Jorddækkende planter

Hvilke slags jorddækkende planter findes der?

Det er blevet sommertid. Det bliver lyst en time senere, men også mørkt en time senere. Dermed er der mere tid til at nyde udenfor om aftenen. Men det betyder også, at foråret virkelig er kommet! Træerne får blade igen, og de første planter er allerede i blomst. For mange er dette en tid, hvor man giver haven lidt ekstra opmærksomhed. Jorddækkende planter giver haven et godt fundament. Hvilke slags jorddækkende planter findes der?

Få et livligt udtryk i haven med jorddækkende planter fra Plantinavia

En livlig have består af forskellige elementer. En sådan have byder ofte på en blanding af træer, hækplanter, enkeltstående planter og blomster. Er du på udkig efter jorddækkende planter? Så har du meget at vælge imellem! Hos Plantinavia finder du et stort udvalg af lave flerårige planter, som du kan bruge til at dække jord med. Vi har oplistet nogle af dem nedenfor:

Rhododendron

Rhododendron er en smuk plante, der springer ud om foråret. Tidligt på efteråret får denne busk smukke blomster i en lyserød farve. Busken er fyldig, og derfor perfekt at dække jord med. Det skønne ved en rhododendron er, at denne busk klarer sig godt næsten ethvert sted i haven. Både i sol og skygge. Rhododendron er ideel som enkeltstående plante, men dens overdådige blomster pryder også ethvert blomsterbed!

Laurbærkirsebær “Otto Luyken”

Laurbærkirsebær “Otto Luyken” er en anden busk, der kan bruges som jorddækkende plante. Planten er kendetegnet ved sine store, mørkegrønne blade. Busken bliver ikke højere end 1,25 meter. Dette gør laurbærkirsebær “Otto Luyken” ideel i et blomsterbed eller som enkeltstående plante. Busken blomstrer om foråret, hvor den får hvide blomster med en kraftig duft.

Kvalkved

Kan du godt lide, at din have ser lidt legesyg ud? Så er kvalkved måske en interessant busk for dig. Om foråret kommer der hvide klynger af blomster til syne på planten. Når den er færdig med at blomstre, prydes kvalkved med blåsorte bær. Du skal ikke blive overrasket, hvis din have pludselig vrimler med fugle. Fugle elsker nemlig disse bær

En lang række muligheder

Hos Plantinavia har vi et stort udvalg af flerårige planter. I vores webshop finder du forskellige jorddækkende planter, som du kan bruge til at skabe et smukt fundament for din have.

Vi er altid klar med et godt råd eller to, uanset om du har spørgsmål til jorddækkende planter eller hækplanter. Hos Plantinavia finder du nemlig et bredt udvalg af hækplanter, lige fra de mere klassiske varianter såsom bøgehæktakshækligusterhæk og den hurtigvoksende thujahæk til syrenhækkens duftende blomster eller den meget populære laurbærkirsebær hæk.

Plantinavia Danmark
En live kundeservice svarer fuldstændig hurtigere end du forventer (ingen opkald, kun Whatsapp)

Plantinavia Danmark

Hej! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

now
Start Chat

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.