Avnbøg hæk
Bøgehæk
Laurbærhæk
Ligusterhæk
Syrenhæk
Takshæk
Thujahæk
Hækplanter med lav vedligeholdelse
At indrette sin have til lav vedligeholdelse er ved at blive mere populært. Havefolket elsker at gå i haven, men de har ikke altid den tid der kræves for at holde alting pænt og ordentligt. Andre bryder sig ganske enkelt ikke om at arbejde i haven, men de ønsker sig alligevel en smuk og grøn have.
Hurtigtvoksende hækplanter
Nogle hækplaneter gror hurtigere end andre. Det betyder ikke, at den ene er bedre end den anden; det afhænger alt sammen af, hvad du ønsker at gøre med dine planter.
Langsomtvoksende hækplanter
Ikke alle planter vokser hurtigt. Og dét er kun godt! Hvis du ønsker dig en høj hæk, er det selvfølgelig skønt med en busk der vokser hurtigt. På denne måde får du læ og privatliv i din have i løbet af kort tid. Har du en hæk, du gerne vil holde tæt og kort? I så fald er langsomtvoksende hækplanter det rigtige for dig.
Løvfældende hække
Løvfældende busk- og hækplanter er planter som – i hvert fald i vores del af verden – taber deres blade i løbet af efteråret eller vinteren. Det vil sige, at de løvfældende planter opfører sig modsat de stedsegrønne planter, som beholder deres løvværk hele året. Men det at de taber deres blade betyder ikke, at løvfældende træer og buske ikke kan være fantastiske hækplanter.
Nåletræshække
Nåletræer er ofte de første planter, folk kommer på, når de tænker på hækplanter. Dét siger i sig selv noget om, hvilken status nåletræer har som en fremragende hækplante. De fleste koglebærende hækplanter forekommer ikke naturligt i Skandinavien, men det gør dem ikke mindre egnede til skandinaviske hække.
Stedsegrøn hække
Stedsegrønne hækplanter er planter, der bevarer enten alle eller de fleste af deres blade vinteren over. Deres løvværk er næsten helt modstandsdygtigt over for kulde eller tab af fugtighed, hvilket holder bladende fra at visne. Derfor har stedsegrønne planter grønne blade gennem alle fire årstider. Visse stedsegrønne planter har nåle i stedet for blade, men der er ingen væsentlig biologisk forskel på planter med nåle og med blade.
Laurbærhæk guide
Takket være det fortsat formildnende klima i de senere år er laurbærkirsebærhækken blevet en af de allermest populære hurtigt-voksende hækplanter i Skandinavien.
Ligusterhæk guide
Liguster har længe været et populært valg til hække i Skandinavien. Der findes 2 sorter: den bredbladede ligustrum ovalifolium og den ”vintergrønne”, småbladede ligustrum vulgare. Hvilken passer bedst i din have?
Takshæk guide
Om du eftersöker en Idegranshäck av toppkvalitet så har du kommit rätt! Vi på Plantinavia levererar alltid den finaste kvalitén till det skarpaste priset. På vår egen odling sörjer vi för att plantan växer sig tät och stark. Plantinavia erbjuder Idegranen i olika höjder: från 80-200cm.
Thujahæk guide
Hvilken thujasort som thujahæk? Okay, så du har bestemt dig for at plante en thujahæk? Godt valg. Men hvordan vælger du mellem de forskellige thujasorter?
Almindelige fejl i forbindelse med plantning
Vi ser ofte folk begå de samme fejl, og det er ærgerligt når nu disse fejl kan undgås. Med de tips du finder i denne blogpost, kan du lære af andres fejl.
At plante en hæk i lerjord
Vi bliver tit spurgt, om det kan lade sig gøre at plante en hæk i lerjord. I denne artikel vil vi fortælle dig alt om det.
At vande en ligustrum
Tips til at vande ligustrum
At vedligeholde tuja
Tuja er et populært valg til at holde jorden fugtig og give planter og træer et godt fundament. Dette er en guide i at vedligeholde livets træ, så det forbliver sundt.
Tips til at vande haven
Hvornår er det bedst at vande haven? Forskellige faktorer afgør svaret på dette spørgsmål.
Trim hæk med kædesav
Kan jeg trimme min hæk med en kædesav? Det er ofte muligt at trimme din hæk med en kædesav, så længe du ved hvornår og hvordan dette skal gøres.
Hækplanter Takshæk
Takshækken er måske en af de mest klassiske og traditionelle former for hæk, der findes. Det er det eneste koglebærende, stedsegrønne hækplante, der forekommer naturligt i Europa. Taks har mørkegrønne, nåleformede blade og en kompakt, tæt vækst, hvilket gør den til den ideelle hækplante. Dertil er en moden takshæk en hækplante med lav vedligeholdelse og er meget modstandsdygtig over for beskæring.
Vores udvalg byder på både spirende unge planter, ivrige efter at vokse sig store i din have, til fuldt udvoksede hække, som straks kan tilføje karakter og afskærmning.
Taxus media 'Hicksii'
Taxus media 'Hillii'
Taxus baccata
I Plantinavias have af hækplanter til attraktive priser træder taks markant frem. Med en kombination af dedikation og ekspertise præsenterer vi nøje dyrkede takshække af højeste kvalitet, perfekte til det skandinaviske klima og den danske jordbund.
Vores udvalg er alsidigt og rummer alt fra yngre planter i potte eller med rodklump, der står klar til at vokse og forme sig i din have, til majestætiske, fuldt udviklede hække, der straks kan give struktur, skønhed og afskærmning til din udendørs oase.
