Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Vores kunder elsker vores produkter

Produktbeskrivelse
Kort beskrivelseAmelanchier lamarckii er det bedst kendte bærmispel-træ, der blomstrer tidligt på foråret med hvide blomster.
Hårdførhed over vinterenMeget vinterhårdfør
VækstBusket, kompakt, opret
Højde efter 10 år300 cm
LøvLøvfældende, ægformet, lille, parvist siddende, savtakket.
Væksthastighed20-40 cm pr. år
VinterbladeLøvfældende
GiftighedUgiftig
Krav til lysSol, delvist skygge
Max højde6-8 meter
AnvendelseEnsomt stående, sammenplantning, som en hæk
FrugterBlåsorte, spiselige frugter
Pigge/torneIngen
PlaceringstipsPlant Amelanchier lamarckii på en solrig plads for at få mest ud af efterårsfarven, og sørg for, at jorden er fugtig og veldrænet, for at den rigtig skal trives.
JordbundVeldrænet jord. Løs, sandet ler, let ler, sand, lerholdig jord.

Pris oversigt

Filtrer dit valg:

Bærmispel 60cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
25
Antal planter pr. meter
4

100

176 kr.

150

159 kr.

250

150 kr.

Bærmispel 60cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
50
Antal planter pr. meter
5

25

63 kr.

50

60 kr.

75

59 kr.

100

57 kr.

Bærmispel 80cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
25
Antal planter pr. meter
3

25

187 kr.

50

178 kr.

75

174 kr.

100

169 kr.

Bærmispel 100cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
25
Antal planter pr. meter
3

25

209 kr.

50

199 kr.

75

195 kr.

100

189 kr.

Bærmispel 125cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
20
Antal planter pr. meter
3

20

245 kr.

30

233 kr.

40

228 kr.

50

221 kr.

Bærmispel 150cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
20
Antal planter pr. meter
3

20

286 kr.

30

272 kr.

40

266 kr.

50

258 kr.

Bærmispel 40cm Potte

Kvalitet
Outlet
Mindste antal stykker til bestilling
100
Antal planter pr. meter
5

100

44 kr.

150

40 kr.

250

38 kr.

Bærmispel 125cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1

10

1064 kr.

20

1011 kr.

30

990 kr.

40

958 kr.

Bærmispel 150cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1

10

1100 kr.

20

1045 kr.

30

1023 kr.

40

990 kr.

Bærmispel 250cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
4
Antal planter pr. meter
0.5

4

4254 kr.

8

4042 kr.

12

3957 kr.

16

3829 kr.

FAQ

Hvordan måler I planterne?

Højden måles som højden på selve planten, hvilket vil sige, at rodklumpen/potten ikke medtælles.

Hvor stor er rodklumpen/potten på mine planter? Og hvor stor en grøft skal jeg grave?

Disse informationer finder du under billedet af din valgte hæk på hjemmesiden. Klik på den højde, du har valgt, og du vil se et ikon under billedet af planten. Det viser størrelsen af ​​rodklumpen/potten. Grøften skal så være 1,5-2 gange større end rodklumpen.

Skal jeg beskære planterne allerede ved plantningen?

Nej, vent med at klippe hækken, til den begynder at etablere sig. Du kan godt trimme lidt, men ikke den helt store klipning, før den har slået rod.

Skal jeg gøde, når jeg planter?

Nej, vent med at gøde dine planter til næste forår.

Hvor meget vand har mine planter brug for?

Nyplantede hækplanter skal have en hel del vand. Sørg for, at jorden hele tiden er fugtig (ikke våd) helt ned til rødderne. Dette gælder hele det første og andet år. Vand grundigt, indtil der kommer frost i jorden, tag så en pause over vinteren, og begynd at vande igen, når frosten forsvinder.

Hvordan adskiller vores kvaliteter sig fra hinanden?

