Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Takshæk

Takshækken er måske en af de mest klassiske og traditionelle former for hæk, der findes. Det er det eneste koglebærende, stedsegrønne hækplante, der forekommer naturligt i Europa. Taks har mørkegrønne, nåleformede blade og en kompakt, tæt vækst, hvilket gør den til den ideelle hækplante. Dertil er en moden takshæk en hækplante med lav vedligeholdelse og er meget modstandsdygtig over for beskæring.

Vores udvalg byder på både spirende unge planter, ivrige efter at vokse sig store i din have, til fuldt udvoksede hække, som straks kan tilføje karakter og afskærmning.

66 produkter

Almindelig Taks Rodklump 80cm

Kvalitet: Limited

250 kr.
Almindelig Taks Rodklump 100cm

Kvalitet: Limited

414 kr.
Almindelig Taks Rodklump 125cm

Kvalitet: Limited

480 kr.
Almindelig Taks Rodklump 150cm

Kvalitet: Limited

737 kr.
Almindelig Taks Rodklump 175cm

Kvalitet: Limited

1041 kr.
Almindelig Taks Rodklump 300cm

Kvalitet: Limited

3208 kr.
Almindelig Taks Rodklump 250cm

Kvalitet: Limited

2285 kr.
Almindelig Taks Rodklump 250cm

Kvalitet: Xklusiv

1518 kr.
Almindelig Taks Rodklump 300cm

Kvalitet: Xklusiv

1606 kr.
1428 kr.
1474 kr.
Almindelig Taks Rodklump 200cm

Kvalitet: Xklusiv

1010 kr.
Almindelig Taks Rodklump 175cm

Kvalitet: Xklusiv

578 kr.
1571 kr.
Almindelig Taks Rodklump 150cm

Kvalitet: Xklusiv

512 kr.
1674 kr.
Almindelig Taks Rodklump 125cm

Kvalitet: Xklusiv

330 kr.
Almindelig Taks Rodklump 100cm

Kvalitet: Xklusiv

296 kr.
2336 kr.
Almindelig Taks Rodklump 80cm

Kvalitet: Xklusiv

156 kr.
2475 kr.
Almindelig Taks Rodklump 60cm

Kvalitet: Xklusiv

129 kr.
1804 kr.
4400 kr.
3575 kr.
4620 kr.
Almindelig Taks Rodklump 60cm

Kvalitet: Limited

204 kr.
Almindelig Taks Rodklump 200cm

Kvalitet: Limited

1513 kr.
Taks Hicksii Rodklump 80cm

Kvalitet: Xklusiv

163 kr.
Taks Hicksii Rodklump 100cm

Kvalitet: Xklusiv

231 kr.
Taks Hicksii Rodklump 40cm

Kvalitet: Xklusiv

108 kr.
Taks Hicksii Rodklump 60cm

Kvalitet: Xklusiv

116 kr.

Køb takshæk til din have og dine behov til en god pris

I Plantinavias have af hækplanter til attraktive priser træder taks markant frem. Med en kombination af dedikation og ekspertise præsenterer vi nøje dyrkede takshække af højeste kvalitet, perfekte til det skandinaviske klima og den danske jordbund.

Vores udvalg er alsidigt og rummer alt fra yngre planter i potte eller med rodklump, der står klar til at vokse og forme sig i din have, til majestætiske, fuldt udviklede hække, der straks kan give struktur, skønhed og afskærmning til din udendørs oase.

Dette er for øvrigt også gældende for resten af vores sortiment af hækplanter i højeste kvalitet – hvad end du er til den klassiske bøgehæk, den farverige syrenhæk eller den skønne laurbærkirsebær hæk.

En takshæk er robust skønhed med minimal pleje

Taxus baccata eller almindelig taks er en af de mest normale arter af taks i Europa. Det er en yderst robust plante og anses for at være den mest modstandsdygtige af alle stedsegrønne planter. Den er nem at vedligeholde og kan blive utrolig gammel. Derfor er det ingen overraskelse, at taks er blevet en af verdens mest populære hækplanter.

Dens evne til at blive utrolig gammel, adskiller den fra mange andre planter. Rundt om i Europa har man fundet eksemplarer, man mener er over tusind år gamle.

Selv om det er exceptionelt, at en taks kan runde en tusinde års fødselsdag, er det ikke unormalt, at en almindelig taks bliver 400-600 år gammel, hvis den passes ordentligt.

En af grundene til, at taks kan blive så gammel, er at den har en særlig evne til at overleve. Den slår nemlig rødder og spire på ny, hvis en gren får kontakt med jorden. Denne evne har været med til at gøre taks til et symbol for død, genfødsel og udødelighed.

