Avnbøg hæk
Bøgehæk
Laurbærhæk
Ligusterhæk
Syrenhæk
Takshæk
Thujahæk
Hækplanter med lav vedligeholdelse
At indrette sin have til lav vedligeholdelse er ved at blive mere populært. Havefolket elsker at gå i haven, men de har ikke altid den tid der kræves for at holde alting pænt og ordentligt. Andre bryder sig ganske enkelt ikke om at arbejde i haven, men de ønsker sig alligevel en smuk og grøn have.
Hurtigtvoksende hækplanter
Nogle hækplaneter gror hurtigere end andre. Det betyder ikke, at den ene er bedre end den anden; det afhænger alt sammen af, hvad du ønsker at gøre med dine planter.
Langsomtvoksende hækplanter
Ikke alle planter vokser hurtigt. Og dét er kun godt! Hvis du ønsker dig en høj hæk, er det selvfølgelig skønt med en busk der vokser hurtigt. På denne måde får du læ og privatliv i din have i løbet af kort tid. Har du en hæk, du gerne vil holde tæt og kort? I så fald er langsomtvoksende hækplanter det rigtige for dig.
Løvfældende hække
Løvfældende busk- og hækplanter er planter som – i hvert fald i vores del af verden – taber deres blade i løbet af efteråret eller vinteren. Det vil sige, at de løvfældende planter opfører sig modsat de stedsegrønne planter, som beholder deres løvværk hele året. Men det at de taber deres blade betyder ikke, at løvfældende træer og buske ikke kan være fantastiske hækplanter.
Nåletræshække
Nåletræer er ofte de første planter, folk kommer på, når de tænker på hækplanter. Dét siger i sig selv noget om, hvilken status nåletræer har som en fremragende hækplante. De fleste koglebærende hækplanter forekommer ikke naturligt i Skandinavien, men det gør dem ikke mindre egnede til skandinaviske hække.
Stedsegrøn hække
Stedsegrønne hækplanter er planter, der bevarer enten alle eller de fleste af deres blade vinteren over. Deres løvværk er næsten helt modstandsdygtigt over for kulde eller tab af fugtighed, hvilket holder bladende fra at visne. Derfor har stedsegrønne planter grønne blade gennem alle fire årstider. Visse stedsegrønne planter har nåle i stedet for blade, men der er ingen væsentlig biologisk forskel på planter med nåle og med blade.
Laurbærhæk guide
Takket være det fortsat formildnende klima i de senere år er laurbærkirsebærhækken blevet en af de allermest populære hurtigt-voksende hækplanter i Skandinavien.
Ligusterhæk guide
Liguster har længe været et populært valg til hække i Skandinavien. Der findes 2 sorter: den bredbladede ligustrum ovalifolium og den ”vintergrønne”, småbladede ligustrum vulgare. Hvilken passer bedst i din have?
Takshæk guide
Om du eftersöker en Idegranshäck av toppkvalitet så har du kommit rätt! Vi på Plantinavia levererar alltid den finaste kvalitén till det skarpaste priset. På vår egen odling sörjer vi för att plantan växer sig tät och stark. Plantinavia erbjuder Idegranen i olika höjder: från 80-200cm.
Thujahæk guide
Hvilken thujasort som thujahæk? Okay, så du har bestemt dig for at plante en thujahæk? Godt valg. Men hvordan vælger du mellem de forskellige thujasorter?
Almindelige fejl i forbindelse med plantning
Vi ser ofte folk begå de samme fejl, og det er ærgerligt når nu disse fejl kan undgås. Med de tips du finder i denne blogpost, kan du lære af andres fejl.
At plante en hæk i lerjord
Vi bliver tit spurgt, om det kan lade sig gøre at plante en hæk i lerjord. I denne artikel vil vi fortælle dig alt om det.
At vande en ligustrum
Tips til at vande ligustrum
At vedligeholde tuja
Tuja er et populært valg til at holde jorden fugtig og give planter og træer et godt fundament. Dette er en guide i at vedligeholde livets træ, så det forbliver sundt.
Tips til at vande haven
Hvornår er det bedst at vande haven? Forskellige faktorer afgør svaret på dette spørgsmål.
Trim hæk med kædesav
Kan jeg trimme min hæk med en kædesav? Det er ofte muligt at trimme din hæk med en kædesav, så længe du ved hvornår og hvordan dette skal gøres.
Hækplanter Ligusterhæk
Den klassiske og elegante ligusterhæk med det fornemme latinske navn Ligustrum vulgare har længe været et fast indslag i de danske haver. Ligusteren er semi-løvfældende, hvilket betyder, at den kan beholde mange af sine blade, hvis vinteren ikke er for hård. Disse blade skifter fra en livlig grøn til en dybere, mørkere nuance i de koldere måneder. Selv når frosten bider og mange andre planter står nøgne, tilbyder ligusterhækken ofte en æstetisk barriere mod omverdenen.
Vores udvalg byder på både spirende unge planter, ivrige efter at vokse sig store i din have, til fuldt udvoksede stedsegrønne ligusterhække, som straks kan tilføje karakter og afskærmning.
Ligustrum vulgare ‘Liga’
I Plantinavias have af hækplanter til gode priser skiller ligusterhække sig tydeligt ud. Med passion og faglig dygtighed tilbyder vi ligusterhække, særligt udvalgt til det skandinaviske klima og den danske jordbund. Uanset hvad du søger, spænder vores sortiment sig fra unge planter i potte, som drømmer om at flette sig sammen i dit landskab, til prægtige modne hækplanter, der øjeblikkeligt vil pryde eller afskærme din have.
