Hurtigtvoksende hækplanter

Nogle hækplaneter gror hurtigere end andre. Det betyder ikke, at den ene er bedre end den anden; det afhænger alt sammen af, hvad du ønsker at gøre med dine planter. Mens langsomtvoksende planter er fremragende til lave hække og skulptur-hække, er hurtigtvoksende hækplanter fremragende til alle, der gerne vil have en hæk til privatlivets fred med kort varsel, men som ikke vil have den ensformighed, der er forbundet med en mur eller et træhegn, eller de byrder, der er forbundet med en lynhæk, såsom den høje pris og slæbning af tunge, etablerede træplanter under plantningen. Men selv hvis privatlivets fred ikke er et problem, giver hurtigtvoksende hækplanter dig mulighed for at få en smuk, tæt hæk rundt om din have i løbet af højst et par år.

Avnbøg

Carpinus Betulus

fra 36 kr.
Stedsegrøn Liguster

Ligustrum vulgare ‘Liga’

fra 60 kr.
fra 72 kr.
fra 72 kr.
fra 72 kr.
fra 69 kr.
Laurbærkirsebær Novita

Prunus laurocerasus 'Novita'

fra 102 kr.
Laurbærkirsebær Genolia

Prunus laurocerasus 'Genolia'

fra 113 kr.

Hurtigtvoksende nåletræer

De fleste hækplanter af nåletræer – med den bemærkelsesværdige undtagelse af den langsomtvoksende taks – er så hurtigtvoksende, at udtrykket hurtigtvoksende planter normalt umiddelbart forbindes med nåletræer. Og da de fleste nåletræer er stedsegrønne hækplanter med en tæt, kompakt vækstform, er de simpelthen ideelle planter til afskærmning året rundt. Der er ikke mange planter, der vokser lige så hurtigt som den populære thuja plicata – som har en gennemsnitlig årlig vækstrate på op til ikke mindre end 50 cm – men thuja-arter, som thuja brabant er også planter, der hurtigt kan nå den ønskede højde og tæthed for en hæk, der sikrer dit privatliv.

Hækplanter til hurtige resultater

Der er dog også andre planter end nåletræer, der kan konkurrere med leylandii med hensyn til hurtig vækst, efeu er det mest indlysende eksempel. Selv om vedbend ikke traditionelt forbindes med hække, vokser den op til 70 centimeter om året, når den plantes mod en træ- eller metalramme. Dette, sammen med det faktum, at en sådan skærm ikke kræver meget plads, gør efeu-skærmning til en meget økonomisk løsning. Den elegante kirsebærlaurbær er en smuk stedsegrøn plante med en kraftig væksthastighed, som vil tilføre din have en uformel karakter, der normalt er mere forbundet med løvfældende hækplanter, hvilket også gælder for bambushegn. Vi ønsker dog ikke at antyde, at kun stedsegrønne planter er hurtigvoksende, da den meget populære bøg også har en relativt hurtig væksthastighed. Især i betragtning af, at det er en hjemmehørende hækplante.

Valg af en hurtigtvoksende hækplante

Der er mange fordele ved hurtigtvoksende hækplanter. Hvis du ønsker, at din hæk hurtigt skal nå en vis højde, er der simpelthen ikke bedre muligheder. Heldigvis findes der et bredt udvalg af løvfældende og især stedsegrønne hurtigtvoksende planter, så den, der passer til din haves karakter, er helt sikkert derude. Den eneste ulempe ved en hurtigtvoksende hækplante er, at den skal beskæres ofte. Hvis det afskrækker dig, kan du altid overveje at anskaffe dig en langsommere voksende plante, som feks taxus media hillii eller thuja smaragd.

Plantinavia Danmark
En live kundeservice svarer fuldstændig hurtigere end du forventer (ingen opkald, kun Whatsapp)

Plantinavia Danmark

Hej! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

now
Start Chat

Trillebør

0 varor

Ingen varer i kurven.