Løvfældende buske og hække

Løvfældende busk- og hækplanter er planter som – i hvert fald i vores del af verden – taber deres blade i løbet af efteråret eller vinteren. Det vil sige, at de løvfældende planter opfører sig modsat de stedsegrønne planter, som beholder deres løvværk hele året. Men det at de taber deres blade betyder ikke, at løvfældende træer og buske ikke kan være fantastiske hækplanter. Faktisk er både almindelig bøg (Fagus sylvatica), liguster “Atrovirens” og avnbøg (carpinus betulus) eftertragtede som hækplanter. Selvom tanken om de tabte blade måske ikke er rar, er løvfældende hækplanter ikke til at komme uden om i den moderne have.

Lige nu har vi følgende løvfældende buske på lager:

54 produkter

Almindelig bøg Potte 60cm

Kvalitet: Godt forgrenet

75 kr.
Almindelig bøg Potte 80cm

Kvalitet: Forgrenet

48 kr.
2500 kr.
2750 kr.
2875 kr.
Almindelig bøg Potte 200cm

Kvalitet: Forgrenet

363 kr.
Almindelig bøg Potte 175cm

Kvalitet: Forgrenet

228 kr.
Almindelig bøg Potte 150cm

Kvalitet: Forgrenet

150 kr.
Almindelig bøg Potte 125cm

Kvalitet: Forgrenet

128 kr.
Almindelig bøg Potte 100cm

Kvalitet: Forgrenet

56 kr.
Almindelig bøg Potte 60cm

Kvalitet: Forgrenet

45 kr.
Almindelig bøg Potte 40cm

Kvalitet: Forgrenet

43 kr.
Blandet syren Potte 40cm

Kvalitet: Xklusiv

86 kr.
Blandet syren Potte 80cm

Kvalitet: Limited

674 kr.
Blandet syren Potte 60cm

Kvalitet: Xklusiv

111 kr.
Blandet syren Potte 80cm

Kvalitet: Xklusiv

136 kr.
Blandet syren Potte 100cm

Kvalitet: Xklusiv

299 kr.
Blodbøg Potte 40cm

Kvalitet: Forgrenet

50 kr.
Blodbøg Færdighæk 80cm

Kvalitet: Limited

1000 kr.
Blodbøg Færdighæk 120cm

Kvalitet: Limited

1125 kr.
Blodbøg Færdighæk 180cm

Kvalitet: Limited

1438 kr.
Blodbøg Færdighæk 325cm

Kvalitet: Limited

3750 kr.
Blodbøg Færdighæk 225cm

Kvalitet: Limited

2500 kr.
Blodbøg Potte 60cm

Kvalitet: Godt forgrenet

123 kr.
Blodbøg Potte 80cm

Kvalitet: Godt forgrenet

128 kr.
Blodbøg Potte 100cm

Kvalitet: Godt forgrenet

138 kr.
Blodbøg Potte 125cm

Kvalitet: Godt forgrenet

308 kr.
Blodbøg Potte 150cm

Kvalitet: Godt forgrenet

325 kr.
Blodbøg Potte 175cm

Kvalitet: Godt forgrenet

344 kr.
Blodbøg Potte 200cm

Kvalitet: Godt forgrenet

400 kr.
Blodbøg Potte 250cm

Kvalitet: Godt forgrenet

563 kr.
Blodbøg Potte 60cm

Kvalitet: Forgrenet

53 kr.

Selv om de ikke giver privatliv og afskærmning året rundt på samme måde som de stedsegrønne hække, er der visse æstetiske karakteristika ved de løvfældende planter som beviser, at det at anlægge en hæk ikke bare handler om at sikre sit privatliv. På trods af at de løvfældende hække normalt ikke plantes for at give privatliv, er der adskillige fordele ved at vælge en løvfældende hæk i stedet for en mere almindelig stedsegrøn. Først og fremmest giver løvfældende hække en måde af skabe en grænse mellem to haver eller to stykker land, der tager sig naturlig og afslappet ud. Derfor anbefaler vi dem, som leder efter en mere dekorativ, afslappet eller i det hele taget mere visuelt tiltalende hæk til en natur- eller landhave, at de vælger løvfældende hækplanter i stedet for stedsegrønne. For de prisbevidste haveentusiaster kan prisen på løvfældende hækplanter være en yderligere grund til at overveje at få en sådan i stedet for en stedsegrøn, da disse ofte er ret dyre.

Hvorfor vælge en løvfældende hæk?

