Syrenhæk

Det er ikke svært at forstå, hvorfor så mange vælger at plante syrenhække. Der er ikke meget, der minder mere om dansk forsommer end den dejlige duft af syrener og smukke klaser af lilla blomster. Det er umuligt at modstå syrenens farverige ynde og gammeldags charme. Kunne det ikke bare være dejligt at have din egen syrenhæk i haven? Det er faktisk meget lettere end du tror!

fra 72 kr.
fra 72 kr.
fra 72 kr.
fra 69 kr.

Her på siden kan du lære mere om, hvordan du får en færdig syrenhæk allerede nu til sommer.

Du kan også lære om, hvad du skal overveje inden du køber, hvilken leverandør du skal vælge, og hvordan du vedligeholder din hæk. Ja, faktisk alt hvad du har brug for at vide for at få en flot og frodig syrenhæk, som du kan nyde i mange år fremover! Det behøver i øvrigt hverken at være dyrt eller besværligt at plante en syrenhæk.

Hvorfor er syrekhække så populære?

Syrenen er en klassisk dansk haveplante, der som mange haveejere sætter enorm pris på. Men hvad er det, der får så mange til at forelske sig i syrener? Her er et par af grundene:

• Syrenhække er nemme at pleje og virkelig hårdføre
• Syren er en af ​​de få hækplanter, der kan dyrkes helt op til plantezone 7
• Det er let at formere syrener, så du får nye baby-syrenplanter
• En syrenhæk passer til alle haver, uanset størrelse og placering

Men hvor skal du begynde, når du skal købe en syrenhæk, og hvordan plejer du den, når den først er plantet? I denne tekst finder du svar på, hvad du skal overveje, før du køber en syrenhæk.

Hvilke sorter syren findes der?

Den mest almindelige syrensort i de danske haver er Syringa vulgaris, populært kendt som “almindelig syren” eller “bondesyren”. Den ungarske syren, Syringa josikaea, er også en almindelig sort af syren. Almindelige syrener blomstrer normalt fra maj til juni, ungarsk syren en smule senere. Syren kan blive omkring 5 meter høj, og de små blomster er lilla, lyserøde eller hvide. Med sit buskede og frodige vækstmønster er syren supervelegnet som hækplante.

Syrenhæk: priser

Når du først har besluttet dig for at plante en syrenhæk, melder det næste spørgsmål sig: Hvad koster sådan en syrenhæk? Hvad prisen havner på, afhænger af en række faktorer, herunder:

• Størrelsen af ​​planterne
• Kvaliteten af ​​dine valgte syrenplanter
• Antallet af mellemmænd
• Oprindelsesland

Hvis du har godt med tålmodighed og kan vente et par år på, at hækken vokser ordentligt til, kan du klare dig med et mindre budget. Hvis du omvendt vil have en flot og stor syrenhæk så hurtigt som muligt efter plantning, skal du være forberedt på at betale lidt mere. Og som med så meget andet: du får, hvad du betaler for.

Køb en syrenhæk

Når du har fastlagt et budget, er det tid til at overveje over den faktiske erhvervelse af syrenplanterne. I lokale drivhuse og i havecentre såsom plantagen og blomsterlandet sælges syrenplanter normalt individuelt i potter. Fordelen ved dette er, at du har mulighed for at se planterne, før du køber dem. Det er en rigtig fin løsning, hvis du kun skal købe en enkelt eller et par syrenplaner. Hvis du dog vil købe planterne i større mængder, er der andre overvejelser at tage med. Så kan det nemlig være både lettere og billigere at købe fra en online leverandør.

Hvis du vil købe en hel syrenhæk

Hvis du vil have en komplet syrenhæk hurtigst muligt – hvad gør du så? Der findes et par forskellige alternativer for dig, der gerne vil købe en hel hæk på én gang. Først og fremmest er det bedst at finde en leverandør, der transporterer hækplanterne direkte fra planteskolen til dit dørtrin.

At købe syrener fra en webshop

For at gøre løsningen ekstra fleksibel – og overkommelig – kan du bestille din syrenhæk online. Plantinavia er en af ​​de eksklusive udbydere, der tilbyder denne mulighed. Vi arrangerer også hjemlevering af færdige hækplanter direkte fra plantagerne i Holland – uden nogen mellemled. Praktisk, ikke sandt?

Pleje af syrenhække: Hvad skal jeg vide?

Det er vigtigt at være forberedt, allerede når dine nye hækkeplanter leveres. Sørg for at plante din syren så hurtigt som muligt efter levering for at opnå de bedste resultater.

Vanding
Det vigtigste at være opmærksom på, når du planter en syrenhæk, er vanding. Lad gerne rodklumpen stå og suge vand et stykke tid, før du planter dine syrenplanter, eller vand dem alternativt rigtig godt efter plantningen. På den måde giver du din syrenhæk en god start og en god chance for at kunne etablere sig i den nye jord.

Jordtype og placering
Syren trives bedst i fuld sol og i godt drænet og nærende jord, men de klarer sig nu også fint i mere skyggefulde dele af haven.

Beskæring
Syrener har en tendens til hurtigt at skyde i højden, hvilket kan gøre din hæk meget høj, men måske lidt tynd. Ved at klippe hæk en gang om året sikrer du, at din syren forbliver tæt og grøn sæson efter sæson.

Gødning
Du kan gøde dine syrenhække ved at give den et lag kogødning, som du siden blander ned i jorden og derefter vander. Det skal gerne gøres tidligt på foråret. Gødning en gang om året er normalt rigeligt.

Hvornår på året skal syrener beskæres?
Du bør trimme din syrenhæk tidligt på sommeren, umiddelbart efter blomstringen. Derefter har hækken nemlig rig mulighed for at komme sig og belønner dig med frodige grønne grene og flotte blomster i den efterfølgende sæson.

Og sidst men ikke mindst:
Vi håber, du vil nyde din syrenhæk med dens smukke blomster og vidunderlige duft i mange år fremover!

 

Plantinavia Danmark
En live kundeservice svarer fuldstændig hurtigere end du forventer (ingen opkald, kun Whatsapp)

Plantinavia Danmark

Hej! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

now
Start Chat

Trillebør

0 varor

Ingen varer i kurven.