Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Hvordan laurbærkirsebær “Novita” og “Rotundifolia” adskiller sig fra hinanden

Hvad er forskellen på laurbærkirsebær “Novita” og “Rotundifolia”?

Laurbærkirsebær-familien har mange populære hækplanter. Der mange varianter, og du kan helt sikkert finde en busk der passer til lige din have. Uanset hvilken type du vælger, er der garanti for at du får en stedsegrøn og vinterstærk hæk. Således får du altså en hæk, der ikke blot ser skøn ud men som også giver nok privatliv både sommer og vinter. To populære laurbærkirsebær-sorter er laurbærkirsebær “Novita” (Prunus laurocerasus “Novita”) og laurbærkirsebær “Rotundifolia” (Prunus laurocerasus “Rotundifolia”). Du kan læse om forskellene og lighederne mellem disse buske i denne blogpost.

Laurbærkirsebær-familien

Laurbær-familien står for en grøn hæk og masser af alsidighed. En laurbærhæk har flere forskellige typer. De har hver deres karakteristika, men i sidste ende har de alle noget til fælles. De er hårdføre mod vinteren og stedsegrønne hække, og hvilket har bidraget til laurbærrets popularitet. Det er betryggende at vide, at din hæk vil give samme grad af beskyttelse og privatliv året rundt. I denne blogpost vil vi se nærmere på afstanden mellem laurbærkirsebær “Novita” og “Rotundifolia”. Der er nemlig nogle ting, du skal være opmærksom på når du vælger en hækplante til din have.

Hvad er forskellen?

Der er to ting, der adskiller “Novita” og “Rotundifolia”. Den ene forskel på de to sorter af laurbærkirsebær er farven på bladene. Denne forskel ser man straks, og derfor vil den betyde meget for dit valg. Du ønsker, at farven på din hæk matcher resten af din have. Den anden store forskel er noget, man ikke bemærker med det samme. “Novita” kan modstå lave temperaturer bedre end “Rotundifolia”. “Novita” er stærkere end sit modstykke og derfor mere modstandsdygtig.

En sidste ting at forholde sig til

Du du planlægger at bruge buske af laurbærkirsebær som hæk, skal du overveje de forskellige muligheder. Skal hækken ikke stå for skud for meget i din have? Så afhænger valget mellem “Rotundifolia” og “Novita” mest af din smag. Hvilken farve kan du bedst lide, og hvilken passer bedst med de andre elementer i din have? Forventer du mere udfordrende forhold, og vil du hellere have den sikkerhed, der kommer med en mere hårdfør hæk? Så skal du vælge “Novita”.

Hos Plantinavia har vi flere forskellige typer hækplanter inden for Laurbærkirsebær-familien, og derudover også andre hækplanter, såsom avnbøg hækbøgehæksyrenhækligusterhæk og thujahæk.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.