Plantinavias
hæktyper:

10 forskellige slags hækplanter

Hvis du sammenligner forskellige
online leverandører af hækplanter,
ser du, at vi tilbyder relativt få
forskellige typer planter.

Årsagen er enkel:

vi synes less is more.

Hvorfor?

Hvis du skal sælge et levende produkt som hækplanter og gøre det online så skal alt stemme. Ikke kun den måde planterne dyrkes på, men også service, funktionel hjemmeside, transport og levering på dagen.

Vores motto er at levere Danmarks friskeste hækplanter direkte fra vores planteskole til dig via GPS-udstyrede lastbiler og selvfølgelig på det fastsatte tidspunkt.

Fra 4 til 10 hæksorter (gode råd fra vores kunder)

For nogle få år siden spurgte vi vores kunder, om der var nogle hækplanter og buske, som de foretrækker at plante i deres have.

Vi startede med kun 4 forskellige slags hækplanter. Da vi havde transporten fra Holland til Skandinavien i orden, blev vores sortiment udvidet (takket være kundernes tips) til 10 forskellige hækplanter.

At vi har valgt rigtigt ved at fokusere på et begrænset antal hækplanter, kan tydeligt ses på vores anmeldelser på for eksempel Trustpilot. Det er ikke for ingenting, at vores hækplanter får hele 9,0 point ud af 10.

Derudover har Plantinavias online koncept inspireret Google til at lave et casestudie på sit produkt Global Market Finder.

Det oftest stillede spørgsmål: hvilken slags hækplante skal jeg vælge?

Du har endelig besluttet, at det ikke skal være et hegn der omgiver din have, men en hæk i stedet. Først er det logisk at spørge, hvilken type hække du kan vælge. For at få svar på, hvilken hækplante der passer bedst til din have, kan du spørge dig selv om disse 5 spørgsmål:

  1. Ønsker jeg en hurtigt voksende hæk?
  2. Ønsker jeg en langsomt voksende hæk?
  3. Ønsker jeg en stedsegrøn hæk?
  4. Ønsker jeg en løvfældende hæk?
  5. I hvilken plantezone skal hækken plantes?

Hurtigt voksende hækplanter

Skærm din have mod indsyn med en hurtigt voksende hæk. Det lyder simpelt: Du køber hækken lille (og billig), og snart er du beskyttet bag en tæt høj mur.

Desværre er det ikke altid så enkelt som det lyder. Der er også ulemper ved en hurtigt voksende hæk – tænk på vedligeholdelse som beskæring.

Hurtigt voksende hækplanter vokser mere end 30 cm om året. Hvis en langsomt voksende hæk skal beskæres mindst en gang om året, kan du regne med 2-3 gange om året for en hurtigt voksende hæk (hvis du vil holde den tæt og formet).

Derudover er nogle hurtigt voksende hække mere følsomme overfor kulde.

Størstedelen af vores hækplanter vokser hurtigt:

Thuja Brabant

Kæmpethuja

• Syrenhæk

• De fleste typer laurbærkirsebær

• Avnbøgehæk

• Bøgehæk

Stedsegrøn liguster

• Almindelig bærmispel

thuja brabant limited edition 200cm

Alle vore thujaer bliver gennemsnitligt beskåret to gange om året, og dette gør, at de vokser tæt lige fra starten. Beskårede Thujaer vokser i gennemsnit på 2 år længere her i vores gartneri end ikke beskårede Thujaer. Du kan se forskellen ved at kigge på thujaens hovedstamme. På en ubeskåret Thuja kan du se hele hovedstammen gennem nålene og straks se, at de ser tynde og sparsomme ud. Omvendt, på en beskåret Thuja er dette ikke tilfældet: den er tæt og fin, og du kan ikke se hovedstammen gennem nålene. En hækkethuja på 175-200cm højde, vokser gennemsnitlig i 5-7 år i vores gartneri, før den bliver solgt. 

