Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Ligusterhæk

Den klassiske og elegante ligusterhæk med det fornemme latinske navn Ligustrum vulgare har længe været et fast indslag i de danske haver. Ligusteren er semi-løvfældende, hvilket betyder, at den kan beholde mange af sine blade, hvis vinteren ikke er for hård. Disse blade skifter fra en livlig grøn til en dybere, mørkere nuance i de koldere måneder. Selv når frosten bider og mange andre planter står nøgne, tilbyder ligusterhækken ofte en æstetisk barriere mod omverdenen.

Vores udvalg byder på både spirende unge planter, ivrige efter at vokse sig store i din have, til fuldt udvoksede stedsegrønne ligusterhække, som straks kan tilføje karakter og afskærmning.

20 produkter

Stedsegrøn Liguster Rodklump 150cm

Kvalitet: Godt forgrenet

457 kr.
Stedsegrøn Liguster Rodklump 175cm

Kvalitet: Godt forgrenet

759 kr.
Stedsegrøn Liguster Potte 200cm

Kvalitet: Godt forgrenet

429 kr.
66 kr.
103 kr.
121 kr.
242 kr.
319 kr.
72 kr.
418 kr.
Stedsegrøn Liguster Rodklump 200cm

Kvalitet: Godt forgrenet

869 kr.
Stedsegrøn Liguster Potte 60cm

Kvalitet: Godt forgrenet

120 kr.
Stedsegrøn Liguster Potte 80cm

Kvalitet: Godt forgrenet

190 kr.
Stedsegrøn Liguster Potte 100cm

Kvalitet: Godt forgrenet

264 kr.
Stedsegrøn Liguster Potte 125cm

Kvalitet: Godt forgrenet

271 kr.
Stedsegrøn Liguster Potte 150cm

Kvalitet: Godt forgrenet

438 kr.
2530 kr.
Stedsegrøn Liguster Rodklump 80cm

Kvalitet: Godt forgrenet

163 kr.
Stedsegrøn Liguster Rodklump 100cm

Kvalitet: Godt forgrenet

193 kr.
Stedsegrøn Liguster Rodklump 125cm

Kvalitet: Godt forgrenet

348 kr.

Køb liguster hækplanter til din have og dine behov

I Plantinavias have af hækplanter til gode priser skiller ligusterhække sig tydeligt ud. Med passion og faglig dygtighed tilbyder vi ligusterhække, særligt udvalgt til det skandinaviske klima og den danske jordbund. Uanset hvad du søger, spænder vores sortiment sig fra unge planter i potte, som drømmer om at flette sig sammen i dit landskab, til prægtige modne hækplanter, der øjeblikkeligt vil pryde eller afskærme din have.

Dette er for øvrigt også gældende for resten af vores sortiment af hækplanter som spænder fra den klassiske bøgehæk til den robuste laurbærkirsebær og smukke syrenhæk.

Liguster: en traditionel, hårdnakket og alsidig hækplante

At ligusterhækken virker “traditionel” hænger nok sammen med, at de har været her længe. Ligusteren blev først brugt som hækplante i dronning Victorias tid, hvor den hurtigt blev yderst populær. 

Ligusteren er en sej og tolerant hæk, som ikke kræver meget arbejde for at vokse sig tæt. Den får toppe med små hvide blomster om sommeren, og disse efterfølges af sorte bær. Normalt ryger blomsterne under beskæring, når de bruges som hæk. Det er en naturlig forudsætning, når man klipper hæk, men de lugter heller ikke ret godt, så det er måske ikke så slemt. Måske er det derfor, man ikke så tit taler om ligusterens blomster, på trods af, at de er ganske kønne. 

Ligusterhækken har en positiv indvirkning på dyrelivet, hvor blomsterne tiltrækker sommerfugle og insekter, bladene spises af tusindben og de sorte frugter er en madkilde for visse fuglearter. En enkelt plante kan få tusindvis af bær. Dog bør mennesker holde sig fra dem, da de er lidt giftige og sandsynligvis vil føre til mave- og tarmproblemer.

Ironisk nok bruges bladene fra den kinesiske liguster til at behandle mavesår, diarre og kroniske tarmproblemer. Derudover er den også god mod ondt i halsen eller munden. 