Der er flere grunde til, at løvfældende hække almindeligvis regnes for at være mere naturlige og visuelt tiltalende. Adskillige løvfældende hækplanter har smukt løvværk, flotte bær eller skønne blomster, og det samme er ikke altid tilfældet for de som udgangspunkt mere “beskedne” stedsegrønne planter. Dertil kræver de fleste løvfældende planter lidt eller ingen pleje, hvorimod de fleste stedsegrønne planter skal beskæres mindst én gang om året. Løvfældende hække, der ikke er blevet beskåret, vil udvikle sig på en mere naturlig måde, hvilket giver en mere naturligt udseende og mindre tæt hæk som har blomster og kan give mad og husly til alverdens dyr, herunder fugle, bier og sommerfugle. Grundet deres relativt åbne struktur vil disse typer planter give bedre luftcirkulation og være mindre følsomme over for vind, hvilket gør dem til gode læhegn, da de ikke forårsager nogen vindstød. Dertil foretrækker nogle mennesker ganske enkelt en løvfældende hæk, der ændrer farver i løbet af året, modsat en stedsegrøn, der kan tage sig nok så sund og smuk ud med sine grønne farver hele året. At en løvfældende hæk skifter farve i efteråret og tager sig helt anderledes ud når den er bladløs, finder nogle folk tiltalende. Det står i hvert fald klart, at en løvfældende plante på perfekt vis illustrerer årstidernes gang. En have med en løvfældende hæk tager sig forskelligt ud i hver årstid. Der er ikke nødvendigvis noget trist ved at se at din hæk har tabt alle sine blade, for det kan være en lejlighed til at se frem til foråret, når de nye grønne blade vil bringe nyt liv til din have.

Typer af løvfældende buske og hække

Da kategorien med løvfældende hækplanter er meget alsidig, er der adskillige faktorer at være opmærksom på. Først og fremmest er jordbundstypen en vigtig faktor. Særlige jordbundstyper kan kræve særlige hækplanter. Klimaet spiller naturligvis også en rolle i hvorvidt, en hækplante vil trives i din have, da mange løvfældende planter ikke er meget for ekstremt vådt eller tørt vejr. Dertil vil det at bo i nærheden af kysten også tit begrænse antallet af hækplanter, du kan vælge imellem. Haver på landet kan kræve andre slags hække end byhaver. Eksempelvis er den blomstrende slåen (Prunus spinosa) god til at sætte en grænse mellem grunde, og den vil helt sikkert holde uønskede gæster ude med sine torne og tykke grene.

At man normalt ikke planter løvfældende hække for at sikre privatlivet, betyder ikke nødvendigvis, at de ikke kan give privatliv året rundt. Hvis du ønsker at skabe en have med et naturligt look, men samtidig gerne vil beskytte din have mod forbipasserendes nysgerrige blikke, er en bøgehæk (carpinus eller Fagus) eller ligusterhæk måske lige det, du leder efter. Visse varieteter af liguster holder på deres blade i normale vintre, hvorimod bøgehække frembringer grønne blade i foråret, som bliver rødbrune i efteråret men ikke falder af. Blodbøg (Fagus atropunicea) giver dig endda farver året rundt. Der er masser af grunde til, at både bøge- og ligusterhække er blandt de mest populære hække med løvfældende planter.

En løvfældende hæk til din have

Løvfældende hække giver ikke det samme grønne look hele året som de stedsegrønne gør, men der er mange måder til at få din have til at tage sig lidt bedre ud med en løvfældende hæk. Der er mange forskellige slags løvfældende planter, og de har alle deres egne karakteristiske blomster, eksempelvis de forskellige former for syren (seringa). Du kan såmænd blande flere forskellige slags løvfældende hækplanter i en blandingshæk, hvis du ikke kan vælge mellem to eller flere bestemte løvfældende hækplanter. Man kan endda kombinere stedsegrønne og løvfældende planter i én farverig hæk, der vil give din have den maksimale mængde farve året rundt.

Løvfældende hækplanter kræver som regel ikke megen pleje og er derfor et glimrende valg, hvis du ikke har lyst til at bruge en masse tid på at beskære. Dette behøver ikke være den eneste grund til at foretrække en løvfældende hæk fremfor en stedsegrøn, da der er masser af æstetisk værdi i at have en løvfældende hæk i din have. Med så mange hækplanter at vælge imellem kan du være sikker på, at både du og din have vil elske en af de tilgængelige valgmuligheder.

 

Plantinavia Danmark
En live kundeservice svarer fuldstændig hurtigere end du forventer (ingen opkald, kun Whatsapp)

Plantinavia Danmark

Hej! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

now
Start Chat
1

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.