Langsomt voksende hække

Måske ikke hvad du først tænkte på, men det kan nogle gange være værd at genoverveje.

For mange uden grønne fingre kan en langsomt voksende hæk faktisk være et smartere valg. Disse typer hække kræver meget lidt vedligeholdelse, fordi de vokser mindre end 30 cm om året.

Langsomt voksende hække købes ofte fra begyndelsen i den ønskede højde (eller lidt lavere). Det kan være en hæk omkring en meter høj, men også en højere hæk som en thuja smaragd på omkring 200cm / 250cm.

Investeringen i høje langsomt voksende hække er ofte højere end i en hurtigt voksende hæk, fordi de er dyrket i lang tid, men som følge heraf skærmer din hæk øjeblikkeligt din have mod indsyn og du får en hæk, der kræver meget lidt vedligeholdelse.

Langsomt voksende hække i vores sortiment er:

Stedsegrønne hækplanter

Kan du lide at have noget grønt i din have i de mørke vinterdage?

Så er et stedsegrønne hække noget for dig. Stedsegrønne hække mister ikke deres blade eller nåle om vinteren, men er grønne hele året rundt. Når det kommer til privatlivets fred og vindbeskyttelse, er disse de perfekte hækplanter.

For at gøre dit valg endnu mere kompliceret, er der også hurtigt og langsomt voksende stedsegrønne hække. Der er også en opdeling i lave, mellemstore eller høje vintergrønne hække.

Disse specifikke egenskaber kan findes på produktsiden for den pågældende plante.

Stedsegrønne hækplanter i vores sortiment er:

Løvfældende hækplanter

I gruppen af ​​løvfældende hækplanter kan du vælge mellem hække, der mister bladene i efteråret eller hække, der kun mister deres blade i slutningen af ​​vinteren.

Blomstrende hække, der ikke er stedsegrønne, giver normalt mindre beskyttelse og vindbeskyttelse om vinteren sammenlignet med stedsegrønne hække.

På den anden side giver bladfarveændringer i løbet af året et velkomment varieret element til din have.

Løvfældende hække er generelt mere vinterhårdføre end stedsegrønne hække.

Løvfældende hække, som vi tilbyder, er:

Avnbøgehæk

Bøgehæk

• Syrenhæk

• Fjeldribshæk

• Dværgmispel

• Almindelig bærmispel

I hvilken plantezone er din hæk plantet?

Nu hvor du har lært mere om de forskellige egenskaber ved vores hækplanter og måske begynder at få en ide om hvad du vil have i din have, skal du også huske på, at du skal kunne fortsætte med at nyde din nye hæk i de kommende år.

God pleje er et plus, men det vigtigste er at plante i den rigtige plantezone så din hæk kan overleve så længe som muligt. Hvis du bor i Danmark eller Sydsverige, betyder det, at du har flere muligheder end hvis du bor i Helsinki, Sundsvall eller Trondheim.

Kontrollér altid, at plantezonen, hvor din hæk skal plantes, er i overensstemmelse med din valgte plantes tilstand.

Kort sagt

Valget af din ideelle havehæk er i høj grad personlig.

Faktisk er kun én ting specifik for dig, og det er i hvilken plantezone du bor, og hvorvidt din valgte plante kan håndtere denne zone. Hvis du vil have en hurtigt voksende hæk, skal du vedligeholde den oftere med beskæring.

Hvis du har et højere budget og ønsker en hæk der giver privatliv, så bør du købe en dyrere hæk, der allerede er vokset til den ønskede højde. Uanset hvad du vælger, vintergrøn eller løvfældende, en lav eller høj hæk: med den rette vedligeholdelse vokser alle hække – især hække fra Plantinavia!

Plantinavia Danmark
En live kundeservice svarer fuldstændig hurtigere end du forventer (ingen opkald, kun Whatsapp)

Plantinavia Danmark

Hej! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

now
Start Chat

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.