Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Få en grøn have med det samme: Færdig efeuhæk til din have

Færdig efeuhæk: Fordelene

Efeu er nok en af de bedste buske, hvis man gerne vil trække en grøn grænse. Denne velkendte klatreplante kaldes også Hedera. Den er den perfekte busk, hvis man ønsker at pryde et hegn eller en mur med noget grønt. Når du planter en ung Hedera i din have, tager det noget tid før muren eller hegnet er helt dækket. Men dette er ikke den eneste måde, du kan få en Hedera i din have på. Du kan også vælge en færdig efeuhæk. Hvad er fordelene ved dette, og hvordan fungerer det helt præcist? Dét kan du læse om i denne blogpost.

Færdig efeuhæk

En færdig efeuhæk er, som navnet antyder, klar til at blive anbragt i din have. Den færdige efeuhæk består af et net, der er dækket af Hedera. Modsat en ung efeu er den færdige variant næsten allerede fuldt udvokset. Det vil sige, at du kan nyde beskyttelse i haven lige efter du har plantet, uden at skulle vente til efeuen er fuldt udvokset.

Om Hedera

Du kender sikkert allerede Hedera. Den er en almindelig plante. Planten er også rigtig velegnet til klimaet i Danmark. Den vokser hurtigt – busken vokser omkring 60 til 100 centimeter om året. Dertil holder den sig smuk og grøn hele året. Det vil sige, at du også har en smuk grøn have om vinteren.

En sund plante

Med en færdig efeuhæk kan du ikke blot glæde dig over straks at nyde beskyttelse i din have – men også over at din hæk kræver meget lidt pleje. I forhold til unge Hedera-planter er en fuldt udvokset busk langt mere modstandsdygtig. Det skyldes, at busken allerede har fået en masse opmærksomhed og pleje på planteskolen. Her har planten allerede fået den nødvendige gødning, hvilket lader den vokse godt og være bedre beskyttet mod påvirkning udefra.

En grøn have med det samme

Som nævnt ovenfor er en færdig efeuhæk ideel hvis du ønsker dig en masse grønt i haven – med det samme. Dette er især en god nyhed for dem, der lige er flyttet ind i et nyt hus. Nye huse har jo ofte en helt tom have. Med en færdig hæk kan du straks give din have beskyttelse. Og lidt privatliv fryder altid!

Stedsegrønne hække

Stedsegrønne hækplanter er planter, der bevarer enten alle eller de fleste af deres blade vinteren over. Deres løvværk er næsten helt modstandsdygtigt over for kulde eller tab af fugtighed, hvilket holder bladende fra at visne. Stedsegrønne hække giver privatliv året rundt, men man skal heller ikke undervurdere den æstetiske værdi af en hæk, der bevarer sin sunde grønne farve gennem vintermånederne. Flere hækplanter er stedsgrønne, som bl.a. den moderne takshæk, thujahæk eller en ligusterhæk.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.