Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Vores kunder elsker vores produkter

Produktbeskrivelse
Kort beskrivelseSommerfuglebusk er særligt elsket for sine fjer, der indeholder mange typisk lilla blomster, som er særligt attraktive for insekter, især sommerfugle.
Hårdførhed over vinterenGennemsnitlig
VækstBred opret vækst.
Højde efter 10 år250 cm
LøvBladene er mørkegrønne ovenpå og kraftigt dækket med stjerneformede hår på undersiden. Fjerene med blomster udvikles på spidserne af grene og kviste og blomstrer fra midt på sommeren til efteråret.
Væksthastighed20-30 cm pr. år.
VinterbladeLøvfældende
GiftighedUgiftig
Krav til lysSol, delvist skygge
Max højde2-3 meter
AnvendelseEnsomt stående, sammenplantning, som en hæk.
FrugterIngen
Pigge/torneIngen
PlaceringstipsSommerfuglebusken kan ikke lide meget våd jord. Bortset fra det har den ikke mange krav til jorden; så længe den ikke er for våd, vil denne busk være tilfreds.
JordbundSalt, veldrænet, sur jord, mager, frugtbar, tung lermuld, let lermuld, sand.

Pris oversigt

Filtrer dit valg:

Sommerfuglebusk 80cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

20

323 kr.

30

307 kr.

35

301 kr.

40

291 kr.

Sommerfuglebusk 100cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

10

492 kr.

20

468 kr.

25

458 kr.

30

443 kr.

Sommerfuglebusk 120cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

10

550 kr.

20

523 kr.

25

512 kr.

30

495 kr.

Sommerfuglebusk 40cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
50
Antal planter pr. meter
3.5

70

162 kr.

100

154 kr.

125

151 kr.

150

146 kr.

Sommerfuglebusk 60cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
50
Antal planter pr. meter
3.5

70

176 kr.

100

168 kr.

125

164 kr.

150

159 kr.

Sommerfuglebusk 80cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
50
Antal planter pr. meter
3.5

60

257 kr.

100

245 kr.

125

240 kr.

150

232 kr.

Sommerfuglebusk 100cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
60
Antal planter pr. meter
3.5

60

114 kr.

100

109 kr.

125

107 kr.

150

103 kr.

FAQ

Hvordan måler I planterne?

Højden måles som højden på selve planten, hvilket vil sige, at rodklumpen/potten ikke medtælles.

Hvor stor er rodklumpen/potten på mine planter? Og hvor stor en grøft skal jeg grave?

Disse informationer finder du under billedet af din valgte hæk på hjemmesiden. Klik på den højde, du har valgt, og du vil se et ikon under billedet af planten. Det viser størrelsen af ​​rodklumpen/potten. Grøften skal så være 1,5-2 gange større end rodklumpen.

Skal jeg beskære planterne allerede ved plantningen?

Nej, vent med at klippe hækken, til den begynder at etablere sig. Du kan godt trimme lidt, men ikke den helt store klipning, før den har slået rod.

Skal jeg gøde, når jeg planter?

Nej, vent med at gøde dine planter til næste forår.

Hvor meget vand har mine planter brug for?

Nyplantede hækplanter skal have en hel del vand. Sørg for, at jorden hele tiden er fugtig (ikke våd) helt ned til rødderne. Dette gælder hele det første og andet år. Vand grundigt, indtil der kommer frost i jorden, tag så en pause over vinteren, og begynd at vande igen, når frosten forsvinder.

Hvordan adskiller vores kvaliteter sig fra hinanden?

Hos Plantinavia stræber vi efter at tilbyde hække til ethvert budget. Derfor tilbyder vi forskellige kvaliteter.
Kort sagt: Desto højere kvalitet, desto mere privatliv fra start af.

Outlet
Dette er vores budgetvenlige plante. Det er en ubeskåret og derfor mere åben plante, som tilbyder lidt mindre privatliv fra start af. Med tiden bliver denne hæk tæt, hvis man klipper den to gange om året. Kvaliteten kan sammenlignes med den man finder i webshops, der sælger i store partier. For at holde transportomkostningerne nede, er det kun muligt at sælge Outlet-planter i store mængder. Outlet-planter skal betales på forhånd, og rabatkoder gælder ikke.

Xklusiv/Forgrenet
Dette er vores basiskvalitet. Disse planter er blevet klippet og omplantet. Omplantningen er vigtig for at give en tæt rodstruktur, så din hæk har styrken til at fortsætte med at gro i din have. Denne kvalitet giver godt privatliv fra start af, men er mere åben i toppen sammenlignet med vores Limited-kvalitet. Planterne leveres på paller på op til 225 cm2.

Limited/Godt forgrenet
Dette er den kvalitet, vi er mest kendt for. Alle planter er blevet dyrket økologisk og længere fra hinanden. Derfor opstår der en tæt og fast struktur efter adskillige klipninger på planteskolens marker. Det betyder, at du kan skabe en smuk og tæt hæk selv om du ikke sætter så mange planter pr. meter. Disse hækplanter giver masser af privatliv straks efter du har plantet dem. Som et resultat af den måde, disse planter er blevet plejet på, er rodsystemet så stærkt at planterne vokser på meget fast vis når du har plantet dem i din have. At plante en Limited-hæk vil vække opmærksomhed i nabolaget. Disse planter kan også plantes som enkeltstående planter.

Færdighække
Færdighække kan sammenlignes med vores Limited-planter, men de er for det meste beskåret til en firkantet form, så de udgør en færdig hæk fra start af. Dertil dyrkes visse færdighække i elementer på 1 mm2 og kan plantes direkte med deres biologisk nedbrydelige kasser.

Er du stadig i tvivl om, hvad du skal vælge? Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice for rådgivning.