Hos Plantinavia stræber vi efter at tilbyde hække til ethvert budget. Derfor tilbyder vi forskellige kvaliteter.
Kort sagt: Desto højere kvalitet, desto mere privatliv fra start af.

Outlet
Dette er vores budgetvenlige plante. Det er en ubeskåret og derfor mere åben plante, som tilbyder lidt mindre privatliv fra start af. Med tiden bliver denne hæk tæt, hvis man klipper den to gange om året. Kvaliteten kan sammenlignes med den man finder i webshops, der sælger i store partier. For at holde transportomkostningerne nede, er det kun muligt at sælge Outlet-planter i store mængder. Outlet-planter skal betales på forhånd, og rabatkoder gælder ikke.

Xklusiv/Forgrenet
Dette er vores basiskvalitet. Disse planter er blevet klippet og omplantet. Omplantningen er vigtig for at give en tæt rodstruktur, så din hæk har styrken til at fortsætte med at gro i din have. Denne kvalitet giver godt privatliv fra start af, men er mere åben i toppen sammenlignet med vores Limited-kvalitet. Planterne leveres på paller på op til 225 cm2.

Limited/Godt forgrenet
Dette er den kvalitet, vi er mest kendt for. Alle planter er blevet dyrket økologisk og længere fra hinanden. Derfor opstår der en tæt og fast struktur efter adskillige klipninger på planteskolens marker. Det betyder, at du kan skabe en smuk og tæt hæk selv om du ikke sætter så mange planter pr. meter. Disse hækplanter giver masser af privatliv straks efter du har plantet dem. Som et resultat af den måde, disse planter er blevet plejet på, er rodsystemet så stærkt at planterne vokser på meget fast vis når du har plantet dem i din have. At plante en Limited-hæk vil vække opmærksomhed i nabolaget. Disse planter kan også plantes som enkeltstående planter.

Færdighække
Færdighække kan sammenlignes med vores Limited-planter, men de er for det meste beskåret til en firkantet form, så de udgør en færdig hæk fra start af. Dertil dyrkes visse færdighække i elementer på 1 mm2 og kan plantes direkte med deres biologisk nedbrydelige kasser.

Er du stadig i tvivl om, hvad du skal vælge? Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice for rådgivning.

Vis alle spørgsmål

Oplev det smukke ved en bærmispelhæk

Bærmispel eller Amelanchier lamarckii er et ret lille løvfældende træ eller en ditto busk, som har flotte hvide blomster i foråret. I efteråret bliver den pyntet med lilla frugter og smukke efterårsfarver. Og i juni og juli kommer der spiselige bær. Disse frugter er meget efterspurgte blandt fugle, men kan også spises af mennesker – så spis bare løs! Disse saftige, runde kernefrugter bruges ofte i desserter, men hvis du gerne vil have lidt mere (dyre-)liv i haven, er det en god idé at lade dem sidde på planten, så fuglene kan spise dem.

Bærmispelhække vokser ret åbent. Hvis du leder efter en nydelig og formel hæk, der vil give dig privatliv året rundt, er der hækplanter, der er mere oplagte end en bærmispel. Bærmisplen er en fyldig busk, der kan give en ret tæt hæk hvis den bruges som enkeltartshæk, men den vil altid være ret åben og er derfor ikke god til at give privatliv. Bærmispelhække kan blive omkring 1,5 meter høje. Bærmispelplanter ses også tit i blandingshække, da bærmispel er rigtig gode at blande med. Dens smukke blade er bronzefarvede i foråret og modnes til en mørkegrøn kulør i løbet af sommeren. I vinteren bliver de orange og røde.