Dens bark og blade kan anvendes i en bitter te, der styrker appetitten og fordøjelsen hos patienter i kemoterapi. I vores del af verden bruges ligusteren dog mest til dekorative formål, typisk som hække.

Hvornår klipper man ligusterhæk?

Ligusteren er en hurtigvoksende hækplante med en fænomenal væksthastighed og livskraft, som desværre medfører, at den skal beskæres jævnligt. Ideelt set skal ligusterhække beskæres to gange i løbet af sommeren.

Du bør klippe din ligusterhæk to gange om året, hvoraf den første af gangene bør være i juni efter den første vækstperiode, og igen i slutningen af august. Dette sikrer en tæt og kompakt vækst.Ønsker du en velplejet og formet hæk, kan du klippe den to gange yderligere i løbet af sommeren. 

Beskæring er endnu en ting, ligusteren er meget tolerant over for, så der er nærmest ingen risiko for at beskadige planten. Undgå dog at klippe hækken for sent på efteråret, da de nye skud ikke vil have tid nok til at modne ordentligt inden vinteren. Selvom det er en hårdfør plante, kan dette gøre den sårbar over for frostskader.

Ligusterhækken forbindes ofte med sirligt klippede og formelle hække, men det er bestemt muligt at skabe en mere afslappet hæk med liguster.

For at sikre, at din hæk trives og udvikler sig optimalt, inviterer vi dig til at udforske vores detaljerede ligusterhæk guide, hvor vi dykker ned i de bedste metoder til at plante, pleje og beskære.

Hvornår planter man ligusterhæk?

De forskellige arter af liguster trives nærmest hvor som helst – enhver veldrænet, men fugtig (ikke vandlidende) jordbund er egnet. Liguster vil vokse kraftigt selv i jord, der er kalkholdig, tung, ringe eller forurenet. 

Et sted i solen eller delvis skygge er fint, men tæt skygge er ikke at foretrække. Den holder både til at stå et udsat sted eller i nærheden af kysten.

Selvom det er en hårdfør plante, der ikke har store krav til jorden, den står i, er der stadig nogle perioder i løbet af året, hvor den bør plantes for at få de bedste forudsætninger.

Det anbefales, at man enten planter liguster i foråret eller efteråret. Vælger man foråret, er det ideelle tidspunkt at starte fra april til juni. Jordan er ofte fugtig i foråret, hvilket hjælper med at holde rødderne hydrerede. Dertil får planten en hel vækstsæson, hvor den kan nyde godt af årstidens varme kærtegn og nå at etablere sig inden den kommende vinter. 

Passer efteråret bedre ind i kalenderen til hækplantning af liguster, er september til november det oplagte tidspunkt. Jorden er stadig varm efter sommeren, og der er ofte tilstrækkeligt med nedbør, som planten kan nyde godt, mens den når at slå rødder inden vinteren. Det giver dig også bedre forudsætninger for at have en hæk klar til den kommende sommer.

Vælg en ligusterhæk – vælg Plantinavia

Plantinavia fremstår som en markant og eksklusiv aktør inden for ligusterhække. Vi forstår ligusterens alsidighed og evne til at skabe både tæthed og charme i en have. Derfor tilbyder vi en bred vifte af løsninger, der kan imødekomme enhver haveentusiasts behov og budget. 

Udover at levere komplette ligusterhække direkte fra vores dyrkningsmarker i Holland, har vi også enkelte ligusterstammer med rodklump eller i potter for dem, der søger specifikke muligheder eller et mere begrænset omfang. 

Med Plantinavia er du garanteret topkvalitet i hver plante, og vi sørger for direkte levering, uden mellemled, lige til din dør. Hvad enten dit ønske er storslået eller mere beskedent, står Plantinavia klar til at skabe skønne rammer i din have.

Bredt udvalg af forskellige hækplanter

Dyk nede i vores store udvalg af andre hækplanter dyrket til det skandinaviske klima og leveret direkte til din adresse fra vores marker i det sydlige Holland. Om du er på udkig efter en klassisk avnbøg eller de populære taks og thuja, har vi altid en bredt sortiment af forskellige sorter i mange forskellige størrelser. Hvis du har spørgsmål til stort eller småt, tøv da ikke med at række ud til os på enten telefon eller email.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.