Hæktyper

Plantinavia er Skandinaviens bedst vurderede online leverandør af kvalitetshækplanter. På grund af det store og varierede udvalg af hækplanter kan det være lidt af en udfordring for haveelskere at finde en ny hæk. Vores mål er at tilbyde en omfattende onlineoversigt over hækplanter, der er nem at navigere og lader dig træffe et oplyst valg uden at blive overvældet. Vores ressourcer gør det nemmere at sammenligne forskellige planters kvaliteter og derved finde den rigtige til din have. Nedenfor kan du et overblik over de hække, Plantinavia tilbyder.

Avnbøg

Carpinus Betulus

fra 38 kr.
Almindelig bøg

Fagus sylvatica

fra 40 kr.
Rød bøg

Fagus sylvatica 'Atropunicea'

fra 47 kr.
Thuja Brabant

Thuja occidentalis 'Brabant'

fra 52 kr.
Thuja Smaragd

Thuja occidentalis 'Smaragd'

fra 66 kr.
Stedsegrøn Liguster

Ligustrum vulgare ‘Liga’

fra 63 kr.
fra 75 kr.
fra 75 kr.
fra 75 kr.
fra 72 kr.
Laurbærkirsebær Otto Luyken

Prunus lauroceracus 'Otto Luyken'

fra 91 kr.
Kæmpethuja

Thuja plicata

fra 100 kr.
Taks Hicksii

Taxus media 'Hicksii'

fra 89 kr.
Laurbærkirsebær Caucasica

Prunus laurocerasus 'Caucasica'

fra 101 kr.
Laurbærkirsebær Novita

Prunus laurocerasus 'Novita'

fra 106 kr.
Taks Hillii

Taxus media 'Hillii'

fra 100 kr.
Laurbærkirsebær Herbergii

Prunus laurocerasus 'Herbergii'

fra 113 kr.
Laurbærkirsebær Genolia

Prunus laurocerasus 'Genolia'

fra 117 kr.
Almindelig Taks

Taxus baccata

fra 137 kr.
Laurbærkirsebær Etna

Prunus laurocerasus 'Etna'

fra 153 kr.

Stedsegrønne hækplanter

Stedsegrønne hækplanter, såsom nåletræer, er et populært valg til hække. Dette hænger i høj grad sammen med, at de bevarer deres blade om vinteren. Dette vil ikke blot sikre dit privatliv, men også lade din have tage sig grøn ud selv når andre planter har tabt deres løvværk. Som en tommelfingerregel er stedsegrønne hækplanter hårdføre og nemme at pleje. Dette gør dem også velegnede til byhaver, da de godt kan klare luftforurening. Forskellige typer af hurtigtvoksende tujaer bliver stadigt mere populære, se eksempelvis Tuja plicata og tuja "Brabant". En stedsegrøn liguster er et fremragende valg, hvis man ønsker en mindre og mere kompakt hæk. Hvis du er på udkig efter en mere traditionel hæk, bør du måske overveje en hæk i taks eller kristtjørn til din have, eller en anden populær stedsegrøn hækplante i form af laurbærtræ. Før du køber er det vigtigt at tjekke din vækstzone og typen af laurbærtræ, for at sikre, at du får den rette hårdførhed om vinteren.

Løvfældende hækplanter

Løvfældende planter er kendt for at tabe deres løvværk hvert efterår, så deres grene står nøgne vinteren igennem. Dette kan godt virke meget uheldigt for dig, hvis du ønsker dig privatliv året rundt. Men løvfældende planter har mange forsonende træk. Før det årlige løvfald kommer der som regel en skøn fremvisning af efterårets farver. Dertil er en løvfældende hæk det bedste valg, hvis du leder efter en hæk der vil blomstre hver sommer eller hvert efterår. Blomsterne, og i visse tilfælde de bær der kommer efter blomsterne, er meget gavnlige for dyrelivet. Se eksempelvis syrenen, som fås i mange forskellige, livlige farver. Hvis du foretrækker meget vinterstærke arter kan du også overveje en hæk af dværgmispel eller fjeldribs. Avnbøg og bøg hører til blandt de meget populære hækplanter i Skandinavien. En af de løvfældende hækplanter, der ses oftest, er liguster, som også har forskellige undertyper såsom "Atrovirens". Denne type bevarer faktisk sine blade vinteren over.

Utraditionelle hækplanter

Den traditionelle sondring mellem stedsegrønne og løvfældende planter dækker de fleste typer af hækplanter, men der er også andre muligheder. For eksempel kan efeu bruges til hække, hvis den dyrkes korrekt. Da efeu er en klatreplante, skal din hæk have et skelet af enten træ eller metal for at kunne vokse op. Dette vil give en tæt efeuskærm, hvis den trimmes korrekt. Denne slags "hæk" kan dyrkes ret hurtigt og kræver ikke megen plads, da den vil holde sig smal. Der fås også mere eksotiske typer af hækplanter – såsom eksempelvis bambus. Selvom bambussen kommer fra den anden side af jorden, vil den trives i nogle Skandinaviske områder. Bambussen er en meget hurtigtvoksende plante, som vil give en tyk, tæt hæk på ingen tid.

At vælge den rette hækplante

Som du kan se er der masser af muligheder for havetosser, der er på udkig efter en ny hæk. Måske kan det hele virke lidt overvældende til at begynde med. Men det betyder også, at den helt rigtige hækplante til dig er derude et sted – netop fordi der er så mange glimrende planter at vælge imellem. Dine krav og ønsker afgør, hvad der er det rigtige for dig og din have. Jordbundstype og placering er selvfølgelig afgørende faktorer, men der er stadig plads til personlige præferencer.
Plantinavia Danmark
En live kundeservice svarer fuldstændig hurtigere end du forventer (ingen opkald, kun Whatsapp)

Plantinavia Danmark

Hej! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

now
Start Chat

Trillebør

0 varor

Ingen varer i kurven.