Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Bøgehæk

Den almene og tidløse bøgehæk med sit flotte latinske navn Fagus sylvatica (i Danmark blot kendt som almindelig bøg) er en af de mest populære hækplanter. Selvom bøgehækken anses som løvfældende, har den en særlig kvalitet: Den bevarer de fleste af sine blade hele vinteren. Den grønne farve falmer og bliver til kobber, som efteråret skrider frem og bliver til vinter. Men nok blade bliver hængende til at give privatliv og læ, indtil de nye, grønne knopper skyder frem ved forårets komme.

Vores udvalg byder på både spirende unge planter, ivrige efter at vokse sig store i din have, til fuldt udvoksede hække, som straks kan tilføje karakter og afskærmning.

49 produkter

Almindelig bøg Potte 60cm

Kvalitet: Godt forgrenet

66 kr.
Almindelig bøg Potte 80cm

Kvalitet: Forgrenet

42 kr.
2310 kr.
Almindelig bøg Potte 80cm

Kvalitet: Godt forgrenet

110 kr.
1430 kr.
Almindelig bøg Potte 100cm

Kvalitet: Godt forgrenet

121 kr.
1100 kr.
Almindelig bøg Potte 125cm

Kvalitet: Godt forgrenet

264 kr.
Almindelig bøg Potte 150cm

Kvalitet: Godt forgrenet

275 kr.
Almindelig bøg Potte 175cm

Kvalitet: Godt forgrenet

303 kr.
880 kr.
Almindelig bøg Potte 200cm

Kvalitet: Godt forgrenet

495 kr.
1540 kr.
2640 kr.
1925 kr.
1210 kr.
2200 kr.
2035 kr.
2200 kr.
Almindelig bøg Potte 200cm

Kvalitet: Forgrenet

319 kr.
Almindelig bøg Potte 175cm

Kvalitet: Forgrenet

200 kr.
Almindelig bøg Potte 150cm

Kvalitet: Forgrenet

132 kr.
Almindelig bøg Potte 125cm

Kvalitet: Forgrenet

112 kr.
Almindelig bøg Potte 100cm

Kvalitet: Forgrenet

50 kr.
Almindelig bøg Potte 60cm

Kvalitet: Forgrenet

40 kr.
Almindelig bøg Potte 40cm

Kvalitet: Forgrenet

37 kr.
Blodbøg Potte 40cm

Kvalitet: Forgrenet

44 kr.
Blodbøg Færdighæk 80cm

Kvalitet: Limited

880 kr.
Blodbøg Færdighæk 120cm

Kvalitet: Limited

990 kr.
Blodbøg Færdighæk 180cm

Kvalitet: Limited

1265 kr.
Blodbøg Færdighæk 325cm

Kvalitet: Limited

3300 kr.
Blodbøg Færdighæk 225cm

Kvalitet: Limited

2200 kr.

Udvalg af bøgehæk planter: Rød, grøn, potte eller færdig bøgehæk?

I Plantinavias have findes bøgehække i en klasse for sig. Dyrket med omhu og ekspertise leverer vi bøgehække til en fænomenal pris, der er specielt groet til skandinaviske forhold og den danske muld. Uanset om du er på udkig efter grønne planter, der kan vokse og forme sig med haven, eller en fuldvoksen rødbøg, der øjeblikkeligt vil tilføje struktur og privatliv, har vi det ideelle udvalg af bøgehække til en god pris.

Det står med brede bøge

Den majestætiske bøg, som de fleste af os kender, enten som træ eller hæk, kan som træ runde en højde på 40 meter under de rette forhold. Dets bark er glat og grå, mens de unge blade i foråret har en sart, lysegrøn farve, der bliver mørkere, når sommeren skrider frem.

Bøgens karakteristiske rynkede blade er ovale med en bølget kant. Unge bøgetræer producerer sjældent frugt, men når træerne bliver ældre, bærer de små, trekantede nødder, kendt som bøgenødder. Disse nødder er omgivet af en pigget skal og er en yndet fødekilde for mange skovdyr.

Selvom bøgen er løvfældende, bevarer den ofte sine døde blade om vinteren, hvilket giver en vis beskyttelse af privatlivets fred. Dette er en af dens karakteristika, som har gjort den populær som hækplante. Bladene får dog en mere brunlig farve vinteren over, så ønsker du farve året rundt, bør du overveje en blodbøg.