Vis alle spørgsmål

Giv din have lidt kulør med en hæk i sommerfuglebusk

Sommerfuglebusk er det almindelige navn for Buddleja davidii, en blomstrende plante der er hjemmehørende i Kina. Det er ikke kun sommerfugle, der tiltrækkes af denne busk, da selv den mest uerfarne haveentusiast kan kende denne prægtige og slående plante ud fra de små, farverige og duftende blomstertoppe, den får i august. Blomsterne indeholder nektar, og derfor tiltrække planten sommerfugle og andre nyttige insekter, såsom humlebier. Sommerfuglebusk er en glimrende tilføjelse til grænser og vil bringe liv til din have længe efter, de fleste andre blomstrende planter har smidt deres blomster eller blade. Hvis du er på udkig efter et smukt farvespil, er der få hækplanter der giver sommerfuglebusken seriøs konkurrence.

Da det er nødvendigt at skære en sommerfuglebusk omkring 50-60 centimeter ned hvert år, og derfor er denne art ikke noget vi anbefaler hvis du leder efter en hæk der vil sikre dit privatliv året rundt. Selvfølgelig er den væsentligste årsag til, at så mange folk planter en sommerfuglebusk i deres have, at de ganske enkelt elsker at se på de smukke og farverige blomstertoppe. Plantens almindelige navn er selvfølgelig ingen tilfældighed, og de sommerfugle, den tiltrækker, skal nok bringe endnu flere farver til din have. Og hvis dens udseende ikke er nok til at overbevise dig om, at en sommerfuglebusk kommer med sommer til din have, vil dens blomster helt sikkert overbevise dig.

Sommerfuglebusk til blomstrende og dyrelivsvenlige hække

Sommerfuglebusken kommer oprindeligt fra provinserne Sichuan og Hubei i det centrale Kina, men visse botanikere har hævdet, at plantens historie kan spores tilbage til Japan. I dag er den en af de mest anvendte dekorationsplanter verden rundt, og det var også som dekorationsplante, den blev introduceret til botanikermiljøet i Europa. I vore dage kan man endda finde planten i det fri i vores del af verden, hvilket måske er lidt overraskende da det kræver en del præcision at holde en sommerfuglebusk. Den har en tendens til at vokse vildt i tør, stenet jord, men den trives sjældent hvis den plantes meget fugtig jord.

Sommerfuglebusken ses ofte i naturen fordi den vokser så hurtigt. Væksthastigheden har ligefrom fået mange tempererede områder til at klassificere den som en invasiv art. Men med en passende mængde pleje og omsorg, er det muligt at holde styr på denne art når den vokser. Det anbefales at beskære sommerfuglebusken jævnligt, da dens udtryk vil blive bedre af dette. Faktisk vil en sommerfuglebusk, hvis den ikke beskæres hårdt hvert år, på et tidspunkt miste sine smukke blomstertoppe. Dette ville virkelig være en skam, da disse farverige blomster er den primære årsag til, at folk planter Buddleja i deres have.

Vedligeholdelse af en Buddleja-hæk

Sommerfuglebuske har størst værdi som dekorative, løvfældende buske og kan bruges som fritstående buske eller uformelle hække. Der fås mange forskellige dyrkede varieteter, og de adskiller sig først og fremmest ved deres specifikke voksemåder – de bliver enten kompakte eller store – og farven på blomsterne. Hvis du har en relativt lille have, anbefaler vi at du vælger en af de mere kompakte dyrkede varieteter. Alle de dyrkede varieteter er livskraftige, hurtigtvoksende planter med en bueformet voksemåde, og de bliver op til 5 meter høje. Sommerfuglebusken er en hårdfør og robust busk, men den tolererer ikke temperaturer under -20 °C. Dens grønne blade bliver gule i efterårsmånederne, før de tabes i vinteren.

En Buddleja giver en beskeden hæk der vil trives i nærmest enhver jord, herunder tung og basisk (kridtholdig) jord, så længe jorden er veldrænet. En placering i direkte sollys eller delvis skygge er at foretrække, og ideelt set skal jorden have en vis næringsmæssig værdi. Hække i sommerfuglebusk er modstandsdygtige over for tørke og tåler at stå udsat. Der kommer nye blomsterklaser fra plantens unge træ, så hvis du gerne vil have en masse prangende blomster i sommerperioden, skal du beskære din hæk hårdt i løbet af foråret. Bedst er det, hvis du fjerner al væksten fra det forrige år. Dette vil anspore til ny vækst, og det er ny vækst du ønsker dig. Den bedste tid til en sådan beskæringssession er omkring marts.

Dertil er det nødvendigt med en årlig beskæring hvis man vil holde varieteter med stor voksemåde under kontrol, ellers vokser de vildt og voldsomt. Hvis man skærer de visne blomster af efter blomstringen, forlænger man blomstringsperioden og holder samtidig hækken fra at sætte frø, hvilket man som regel ønsker sig at gøre. Derudover er en hæk i sommerfuglebusk relativt nem at holde. Der er ingen strikse retningslinjer for, hvordan man beskærer denne art, men den er ganske tolerant over for beskæring – og som nævnt tidligere, vil korrekt pleje nærmest garantere, at din hæk bevarer sit slående udtryk.

Blandingshække med sommerfuglebusk

Hvis du er på udkig efter noget kulør, er der ikke mange bedre valg til din have end en sommerfuglebusk. Du kan ganske enkelt vælge den varietet, hvis sanser tiltaler dig mest, eller du kan blande forskellige farver for at give din have et nærmest kaleidoskopisk udtryk i sommermånederne. Og der kommer endnu mere farve i din have, når sommerfuglene opdager din hæk. Du kan stole på, at hæk i sommerfuglebusk vil bringe sommerens liv ind i din have.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.