At indrette sin have til lav vedligeholdelse er ved at blive mere populært. Havefolket elsker at gå i haven, men de har ikke altid den tid der kræves for at holde alting pænt og ordentligt. Andre bryder sig ganske enkelt ikke om at arbejde i haven, men de ønsker sig alligevel en smuk og grøn have.
Ikke alle planter vokser hurtigt. Og dét er kun godt! Hvis du ønsker dig en høj hæk, er det selvfølgelig skønt med en busk der vokser hurtigt. På denne måde får du læ og privatliv i din have i løbet af kort tid. Har du en hæk, du gerne vil holde tæt og kort? I så fald er langsomtvoksende hækplanter det rigtige for dig.
Løvfældende busk- og hækplanter er planter som – i hvert fald i vores del af verden – taber deres blade i løbet af efteråret eller vinteren. Det vil sige, at de løvfældende planter opfører sig modsat de stedsegrønne planter, som beholder deres løvværk hele året. Men det at de taber deres blade betyder ikke, at løvfældende træer og buske ikke kan være fantastiske hækplanter.
Nåletræer er ofte de første planter, folk kommer på, når de tænker på hækplanter. Dét siger i sig selv noget om, hvilken status nåletræer har som en fremragende hækplante. De fleste koglebærende hækplanter forekommer ikke naturligt i Skandinavien, men det gør dem ikke mindre egnede til skandinaviske hække.
Stedsegrønne hækplanter er planter, der bevarer enten alle eller de fleste af deres blade vinteren over. Deres løvværk er næsten helt modstandsdygtigt over for kulde eller tab af fugtighed, hvilket holder bladende fra at visne. Derfor har stedsegrønne planter grønne blade gennem alle fire årstider. Visse stedsegrønne planter har nåle i stedet for blade, men der er ingen væsentlig biologisk forskel på planter med nåle og med blade.
Takket være det fortsat formildnende klima i de senere år er laurbærkirsebærhækken blevet en af de allermest populære hurtigt-voksende hækplanter i Skandinavien.
Liguster har længe været et populært valg til hække i Skandinavien. Der findes 2 sorter: den bredbladede ligustrum ovalifolium og den ”vintergrønne”, småbladede ligustrum vulgare. Hvilken passer bedst i din have?
Om du eftersöker en Idegranshäck av toppkvalitet så har du kommit rätt! Vi på Plantinavia levererar alltid den finaste kvalitén till det skarpaste priset. På vår egen odling sörjer vi för att plantan växer sig tät och stark. Plantinavia erbjuder Idegranen i olika höjder: från 80-200cm.
Hvilken thujasort som thujahæk? Okay, så du har bestemt dig for at plante en thujahæk? Godt valg. Men hvordan vælger du mellem de forskellige thujasorter?
Vi ser ofte folk begå de samme fejl, og det er ærgerligt når nu disse fejl kan undgås. Med de tips du finder i denne blogpost, kan du lære af andres fejl.
Vi bliver tit spurgt, om det kan lade sig gøre at plante en hæk i lerjord. I denne artikel vil vi fortælle dig alt om det.
Tips til at vande ligustrum
Tuja er et populært valg til at holde jorden fugtig og give planter og træer et godt fundament. Dette er en guide i at vedligeholde livets træ, så det forbliver sundt.
Hvornår er det bedst at vande haven? Forskellige faktorer afgør svaret på dette spørgsmål.
Kan jeg trimme min hæk med en kædesav? Det er ofte muligt at trimme din hæk med en kædesav, så længe du ved hvornår og hvordan dette skal gøres.
Hækplanter Syrenhæk
Det er ikke svært at forstå, hvorfor så mange vælger at plante syrenhække. Der er ikke meget, der minder mere om dansk forsommer end den dejlige duft af syrener og smukke klaser af lilla blomster. Det er umuligt at modstå syrenens farverige ynde og gammeldags charme. Kunne det ikke bare være dejligt at have din egen syrenhæk i haven? Det er faktisk meget lettere end du tror!
Du kan også lære om, hvad du skal overveje inden du køber, hvilken leverandør du skal vælge, og hvordan du vedligeholder din hæk. Ja, faktisk alt hvad du har brug for at vide for at få en flot og frodig syrenhæk, som du kan nyde i mange år fremover! Det behøver i øvrigt hverken at være dyrt eller besværligt at plante en syrenhæk.