Hvornår skal man plante bøgehæk, og tips til plejning

At få en flot bøgehæk er ikke en videnskab. Det kræver kun lidt timing og kærlig pleje for, at din bøgehæk hurtigt vil vokse sig høj og tæt.

At plante bøgehæk: Hvornår og hvorfor i potte?

Hos Plantinavia fører vi ikke barrodsbøg, da de kun bør plantes om vinteren, hvilket er det dårligste tidspunkt på året at plante bøgehæk i det skandinaviske klima.

Det bedste tidspunkt er fra de første varme briser i marts til solen står højest i midten af juni. Eller fra de kølige september-morgener gør sin indtræden til de første mørke dage, står for døren i starten af november.

En anden grund til, at vi kun tilbyder bøgehæk planter opfostret i potter, er, at du får en langt mere hårdfør hæk. Barrods bøg er nemlig langt mere sårbare og dør oftere, når de plantes ud, end potte-plejede bøgehække.

 

Optimale forhold for bøgehækken: Hvor plantes den bedst?

Bøgehække foretrækker at være i solen med kun delvis skygge, men den trives generelt godt, uanset hvor man placerer den. Det er dog bedst at plante din bøgehæk et sted, hvor der ikke er for megen vind. Ikke fordi den ikke kan tåle vind — almindelig bøg og blodbøg er meget hårdføre — men det kan blæse nogle af bladene af, før de nye blade kommer frem. Dette har ikke indflydelse på trivslen det følgende år, men det vil gå udover dens evne til at afskærme og give privatliv.

Bøg trives i mange forskellige typer af jord. Selv de fleste slags drænet jord – om de så er sure eller basiske (kalkholdige) – er egnede. Det kan dog gå ud over væksten, hvis den står i meget lerholdig, tør eller vandfattig jord. Her kan vi i stedet anbefale den mere hårdføre avnbøg, som er mere egnet til udfordrende steder og forhold. Men den bibeholder ikke så mange rødbrune blade om vinteren, som den klassiske bøgehæk.

Klipning og beskæring af bøgehæk: hvornår skal den klippes?

Husk på, at bøgen er en ”bløder”, der kun må beskæres i JAS-perioden – altså juli-august-september. Det er muligt at beskære din bøgehæk om foråret, men sørg for ikke at skære i planten, før de første skud har vokset sig omkring 20 centimeter lange. Uanset hvad du gør, kan du nyde hækkens smukke løvværk i lang tid.

Tips til beskæring af bøgehæk

Bøg er en plante, der vokser relativt hurtigt. Med en årlig vækst på 30-60 centimeter vokser den bemærkelsesværdigt hurtigt for et naturligt forekommende løvfældende træ. Derfor skal du beskære din bøgehæk jævnligt, især hvis du ønsker, at den tager sig relativt formelt ud. Det bør dog være nok at beskære den en enkelt gang om året.

For at sikre, at din hæk trives og udvikler sig optimalt, inviterer vi dig til at udforske vores detaljerede guide, hvor vi dykker ned i de bedste metoder til at plante, pleje og beskære en bøgehæk.

 

Køb bøgehæk og andre hækplanter hos Plantinavia

Plantinavia er en fremtrædende og eksklusiv udbyder af bøgehække og mange andre typer hækplanter. Vi tilbyder en bred vifte af muligheder for at imødekomme ethvert behov og budget, uanset om du ønsker en flot ligusterhæk, syrenhæk eller avnbøg hæk.

Udover at levere komplette bøgehække direkte fra vores planteskoler i Holland, tilbyder vi også enkelte bøgestammer i potter for dem, der måske søger et mere begrænset omfang eller specifikke muligheder. Derudover kan du vælge bøgehække i forskellige vækststadier, hvilket betyder, at du frit kan vælge størrelse eller omfang.

Vi sørger for, at kvaliteten altid er i top, og fragten sker uden mellemled, lige til din dør. Så uanset om du drømmer stort eller småt med din bøgehæk, kan vi levere den bøgehæk, du søger.

Se også: Vores udvalg af flotte taks, thuja og laurbærkirsebær planter.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.