Taks er dog ikke kun kendt for dens lange levetid og symbolik. Den er også kendt for sin elasticitet, hvilket gjorde den til det oplagte materiale at lave buer af i gamle dage. Det er også deraf navnet stammer fra. Taks’ videnskabelige artsnavn, Taxus, betyder nemlig bue.

Selvom der ikke produceres mange buer af taks i dag, har den stadig mange anvendelsesområder. Udover at være en fænomenal hækplante, bruges taks også til at fremstille medicin til behandling af visse typer bryst- og lungekræft.

Takshækken: Elegante varianter for enhver have

Takshække har længe været en fast bestanddel af europæiske haver pga af dens unikke praktiske æstetik. Den mest udbredte variant, Taxus baccata (i Danmark kendes den blot som “almindelig taks”) er kendt for sine mørkegrønne nåle, hvor hun-planterne bærer røde bær, der giver en stærk kontrast og liv til haven.

For dem, der søger lidt variation, tilbyder vores sortiment også hybriderne Taxus media Hicksii og Taxus media Hillii. Disse varianter udmærker sig ved en tættere og mere kompakt vækst, ideelle for dem, der ønsker en hæk, man ikke kan se igennem, især hvor pladsen er begrænset.

En interessant bemærkning er, at “Hicksii” og “Hillii” repræsenterer henholdsvis han- og hunkøn, hvilket giver mulighed for en naturlig bestøvning og en mere dynamisk haveoplevelse. Med disse valgmuligheder kan enhver haveejer finde den perfekte takshæk til netop deres have.

Plantning, klipning og pleje: Takshækkens minimukskrav

Takshækken demonstrerer sin styrke ved at tilpasse sig en bred vifte af jordbunde, inklusivt de mere udfordrende alkaliske typer. Og ligesom andre arter af nåletræer, foretrækker den godt drænende jord.

Den er bemærkelsesværdigt hårdfør og trives i både sol og skygge, hvilket gør taks til et ideelt valg for enhver haveejers behov. Disse egenskaber gør taks til den perfekte hæk, hvis man ønsker en flot hæk året rundt med minimal pleje.

Dertil er takshækken også det oplagte valg pga sin kompakte vækst, hvis du søger privatliv i din have. Takshækken er også kendt for sin robusthed, som gør, at den tåler en kraftig beskæring. Uanset om du ønsker en formel hæk eller en, der er mere kunstnerisk formet, er takshækken en fremragende kandidat. Lad den vokse frit og vildt eller tæm dens form, som du ønsker.

Og selvom den almindelige opfattelse er, at taks er en langsomtvoksende hæk, kan unge planter overraske med en vækst på 30-35 centimeter om året. Dette betyder ofte, at man kun behøver at klippe den to gange om året til den er etableret. Hvorefter væksten bliver mere afdæmpet, og det bliver tilstrækkeligt at klippe den en gang om året.

I sit første år vil takshækken sætte pris på en solid vanding til den er blevet godt etableret i jorden. Når den først er vokset til, kan du dog se frem til en hækplante, der kræver minimal pleje.

I tørre perioder kan det blive nødvendigt at give den en sjælden tår vand, men da den også gror i tørre klimaer, skal den nok klare sig. Den er jo trods alt et symbol på udødelighed. Men behandl den pænt alligevel – måske står din hæk der stadig om 1000 år.

For at sikre, at din hæk trives og udvikler sig optimalt, inviterer vi dig til at udforske vores detaljerede takshæk guide i vores blogindlæg, hvor vi dykker ned i de bedste metoder til at plante, pleje og beskære.

Køb din takshæk hos Plantinavia

Når hjertet banker for den tidløse takshæk, og ønsket om en majestætisk hæk kommer til live, starter søgningen efter de bedste planter til dit grønne projekt. Plantinavia fremstår i denne søgen som et naturligt valg for den kvalitetsbevidste haveejer.

Vi leverer førsteklasses takshække direkte fra vores dyrkningsmarker i Holland, fragtet uden unødvendige mellemled, lige til din dør. For den, der søger en problemfri, økonomisk fordelagtig og kvalitetssikret løsning, er Plantinavia det rette sted at starte – lad din takshæk-vision tage form med os.

Takshæk og andre planter til enhver have

Dyk nede i hele vores sortiment af hækplanter dyrket til det skandinaviske klima og leveret direkte til din have fra vores marker i det frodige område syd for Eindhoven i Holland. Vi har alle de mest populære hæktyper – lige fra en klassisk avnbøg til en elegant ligusterhæk og praktiske thuja. Alle vores hækplanter fås i mange forskellige dimensioner. Har du spørgsmål, store som små, kan du altid række ud til os på enten telefon eller email.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.