Blomstrende bærmispelhække

Bærmisplen er en indfødt slægt, der kan findes på hele den nordlige halvkugle, men de fleste af dens arter er hjemmehørende i Nordamerika – i særdeleshed den østlige del af dette kontinent. Artens popularitet som pynteplante er tæt knyttet til dengang, europæerne opdagede Nordamerika. Nybyggerne fandt bærmisplen og blev betagne af dens elegante blomster og løvværkets skiftende farver. I det nittende århundrede var de engelske grundejere på udkig efter en måde at pynte deres egne haver og ejendomme med den form for elegance, Amelanchier-arterne kan byde på. Sådan begyndte bærmisplen sin tilværelse som pynteplante i vores del af verden, selvom adskillige arter hører hjemme omkring Middelhavet.

Mange af de navne, man brugte til at henvise til denne slægt i Nordamerika, såsom “saskatoon” og “serviceberry” stammer fra dengang, nybyggerne stadig var i gang med at udforske kontinentet. De spiselige frugter, der i smagen minder lidt om blåbær, har selvfølgelig medvirket til artens popularitet. De bruges ofte til at lave marmelade og tærter, men kan også spises rå. Og selvom mange frugter fra de løvfældende hækplanter har giftige frø, er dem fra bærmisplen spiselige og lidt mandelagtige i smagen. Bærmisplens hårde træ med de tætte årer er traditionelt set blevet brugt af Nordamerikas oprindelige befolkning til at lave pile af, men de kan også bruges til fiskestænger og greb til værktøjer.

Vedligeholdelse af en bærmispelhæk

Bærmispelhække vokser godt i direkte sollys eller delvis skygge, hvis de står i frugtbar og fugtig (men veldrænet) jord med en pH-værdi der er et sted mellem neutral og sur. Sandet jord og ler bør ikke give nogen problemer. Bærmispelhække har en gennemsnitslig væksthastighed på 20-40 centimeter pr. år. De er meget hårdføre og alsidige – og så lever de længe. De fleste bærmispel-arter hører hjemme i den nordlige halvkugles tempererede klimaer, men de vil også trives i vores. Når dine bærmispelplanter har fået fat, kan de stå i ugevis uden at skulle vandes. Vi råder dig til at vande din bærmispelhæk omhyggeligt i tilfælde af ekstremt blæsende eller koldt vejr, da der er en fare for at den udtørrer under disse forhold.

Hvis du synes, din bærmispelhæk bliver for stor, kan du bare beskære den når den er færdig med at blomstre i foråret. Det anbefales almindeligvis at fjerne brækkede, syge og døde grene, da det er sundest for hækken. Men da en bærmispelhæk som regel plantes på grund af dens vilde og uformelle udseende, bør den ikke trimmes for meget medmindre du virkelig ønsker at ændre dens udseende. Dog er bærmispel meget tolerant over for at blive trimmet. Det er vigtigt at bemærke, at grundet deres ret høje væksthastighed er bærmispelhække bedst egnet til større haver, eller til at skabe vilde, uformelle hække. Dog vil en bærmispelhæk, hvis den får den nødvendige plads, helt afgjort give din have et spillevende udtryk året rundt.

Blandede bærmispelhække for en dyrelivsvenlig hæk

Bærmispler bliver oftest plantet som enkeltstående buske, men de er også skønne som uformelle hække til større haver. De elegante blomster og spiselige bær vil med garanti give enhver have lidt kulør. En bærmispelhæk er også glimrende for dyrelivet, da fugle tiltrækkes af den og elsker at spise dens frugter. De søde og lækre bær kan også bruges til at lave marmelade eller endda spises rå, men fuglene vil helt sikkert sætte pris på det, hvis du efterlader et par bær til dem. Din have vil tage sig endnu mere livlig ud, når der er fugle på visit.

Bærmispelhække er en smuk hækplante året rundt og en glimrende tilføjelse til en vild eller landlig have. Hvis du ikke har noget imod en relativt åben hæk og har plads nok til at håndtere den ret høje væksthastighed, anbefaler vi på det varmest at plante denne dejlige vilde hæk i din have. Og selvstændigt kan den blandes med andre arter for at få en smuk blandingshæk.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.