Dette er for øvrigt også gældende for resten af vores sortiment af hækplanter som spænder fra den klassiske bøgehæk til den robuste laurbærkirsebær og smukke syrenhæk.
At ligusterhækken virker “traditionel” hænger nok sammen med, at de har været her længe. Ligusteren blev først brugt som hækplante i dronning Victorias tid, hvor den hurtigt blev yderst populær.
Ligusteren er en sej og tolerant hæk, som ikke kræver meget arbejde for at vokse sig tæt. Den får toppe med små hvide blomster om sommeren, og disse efterfølges af sorte bær. Normalt ryger blomsterne under beskæring, når de bruges som hæk. Det er en naturlig forudsætning, når man klipper hæk, men de lugter heller ikke ret godt, så det er måske ikke så slemt. Måske er det derfor, man ikke så tit taler om ligusterens blomster, på trods af, at de er ganske kønne.
Ligusterhækken har en positiv indvirkning på dyrelivet, hvor blomsterne tiltrækker sommerfugle og insekter, bladene spises af tusindben og de sorte frugter er en madkilde for visse fuglearter. En enkelt plante kan få tusindvis af bær. Dog bør mennesker holde sig fra dem, da de er lidt giftige og sandsynligvis vil føre til mave- og tarmproblemer.
Ironisk nok bruges bladene fra den kinesiske liguster til at behandle mavesår, diarre og kroniske tarmproblemer. Derudover er den også god mod ondt i halsen eller munden.
Dens bark og blade kan anvendes i en bitter te, der styrker appetitten og fordøjelsen hos patienter i kemoterapi. I vores del af verden bruges ligusteren dog mest til dekorative formål, typisk som hække.
Ligusteren er en hurtigvoksende hækplante med en fænomenal væksthastighed og livskraft, som desværre medfører, at den skal beskæres jævnligt. Ideelt set skal ligusterhække beskæres to gange i løbet af sommeren.
Du bør klippe din ligusterhæk to gange om året, hvoraf den første af gangene bør være i juni efter den første vækstperiode, og igen i slutningen af august. Dette sikrer en tæt og kompakt vækst.Ønsker du en velplejet og formet hæk, kan du klippe den to gange yderligere i løbet af sommeren.
Beskæring er endnu en ting, ligusteren er meget tolerant over for, så der er nærmest ingen risiko for at beskadige planten. Undgå dog at klippe hækken for sent på efteråret, da de nye skud ikke vil have tid nok til at modne ordentligt inden vinteren. Selvom det er en hårdfør plante, kan dette gøre den sårbar over for frostskader.
Ligusterhækken forbindes ofte med sirligt klippede og formelle hække, men det er bestemt muligt at skabe en mere afslappet hæk med liguster.
For at sikre, at din hæk trives og udvikler sig optimalt, inviterer vi dig til at udforske vores detaljerede ligusterhæk guide, hvor vi dykker ned i de bedste metoder til at plante, pleje og beskære.
De forskellige arter af liguster trives nærmest hvor som helst – enhver veldrænet, men fugtig (ikke vandlidende) jordbund er egnet. Liguster vil vokse kraftigt selv i jord, der er kalkholdig, tung, ringe eller forurenet.
Et sted i solen eller delvis skygge er fint, men tæt skygge er ikke at foretrække. Den holder både til at stå et udsat sted eller i nærheden af kysten.
Selvom det er en hårdfør plante, der ikke har store krav til jorden, den står i, er der stadig nogle perioder i løbet af året, hvor den bør plantes for at få de bedste forudsætninger.
Det anbefales, at man enten planter liguster i foråret eller efteråret. Vælger man foråret, er det ideelle tidspunkt at starte fra april til juni. Jordan er ofte fugtig i foråret, hvilket hjælper med at holde rødderne hydrerede. Dertil får planten en hel vækstsæson, hvor den kan nyde godt af årstidens varme kærtegn og nå at etablere sig inden den kommende vinter.
Passer efteråret bedre ind i kalenderen til hækplantning af liguster, er september til november det oplagte tidspunkt. Jorden er stadig varm efter sommeren, og der er ofte tilstrækkeligt med nedbør, som planten kan nyde godt, mens den når at slå rødder inden vinteren. Det giver dig også bedre forudsætninger for at have en hæk klar til den kommende sommer.
Plantinavia fremstår som en markant og eksklusiv aktør inden for ligusterhække. Vi forstår ligusterens alsidighed og evne til at skabe både tæthed og charme i en have. Derfor tilbyder vi en bred vifte af løsninger, der kan imødekomme enhver haveentusiasts behov og budget.
Udover at levere komplette ligusterhække direkte fra vores dyrkningsmarker i Holland, har vi også enkelte ligusterstammer med rodklump eller i potter for dem, der søger specifikke muligheder eller et mere begrænset omfang.
Med Plantinavia er du garanteret topkvalitet i hver plante, og vi sørger for direkte levering, uden mellemled, lige til din dør. Hvad enten dit ønske er storslået eller mere beskedent, står Plantinavia klar til at skabe skønne rammer i din have.
Dyk nede i vores store udvalg af andre hækplanter dyrket til det skandinaviske klima og leveret direkte til din adresse fra vores marker i det sydlige Holland. Om du er på udkig efter en klassisk avnbøg eller de populære taks og thuja, har vi altid en bredt sortiment af forskellige sorter i mange forskellige størrelser. Hvis du har spørgsmål til stort eller småt, tøv da ikke med at række ud til os på enten telefon eller email.
0 varor
Ingen varer i kurven.
0 kr.