Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Vores kunder elsker vores produkter

Produktbeskrivelse
Kort beskrivelseAlmindelig buksbom er en hækplante, som altid er der: stedsegrøn, altid stilfuld året rundt.
Hårdførhed over vinterenMeget vinterhårdfør.
VækstBusket, opret
Højde efter 10 år125 cm
LøvPlanten har stedsegrønne, læderagtige, ovale til elliptiske blade. De har en størrelse fra cirka halvanden til over tre centimeter og flader lidt ud på toppen.
Væksthastighed10-15 cm pr. år.
VinterbladeStedsegrøn
GiftighedAlle dele af planten er giftige.
Krav til lysSol, delvist skygge
Max højde1,5 meter
AnvendelseSammenplantning, som en hæk.
FrugterIngen
Pigge/torneIngen
PlaceringstipsDen kan ikke lide meget våd jord og vil ikke trives på blæsende placeringer.
JordbundBuksbom kan vokse i næsten alle typer jord, så længe jorden er veldrænet.

Pris oversigt

Filtrer dit valg:

Buksbom 80cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

20

323 kr.

30

307 kr.

35

301 kr.

40

291 kr.

Buksbom 100cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

10

492 kr.

20

468 kr.

25

458 kr.

30

443 kr.

Buksbom 120cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

10

550 kr.

20

523 kr.

25

512 kr.

30

495 kr.

Buksbom 40cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
50
Antal planter pr. meter
3.5

70

114 kr.

100

109 kr.

125

107 kr.

150

103 kr.

Buksbom 60cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
50
Antal planter pr. meter
3.5

70

81 kr.

100

77 kr.

125

76 kr.

150

73 kr.

Buksbom 80cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
50
Antal planter pr. meter
3.5

60

99 kr.

100

95 kr.

125

93 kr.

150

90 kr.

Buksbom 100cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
60
Antal planter pr. meter
3.5

60

114 kr.

100

109 kr.

125

107 kr.

150

103 kr.

FAQ

Hvordan måler I planterne?

Højden måles som højden på selve planten, hvilket vil sige, at rodklumpen/potten ikke medtælles.

Hvor stor er rodklumpen/potten på mine planter? Og hvor stor en grøft skal jeg grave?

Disse informationer finder du under billedet af din valgte hæk på hjemmesiden. Klik på den højde, du har valgt, og du vil se et ikon under billedet af planten. Det viser størrelsen af ​​rodklumpen/potten. Grøften skal så være 1,5-2 gange større end rodklumpen.

Skal jeg beskære planterne allerede ved plantningen?

Nej, vent med at klippe hækken, til den begynder at etablere sig. Du kan godt trimme lidt, men ikke den helt store klipning, før den har slået rod.

Skal jeg gøde, når jeg planter?

Nej, vent med at gøde dine planter til næste forår.

Hvor meget vand har mine planter brug for?

Nyplantede hækplanter skal have en hel del vand. Sørg for, at jorden hele tiden er fugtig (ikke våd) helt ned til rødderne. Dette gælder hele det første og andet år. Vand grundigt, indtil der kommer frost i jorden, tag så en pause over vinteren, og begynd at vande igen, når frosten forsvinder.

Hvordan adskiller vores kvaliteter sig fra hinanden?

Hos Plantinavia stræber vi efter at tilbyde hække til ethvert budget. Derfor tilbyder vi forskellige kvaliteter.
Kort sagt: Desto højere kvalitet, desto mere privatliv fra start af.

Outlet
Dette er vores budgetvenlige plante. Det er en ubeskåret og derfor mere åben plante, som tilbyder lidt mindre privatliv fra start af. Med tiden bliver denne hæk tæt, hvis man klipper den to gange om året. Kvaliteten kan sammenlignes med den man finder i webshops, der sælger i store partier. For at holde transportomkostningerne nede, er det kun muligt at sælge Outlet-planter i store mængder. Outlet-planter skal betales på forhånd, og rabatkoder gælder ikke.

Xklusiv/Forgrenet
Dette er vores basiskvalitet. Disse planter er blevet klippet og omplantet. Omplantningen er vigtig for at give en tæt rodstruktur, så din hæk har styrken til at fortsætte med at gro i din have. Denne kvalitet giver godt privatliv fra start af, men er mere åben i toppen sammenlignet med vores Limited-kvalitet. Planterne leveres på paller på op til 225 cm2.

Limited/Godt forgrenet
Dette er den kvalitet, vi er mest kendt for. Alle planter er blevet dyrket økologisk og længere fra hinanden. Derfor opstår der en tæt og fast struktur efter adskillige klipninger på planteskolens marker. Det betyder, at du kan skabe en smuk og tæt hæk selv om du ikke sætter så mange planter pr. meter. Disse hækplanter giver masser af privatliv straks efter du har plantet dem. Som et resultat af den måde, disse planter er blevet plejet på, er rodsystemet så stærkt at planterne vokser på meget fast vis når du har plantet dem i din have. At plante en Limited-hæk vil vække opmærksomhed i nabolaget. Disse planter kan også plantes som enkeltstående planter.

Færdighække
Færdighække kan sammenlignes med vores Limited-planter, men de er for det meste beskåret til en firkantet form, så de udgør en færdig hæk fra start af. Dertil dyrkes visse færdighække i elementer på 1 mm2 og kan plantes direkte med deres biologisk nedbrydelige kasser.

