammen). Dette kan nemlig give din hæk grimme, tørre pletter. Livets træ kan som hæk hurtigt blive flere meter højt, og det er en velkendt sag at det vokser hurtigt. Yderligere pleje i form af gødning eller ekstra næring er ofte ikke nødvendigt.
Livets træ kendetegnes ved dets fine blade, der udgør en slags “nåle-vifter”. Disse vifter dækker stammen godt og skaber en uigennemtrængelig hæk, som ingen kan se igennem. Dette gør livets træ velegnet som hæk rundt om en for- eller baghave. Livets træ er en glimrende erstatning for et hegn eller en port. Dette lader dig på smart vis aflægge planterne i have, hvilket givet et helt grønt udtryk. Ved ikke hvor, du skal anbringe livets træ, eller hvilken rolle det skal spille i din have? Vi kan altid rådgive dig, hvis du køber dine planter hos Plantinavia!
Hej! Therese her 👋 Hvordan kan jeg hjælpe dig?
0 varor
Ingen varer i kurven.
0 kr.