Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Hæktyper

Hos Plantinavia

 

Hvis du sammenligner forskellige
online leverandører af hækplanter,
ser du måske, at vi tilbyder relativt få
forskellige typer planter.

Årsagen er enkel:

Less is more.

Hvorfor vælge Plantinavia?

Hos Plantinavia forhandler vi omhyggeligt udvalgte hækplanter, så uanset om du er på udkig efter en klassisk bøgehæk eller en mere eksotisk hæktype, er du kommet til det rette sted.

Hver enkelt plante i vores sortiment er nøje udvalgt for dens skønhed, trivsel og evne til at skabe den ønskede atmosfære i din have. Vi sætter nemlig en ære i kvalitet frem for kvantitet, hvilket afspejles i vores Trustpilot score.

Hos Plantinavia forstår vi, at køb af levende planter online kræver tillid og sikkerhed. Derfor går vi ikke på kompromis med kvaliteten af vores produkter eller den service, vi leverer. Vi stræber efter at levere Danmarks friskeste hækplanter direkte fra vores planteskole til din hoveddør på det aftalte tidspunkt.

Hvilken type hæk skal jeg vælge?

At vælge den rigtige hæktype kan være en udfordrende opgave grundet de mange forskellige valgmuligheder. Hos Plantinavia har vi gjort beslutningsprocessen en smule mere enkel og overskuelig med 10 nøje udvalgte hæktyper.

Hver hæktype tilbyder unikke egenskaber og fordele, så der vil være noget for ethvert behov og præference. Så uanset om du ønsker en hurtigtvoksende eller langsomtvoksende hæk, en stedsegrøn hæk eller en med løvfald, kan du finde det hos os.

Hurtigtvoksende eller langsomtvoksende hækplanter?

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en hurtigtvoksende eller langsomtvoksende hækplante?

Hurtigtvoksende hækplanter har den åbenlyse fordel, at du på relativt kort tid kan nyde en effektiv afskærmning til din have. Hurtigtvoksende hækplanter er karakteriseret ved deres imponerende væksthastighed på over 30 cm om året.

Dog skal du være opmærksom på, at hurtigtvoksende hækplanter skal vedligeholdes regelmæssigt gennem eksempelvis beskæring for at opretholde den ønskede form og tæthed. Mens en langsomtvoksende hæk kræver beskæring mindst én gang årligt, skal du forvente at beskære en hurtigtvoksende hæk 2-3 gange årligt for at bevare dens tætte og veldefinerede udseende. Derudover er nogle hurtigt voksende hække mere følsomme overfor kulde.

Størstedelen af vores hækplanter vokser hurtigt:

Hos Plantinavia er størstedelen af vores hækplanter hurtigtvoksende. I vores sortiment finder du blandt andet:

 

• Kæmpethuja

• Syrenhæk

• Thuja Brabant

• Avnbøg hæk

• Bøgehæk

• Ligusterhæk

• Almindelig bærmispel

Thuja brabant limited edition 200cm

Alle vores thuja bliver gennemsnitligt beskåret to gange om året, og dette gør, at de vokser tæt lige fra starten. Beskårede Thujaer vokser i gennemsnit på 2 år længere her i vores gartneri end ikke beskårede Thujaer. Du kan se forskellen ved at kigge på thujaens hovedstamme. På en ubeskåret Thuja kan du se hele hovedstammen gennem nålene og straks se, at de ser tynde og sparsomme ud. Omvendt, på en beskåret Thuja er dette ikke tilfældet: den er tæt og fin, og du kan ikke se hovedstammen gennem nålene. En hækkethuja på 175-200cm højde, vokser gennemsnitlig i 5-7 år i vores gartneri, før den bliver solgt.

Langsomt voksende hækplanter

I modsætning til hurtigtvoksende hækplanter så har langsomtvoksende hækplanter den fordel, at de kræver minimal vedligeholdelse. De kan derfor være et oplagt valg for personer, som ikke har grønne fingre.

Disse hække vokser i gennemsnit mindre end 30 cm om året. Du kan dog hækken i den ønskede højde fra begyndelsen, så du med det samme kan nyde den ønskede afskærmning af din have. Her vælger du selv, om du vil have en mindre hæk på omkring en meter i højden eller en højere hæk som en Thuja Smaragd på omkring 200 cm til 250 cm.

LANGSOMTVOKSENDE HÆKKE I VORES SORTIMENT ER:

• Thuja Smaragd
• Taks
• Fjeldribshæk
• Nogle typer af laurbærkirsebær, eksempelvis Otto Luyken.

Stedsegrønne hækplanter

Drømmer du om at opretholde det grønne liv i din have, selv når vinteren sænker sig? Så er stedsegrønne hække måske noget for dig. Disse hække mister ikke deres blade eller nåle i løbet af vinteren, hvilket betyder, at de forbliver frodige og grønne året rundt.

Stedsegrønne hække kommer i forskellige væksthastigheder og højder, så du kan finde netop den hæktype, der passer til dine behov.

Stedsegrønne hækplanter i vores sortiment

• Thuja

• Laurbærkirsebær

• Taks

• Stedsegrøn liguster

Løvfældende hækplanter

Ønsker du i stedet noget mere variation i din have, er løvfældende hække et godt valg. Selvom de ikke giver samme niveau af afskærmning om vinteren som stedsegrønne hække, tilføjer de et charmerende træk gennem deres evne til at skifte farve og udseende i løbet af året, hvilket tilfører en dynamisk og livlig karakter til din have.

Løvfældende hække er generelt også mere vinterhårdføre end stedsegrønne hække, hvilket gør dem til et ideelt valg i mere barske klimaer.

Løvfældende hække, som vi tilbyder, er:

• Avnbøghæk

• Bøgehæk

• Syrenhæk

• Fjeldribshæk

• Dværgmispel

• Almindelig bærmispel

Overvej hvilken plantezone din hæk skal plantes i

Når du planlægger at plante en ny hæk i din have, er det afgørende at overveje den plantezone, hvor den skal plantes. Dette sikrer ikke kun hækkens overlevelse, men også dens trivsel og skønhed i mange år fremover.

Selvom plejen er vigtig, er den korrekte plantezone endnu vigtigere. Dette indebærer at tage hensyn til klimaet og vejrforholdene i dit område. Hvis du bor i Danmark eller Sydsverige, har du sandsynligvis flere valgmuligheder end hvis du bor i områder med mere barske vintre.

At forstå din plantezones unikke klimatiske forhold vil hjælpe dig med at vælge hækplanter, der er bedst egnet til at trives i dit miljø. Så før du planter din hæk, sørg altid for at dobbelttjekke, at den valgte plante er i overensstemmelse med de krav, din plantezones klima stiller. Dette vil sikre, at din hæk ikke kun overlever, men også blomstrer og beriger din have i mange år fremover.

Få danmarks friskeste hækplanter leveret indenfor én uge med plantinavia

Skab din drømmehave og få Danmarks friskeste hækplanter leveret direkte til din dør indenfor én uge med Plantinavia. Vores omhyggeligt udvalgte hækplanter sikrer ikke kun kvalitet, men også skønhed og holdbarhed i din have. Uanset om du ønsker at afskærme din have mod indsyn eller skabe en hyggelig atmosfære, er vores hækplanter det perfekte valg.Tag et kig i vores sortiment af hækplanter og kontakt os, hvis du har nogen spørgsmål til udvalget på  Tel: 80 82 00 02 eller info@plantinavia.dk.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.