Avnbøg hæk
Bøgehæk
Laurbærhæk
Ligusterhæk
Syrenhæk
Takshæk
Thujahæk
Hækplanter med lav vedligeholdelse
At indrette sin have til lav vedligeholdelse er ved at blive mere populært. Havefolket elsker at gå i haven, men de har ikke altid den tid der kræves for at holde alting pænt og ordentligt. Andre bryder sig ganske enkelt ikke om at arbejde i haven, men de ønsker sig alligevel en smuk og grøn have.
Hurtigtvoksende hækplanter
Nogle hækplaneter gror hurtigere end andre. Det betyder ikke, at den ene er bedre end den anden; det afhænger alt sammen af, hvad du ønsker at gøre med dine planter.
Langsomtvoksende hækplanter
Ikke alle planter vokser hurtigt. Og dét er kun godt! Hvis du ønsker dig en høj hæk, er det selvfølgelig skønt med en busk der vokser hurtigt. På denne måde får du læ og privatliv i din have i løbet af kort tid. Har du en hæk, du gerne vil holde tæt og kort? I så fald er langsomtvoksende hækplanter det rigtige for dig.
Løvfældende hække
Løvfældende busk- og hækplanter er planter som – i hvert fald i vores del af verden – taber deres blade i løbet af efteråret eller vinteren. Det vil sige, at de løvfældende planter opfører sig modsat de stedsegrønne planter, som beholder deres løvværk hele året. Men det at de taber deres blade betyder ikke, at løvfældende træer og buske ikke kan være fantastiske hækplanter.
Nåletræshække
Nåletræer er ofte de første planter, folk kommer på, når de tænker på hækplanter. Dét siger i sig selv noget om, hvilken status nåletræer har som en fremragende hækplante. De fleste koglebærende hækplanter forekommer ikke naturligt i Skandinavien, men det gør dem ikke mindre egnede til skandinaviske hække.
Stedsegrøn hække
Stedsegrønne hækplanter er planter, der bevarer enten alle eller de fleste af deres blade vinteren over. Deres løvværk er næsten helt modstandsdygtigt over for kulde eller tab af fugtighed, hvilket holder bladende fra at visne. Derfor har stedsegrønne planter grønne blade gennem alle fire årstider. Visse stedsegrønne planter har nåle i stedet for blade, men der er ingen væsentlig biologisk forskel på planter med nåle og med blade.
Laurbærhæk guide
Takket være det fortsat formildnende klima i de senere år er laurbærkirsebærhækken blevet en af de allermest populære hurtigt-voksende hækplanter i Skandinavien.
Ligusterhæk guide
Liguster har længe været et populært valg til hække i Skandinavien. Der findes 2 sorter: den bredbladede ligustrum ovalifolium og den ”vintergrønne”, småbladede ligustrum vulgare. Hvilken passer bedst i din have?
Takshæk guide
Om du eftersöker en Idegranshäck av toppkvalitet så har du kommit rätt! Vi på Plantinavia levererar alltid den finaste kvalitén till det skarpaste priset. På vår egen odling sörjer vi för att plantan växer sig tät och stark. Plantinavia erbjuder Idegranen i olika höjder: från 80-200cm.
Thujahæk guide
Hvilken thujasort som thujahæk? Okay, så du har bestemt dig for at plante en thujahæk? Godt valg. Men hvordan vælger du mellem de forskellige thujasorter?
Almindelige fejl i forbindelse med plantning
Vi ser ofte folk begå de samme fejl, og det er ærgerligt når nu disse fejl kan undgås. Med de tips du finder i denne blogpost, kan du lære af andres fejl.
At plante en hæk i lerjord
Vi bliver tit spurgt, om det kan lade sig gøre at plante en hæk i lerjord. I denne artikel vil vi fortælle dig alt om det.
At vande en ligustrum
Tips til at vande ligustrum
At vedligeholde tuja
Tuja er et populært valg til at holde jorden fugtig og give planter og træer et godt fundament. Dette er en guide i at vedligeholde livets træ, så det forbliver sundt.
Tips til at vande haven
Hvornår er det bedst at vande haven? Forskellige faktorer afgør svaret på dette spørgsmål.
Trim hæk med kædesav
Kan jeg trimme min hæk med en kædesav? Det er ofte muligt at trimme din hæk med en kædesav, så længe du ved hvornår og hvordan dette skal gøres.
Hækplanter Plejeråd til dine (nye) hækplanter
Alle kan plante en smuk hæk, men pleje og vedligeholdelse af hækken bør udføres korrekt. Det er ikke bare at grave et hul, sætte planterne i det og give dem rigeligt med vand. Da vi er en kilde til oplysninger om hækplanter, vil vi gerne informere dig om din rigtige måde at plante din hæk på. Hvis du følger disse anvisninger, vil du få en hæk der er så sund og smuk som muligt, længst muligt. I sidste ende har du brugt en del tid og energi på at finde den hækplante, der bedst passer til din haves udseende og forhold, så den fortjener intet mindre end at blive plantet og vedligeholdt korrekt.
Den bedste måde at begynde at plante din hæk på, er at gøre din have klar til dens nye beboer. Når du har bestemt, hvor du vil plante din hæk, skal du fjerne alt ukrudt fra dette område, så det ikke optager noget af den næring, din nye hæk skal bruge til at vokse. Så graver du en grøft langs længden af din nye hæk. Hvis du afmærker midten med reb eller sejlgarn, er det nemmere at grave en lige grøft. Denne grøft bør være omkring 20 centimeter dybere og bredere end planternes rødder. Når du har gravet, skal du perforere jorden for at sikre god dræning og smide et lag jord tilbage i grøften. Denne løse jord vil give din plantes rødder plads til at udvikle sig og give planten plads til at vokse. Anbring planterne, og sørg for at toppen af rodklumpen ender i jordhøjde, og luk så til med resten af jorden.
Når din hæk er blevet plantet, skal du sørge for at holde dens omgivelser fri for ukrudt, i det mindste til hækken har fået fat. En vigtig del af vedligeholdelsen er også at vande din hæk, da den skal have vand mindst 2 gange om ugen for at holde sig sund og stærk. Regn er selvfølgelig en vigtig vandkilde for en hæk, men sørg for selv at vande din hæk ofte, så den ikke tørrer ud. Aftenen er den bedste tid på dagen at vande dine planter på. Hvis du vander dine planter i løbet af dagen, er der en risiko for at vandet vil fordampe før det når frem til rødderne. Dette gælder især om sommeren. Derfor anbefaler vi, at du bruger en drypslange mindst 2 nætter pr. uge.
Trinene beskrevet ovenfor er stort set de samme for alle stedsegrønne og løvfældende hækplanter, men kravene til beskæring er meget forskellige. Visse løvfældende planter kræver ikke mere beskæring, end at man hvert år fjerner døde eller syge blade, men nogle hurtigtvoksende nåletræer såsom Tuja plicata kræver mindst to grundige beskæringssessioner om året. Det er bedst at foretage beskæringen på overskyede dage mellem maj og september. Blomstrende hække skal almindeligvis trimmes lige efter de er kommet i blomst.
0 varor
Ingen varer i kurven.
0 kr.