Langsomtvoksende hækplanter: Hvad har du at vælge imellem?

Ikke alle planter vokser hurtigt. Og dét er kun godt! Hvis du ønsker dig en høj hæk, er det selvfølgelig skønt med en busk der vokser hurtigt. På denne måde får du læ og privatliv i din have i løbet af kort tid. Har du en hæk, du gerne vil holde tæt og kort? I så fald er langsomtvoksende hækplanter det rigtige for dig. I denne blogpost vil vi se på fordelene ved langsomtvoksende hækplanter, og du vil kunne læse om de muligheder, du har.

Thuja Smaragd

Thuja occidentalis 'Smaragd'

fra 66 kr.
Laurbærkirsebær Otto Luyken

Prunus lauroceracus 'Otto Luyken'

fra 91 kr.
Taks Hicksii

Taxus media 'Hicksii'

fra 89 kr.
Taks Hillii

Taxus media 'Hillii'

fra 100 kr.

Fordele ved langsomtvoksende hækplanter

En af de vigtigste fordele ved langsomtvoksende hækplanter er, at de ikke skal beskæres ret tit. Dette er måske lidt indlysende, men ikke desto mindre er det relevant. Det rækker at beskære de fleste langsomtvoksende hækplanter en enkelt gang om året. Og hvis du i mellemtiden støder på nogle irriterende grene? Så kan du bare klippe dem af, hvis du synes. Dertil er der langsomtvoksende planter, der foretrækker ikke at blive beskåret. Kinesisk kornel er et eksempel på dette. Når du beskærer denne busk, mister den sin form. En anden fordel ved langsomtvoksende hækplanter er, at du får færre blade at tage dig af om efteråret. Og derfor skal du ikke feje fortovet helt så tit. Ergo sparer du masser af feje-tid!

Forskellige valgmuligheder

Du har forskellige valgmuligheder, når du er på udkig efter en langsomtvoksende hækplante. Vi har oplistet et par af dem nedenfor:

Taxus baccata

Leder du efter en langsomtvoksende busk, der giver en tæt og lav hæk? Så er Taxus baccata et godt valg. Denne Taxus-varietet kan beskæres til nærmest enhver form. Det er derfor ikke så mærkeligt, at du tit ser denne busk i haver til godser og slotte.

Laurbærkirsebær “Otto Luyken”

Planter i laurbærkirsebær-familien vokser som regel hurtigt. Men laurbærkirsebær “Otto Luyken” er en undtagelse. Denne plante, som blomstrer i foråret, vokser kun omkring 10 til 20 centimeter om året. Derfor skal den kun beskæres en gang om året. Planten bliver som regel ikke højere end 1,25 meter. Godt at vide: Denne busk vil blive ved med at få blomster om foråret, så længe du ikke beskærer den for tæt!

Thuja “Smaragd”

Måske ikke det første, der kommer til at tænke på, men thuja “Smaragd er også en langsomt voksende hækplante. Den vokser kun omkring 15-20 cm om året, afhængig af temperaturen. Hvis du vil have en langsomt voksende thuja, er thuja “Smaragd” valget for dig.

Plantinavia Danmark
En live kundeservice svarer fuldstændig hurtigere end du forventer (ingen opkald, kun Whatsapp)

Plantinavia Danmark

Hej! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

now
Start Chat

Trillebør

0 varor

Ingen varer i kurven.