Dette er for øvrigt også gældende for resten af vores sortiment af hækplanter i højeste kvalitet – hvad end du er til den klassiske bøgehæk, den farverige syrenhæk eller den skønne laurbærkirsebær hæk.
Taxus baccata eller almindelig taks er en af de mest normale arter af taks i Europa. Det er en yderst robust plante og anses for at være den mest modstandsdygtige af alle stedsegrønne planter. Den er nem at vedligeholde og kan blive utrolig gammel. Derfor er det ingen overraskelse, at taks er blevet en af verdens mest populære hækplanter.
Dens evne til at blive utrolig gammel, adskiller den fra mange andre planter. Rundt om i Europa har man fundet eksemplarer, man mener er over tusind år gamle.
Selv om det er exceptionelt, at en taks kan runde en tusinde års fødselsdag, er det ikke unormalt, at en almindelig taks bliver 400-600 år gammel, hvis den passes ordentligt.
En af grundene til, at taks kan blive så gammel, er at den har en særlig evne til at overleve. Den slår nemlig rødder og spire på ny, hvis en gren får kontakt med jorden. Denne evne har været med til at gøre taks til et symbol for død, genfødsel og udødelighed.
Taks er dog ikke kun kendt for dens lange levetid og symbolik. Den er også kendt for sin elasticitet, hvilket gjorde den til det oplagte materiale at lave buer af i gamle dage. Det er også deraf navnet stammer fra. Taks’ videnskabelige artsnavn, Taxus, betyder nemlig bue.
Selvom der ikke produceres mange buer af taks i dag, har den stadig mange anvendelsesområder. Udover at være en fænomenal hækplante, bruges taks også til at fremstille medicin til behandling af visse typer bryst- og lungekræft.
Takshække har længe været en fast bestanddel af europæiske haver pga af dens unikke praktiske æstetik. Den mest udbredte variant, Taxus baccata (i Danmark kendes den blot som “almindelig taks”) er kendt for sine mørkegrønne nåle, hvor hun-planterne bærer røde bær, der giver en stærk kontrast og liv til haven.
For dem, der søger lidt variation, tilbyder vores sortiment også hybriderne Taxus media Hicksii og Taxus media Hillii. Disse varianter udmærker sig ved en tættere og mere kompakt vækst, ideelle for dem, der ønsker en hæk, man ikke kan se igennem, især hvor pladsen er begrænset.
En interessant bemærkning er, at “Hicksii” og “Hillii” repræsenterer henholdsvis han- og hunkøn, hvilket giver mulighed for en naturlig bestøvning og en mere dynamisk haveoplevelse. Med disse valgmuligheder kan enhver haveejer finde den perfekte takshæk til netop deres have.
Takshækken demonstrerer sin styrke ved at tilpasse sig en bred vifte af jordbunde, inklusivt de mere udfordrende alkaliske typer. Og ligesom andre arter af nåletræer, foretrækker den godt drænende jord.
Den er bemærkelsesværdigt hårdfør og trives i både sol og skygge, hvilket gør taks til et ideelt valg for enhver haveejers behov. Disse egenskaber gør taks til den perfekte hæk, hvis man ønsker en flot hæk året rundt med minimal pleje.
Dertil er takshækken også det oplagte valg pga sin kompakte vækst, hvis du søger privatliv i din have. Takshækken er også kendt for sin robusthed, som gør, at den tåler en kraftig beskæring. Uanset om du ønsker en formel hæk eller en, der er mere kunstnerisk formet, er takshækken en fremragende kandidat. Lad den vokse frit og vildt eller tæm dens form, som du ønsker.
Og selvom den almindelige opfattelse er, at taks er en langsomtvoksende hæk, kan unge planter overraske med en vækst på 30-35 centimeter om året. Dette betyder ofte, at man kun behøver at klippe den to gange om året til den er etableret. Hvorefter væksten bliver mere afdæmpet, og det bliver tilstrækkeligt at klippe den en gang om året.
I sit første år vil takshækken sætte pris på en solid vanding til den er blevet godt etableret i jorden. Når den først er vokset til, kan du dog se frem til en hækplante, der kræver minimal pleje.
I tørre perioder kan det blive nødvendigt at give den en sjælden tår vand, men da den også gror i tørre klimaer, skal den nok klare sig. Den er jo trods alt et symbol på udødelighed. Men behandl den pænt alligevel – måske står din hæk der stadig om 1000 år.
For at sikre, at din hæk trives og udvikler sig optimalt, inviterer vi dig til at udforske vores detaljerede takshæk guide i vores blogindlæg, hvor vi dykker ned i de bedste metoder til at plante, pleje og beskære.
Når hjertet banker for den tidløse takshæk, og ønsket om en majestætisk hæk kommer til live, starter søgningen efter de bedste planter til dit grønne projekt. Plantinavia fremstår i denne søgen som et naturligt valg for den kvalitetsbevidste haveejer.
Vi leverer førsteklasses takshække direkte fra vores dyrkningsmarker i Holland, fragtet uden unødvendige mellemled, lige til din dør. For den, der søger en problemfri, økonomisk fordelagtig og kvalitetssikret løsning, er Plantinavia det rette sted at starte – lad din takshæk-vision tage form med os.
Dyk nede i hele vores sortiment af hækplanter dyrket til det skandinaviske klima og leveret direkte til din have fra vores marker i det frodige område syd for Eindhoven i Holland. Vi har alle de mest populære hæktyper – lige fra en klassisk avnbøg til en elegant ligusterhæk og praktiske thuja. Alle vores hækplanter fås i mange forskellige dimensioner. Har du spørgsmål, store som små, kan du altid række ud til os på enten telefon eller email.
Juster dine søgeresultater
0 varor
Ingen varer i kurven.
0 kr.