Er du stadig i tvivl om, hvad du skal vælge? Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice for rådgivning.

Vis alle spørgsmål

Opdag fordelene ved en buksbomhæk

Buksbom, også kendt under dens latinske navn Buxus, er en meget langsomtvoksende og hårdfør stedsegrøn busk. Arten Buxus sempervirens, som er kendt som almindelig buksbom, er hjemmehørende i Syd- og Vesteuropa og er blevet brugt som hækplante i århundreder. Derfor kan den med rimelighed betragtes som en af de mest traditionelle hækplanter. Den bruges mest som hækplante, men nogle folk går videre endnu og bruger disse dekorative planter til at lave planteskulpturer med. Her er arten ideel, da den er meget bestandig overfor beskæring.

Dette gør buksbom til en af de to almindelige arter hækplanter, der kan bruges til planteskulpturer. Den anden er taks. Kort sagt: Buksbom er ikke bare stedsegrøn, tolerant over for skygge og nem at pleje – den kan også beskæres til nærmest enhver form. Buksbomtræer er meget tolerante over for trimning og vokser meget langsomt, med en gennemsnitslig væksthastighed på 10-20 centimeter om året. Dette er perfekt til planteskulpturer, da hurtigtvoksende planter er svære at holde formen på. Naturligvis gør dens voksemåde også buksbom til den helt rigtige hækplante, da den giver et velformet, tæt og holdbart stedsegrønt levende hegn, der nok skal holde sig grønt hele året.

Historien om buksbom som hækplante

Buksbom er en meget alsidig hækplante, der vil passe godt ind i både en traditionel og en moderne have. Buksbomhække holder sig grønne og elegante selv i de kolde vintermåneder, og de er altid på mode. Dette er passende, da planten traditionelt set er blevet opfattet som et symbol på det evige. Dens træ er med sine fine årer glimrende til træskærerarbejder. Det er en af de ganske få trætyper, der er mere kompakt end vand. På trods af dens ret lave tilgængelighed bruges buksbom ofte til skakbrikker og kvalitetsskeer i træ. Den bruges også til forskellige musikinstrumenter såsom blokfløjter, og til de hårde dele på strengeinstrumenter.

Det er en udbredt misforståelse, at buksbom stammer fra Middelhavsområdet og derfor skal stå tørt og i solen. Buxus sempervirens er hjemmehørende i Europa og vil derfor gro ganske godt i vores klima, selv i skyggen. Faktisk kan for megen varme ligefrem være skadeligt for en buksbomhæk, da dens grene kan tørre ud når en buksbomhæk beskæres i varmt vejr. Denne art vokser skam i Middelhavsområdet, men ofte på skyggefulde bjergsider, og derfor har den tilpasset sig kølige forhold. I naturen kan denne art blive en busk med en meget flot højde. Det betyder ikke, at den vil vokse hvor som helst. Vind og fugtighed kan udgøre en trussel mod buksbom.

Buksbom som en formel hæk

Da den er så nem at få til at vokse i et sirligt, kompakt habitat, er buksbom den perfekte hækplante til formelle hække. At trimme en buksbomhæk eller forme den kan gøres først eller sidst på sommeren, mens det er bedst at beskære i foråret. Pas på ikke at trimme for hårdt, da grenene og bladene vokser meget langsomt tilbage. Dette er naturligvis en ulempe ved dens langsomme vækst. Den almindelige buksbom kan vokse sig ganske stor. Hvis du lader den, kan den blive helt op til 5 meter høj. Den vil trives i skygge, halvskygge eller sol. Men dens blade kan blive brændte i direkte sollys, især hvis der også er tør jord.

Det kan lade sig gøre at plante en buksbom i tør jord, så længe den holdes fed. Det anbefales at bruge normal til fugtig jord. Hvis man vil have det bedste resultat, skal buksbomtræerne plantes 30 centimeter fra hinanden i velforberedt, fed jord og vandes jævnligt, til de har etableret sig godt. Sørg for, at jorden eller komposten aldrig får lov at tørre ud. Det er nok at beskære en enkelt gang om året for at holde din buksbom pæn og sund, men du kan trimme den lidt længere ned hvis du gerne vil have den mere tæt. Buksbom-arterne kan få en række sygdomme, såsom buksbomgrentørre. Dette har ikke gjort Buxus mindre eftertragtet som hækplante, men nogle folks foretrækker japansk kristtorn, da den er et mere hårdført alternativ til buksbom.

Hvorfor vælge en buksbomhæk?

Så snart man nævner planteskulpturer, tænker de fleste nok på buksbom. Og den er bestemt en glimrende plante at lave skulpturer af, men den egner sig bestemt også til almindelige hække. Især ses lave, formelle buksbomhække tit. w er det sandsynligvis en buksbomhæk, du står og ser på. Buksbom giver dig muligheden for at have en elegant, grøn hæk i din have hele året – uden at skulle bruge ret megen tid på pleje.

Buksbombuske fås med rodklump, i potte, eller – hvis du ikke kan vente på, at din buksbomhæk når den ønskede højde – endda som færdighæk. Det eneste, du skal gøre er at plante din buksbomhæk og beskære den til den ønskede form. Derefter vil din have nyde godt af en elegant buksbomhæk – selv i de kolde og mørke vintermåneder.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.