Syrenen er en klassisk dansk haveplante, der som mange haveejere sætter enorm pris på. Men hvad er det, der får så mange til at forelske sig i syrener? Her er et par af grundene:
• Syrenhække er nemme at pleje og virkelig hårdføre • Syren er en af de få hækplanter, der kan dyrkes helt op til plantezone 7 • Det er let at formere syrener, så du får nye baby-syrenplanter • En syrenhæk passer til alle haver, uanset størrelse og placering
Men hvor skal du begynde, når du skal købe en syrenhæk, og hvordan plejer du den, når den først er plantet? I denne tekst finder du svar på, hvad du skal overveje, før du køber en syrenhæk.
Den mest almindelige syrensort i de danske haver er Syringa vulgaris, populært kendt som “almindelig syren” eller “bondesyren”. Den ungarske syren, Syringa josikaea, er også en almindelig sort af syren. Almindelige syrener blomstrer normalt fra maj til juni, ungarsk syren en smule senere. Syren kan blive omkring 5 meter høj, og de små blomster er lilla, lyserøde eller hvide. Med sit buskede og frodige vækstmønster er syren supervelegnet som hækplante.
Når du først har besluttet dig for at plante en syrenhæk, melder det næste spørgsmål sig: Hvad koster sådan en syrenhæk? Hvad prisen havner på, afhænger af en række faktorer, herunder:
• Størrelsen af planterne • Kvaliteten af dine valgte syrenplanter • Antallet af mellemmænd • Oprindelsesland
Hvis du har godt med tålmodighed og kan vente et par år på, at hækken vokser ordentligt til, kan du klare dig med et mindre budget. Hvis du omvendt vil have en flot og stor syrenhæk så hurtigt som muligt efter plantning, skal du være forberedt på at betale lidt mere. Og som med så meget andet: du får, hvad du betaler for.
Når du har fastlagt et budget, er det tid til at overveje over den faktiske erhvervelse af syrenplanterne. I lokale drivhuse og i havecentre såsom plantagen og blomsterlandet sælges syrenplanter normalt individuelt i potter. Fordelen ved dette er, at du har mulighed for at se planterne, før du køber dem. Det er en rigtig fin løsning, hvis du kun skal købe en enkelt eller et par syrenplaner. Hvis du dog vil købe planterne i større mængder, er der andre overvejelser at tage med. Så kan det nemlig være både lettere og billigere at købe fra en online leverandør.
Hvis du vil have en komplet syrenhæk hurtigst muligt – hvad gør du så? Der findes et par forskellige alternativer for dig, der gerne vil købe en hel hæk på én gang. Først og fremmest er det bedst at finde en leverandør, der transporterer hækplanterne direkte fra planteskolen til dit dørtrin.
For at gøre løsningen ekstra fleksibel – og overkommelig – kan du bestille din syrenhæk online. Plantinavia er en af de eksklusive udbydere, der tilbyder denne mulighed. Vi arrangerer også hjemlevering af færdige hækplanter direkte fra plantagerne i Holland – uden nogen mellemled. Praktisk, ikke sandt?
Det er vigtigt at være forberedt, allerede når dine nye hækkeplanter leveres. Sørg for at plante din syren så hurtigt som muligt efter levering for at opnå de bedste resultater.
Vanding Det vigtigste at være opmærksom på, når du planter en syrenhæk, er vanding. Lad gerne rodklumpen stå og suge vand et stykke tid, før du planter dine syrenplanter, eller vand dem alternativt rigtig godt efter plantningen. På den måde giver du din syrenhæk en god start og en god chance for at kunne etablere sig i den nye jord.
Jordtype og placering Syren trives bedst i fuld sol og i godt drænet og nærende jord, men de klarer sig nu også fint i mere skyggefulde dele af haven.
Beskæring Syrener har en tendens til hurtigt at skyde i højden, hvilket kan gøre din hæk meget høj, men måske lidt tynd. Ved at klippe hæk en gang om året sikrer du, at din syren forbliver tæt og grøn sæson efter sæson.
Gødning Du kan gøde dine syrenhække ved at give den et lag kogødning, som du siden blander ned i jorden og derefter vander. Det skal gerne gøres tidligt på foråret. Gødning en gang om året er normalt rigeligt.
Hvornår på året skal syrener beskæres? Du bør trimme din syrenhæk tidligt på sommeren, umiddelbart efter blomstringen. Derefter har hækken nemlig rig mulighed for at komme sig og belønner dig med frodige grønne grene og flotte blomster i den efterfølgende sæson.
Og sidst men ikke mindst: Vi håber, du vil nyde din syrenhæk med dens smukke blomster og vidunderlige duft i mange år fremover!
Hej! Therese her 👋 Hvordan kan jeg hjælpe dig?
0 varor
Ingen varer i kurven.
0 kr.