Vores kunder elsker vores produkter

Pris oversigt

Filtrer dit valg:

Uægte jasmin 80cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

20

323 kr.

30

307 kr.

35

301 kr.

40

291 kr.

Uægte jasmin 100cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

10

492 kr.

20

468 kr.

25

458 kr.

30

443 kr.

Uægte jasmin 120cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

10

550 kr.

20

523 kr.

25

512 kr.

30

495 kr.

Uægte jasmin 40cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
50
Antal planter pr. meter
3.5

70

81 kr.

100

77 kr.

125

76 kr.

150

73 kr.

Uægte jasmin 60cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
50
Antal planter pr. meter
3.5

70

132 kr.

100

126 kr.

125

123 kr.

150

119 kr.

Uægte jasmin 80cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
50
Antal planter pr. meter
3.5

60

99 kr.

100

95 kr.

125

93 kr.

150

90 kr.

Uægte jasmin 100cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
60
Antal planter pr. meter
3.5

60

114 kr.

100

109 kr.

125

107 kr.

150

103 kr.
Produktbeskrivelse
Kort beskrivelseUægte jasmin (Philadelphus) er en stærkt duftende løvfældende uægte jasmin. Den blomstrer livligt i foråret med hvide enkeltblomster klynget i blomsterstande.
Hårdførhed over vinterenGod
VækstBred opret vækst.
Højde efter 10 år200 cm
LøvBladene er ovale til aflange, let savtakkede.
Væksthastighed30-40 cm pr. år.
VinterbladeLøvfældende
GiftighedLet giftig, især rødderne.
Krav til lysSol, delvist skygge.
Max højde3 meter
AnvendelseEnkelt voksende busk, uformel hæk.
Pigge/torneIngen
PlaceringstipsPå en solrigt placering foran et planteskel.
JordbundEn stærk og ukompliceret busk, som ikke stiller nogen specielle krav. Den vokser let i fugtig, veldrænet jord.

FAQ

Hvordan måler I planterne?

Højden måles som højden på selve planten, hvilket vil sige, at rodklumpen/potten ikke medtælles.

Hvor stor er rodklumpen/potten på mine planter? Og hvor stor en grøft skal jeg grave?

Disse informationer finder du under billedet af din valgte hæk på hjemmesiden. Klik på den højde, du har valgt, og du vil se et ikon under billedet af planten. Det viser størrelsen af ​​rodklumpen/potten. Grøften skal så være 1,5-2 gange større end rodklumpen.

Skal jeg beskære planterne allerede ved plantningen?

Nej, vent med at klippe hækken, til den begynder at etablere sig. Du kan godt trimme lidt, men ikke den helt store klipning, før den har slået rod.

Skal jeg gøde, når jeg planter?

Nej, vent med at gøde dine planter til næste forår.

Hvor meget vand har mine planter brug for?

Nyplantede hækplanter skal have en hel del vand. Sørg for, at jorden hele tiden er fugtig (ikke våd) helt ned til rødderne. Dette gælder hele det første og andet år. Vand grundigt, indtil der kommer frost i jorden, tag så en pause over vinteren, og begynd at vande igen, når frosten forsvinder.

Hvordan adskiller vores kvaliteter sig fra hinanden?

Hos Plantinavia stræber vi efter at tilbyde hække til ethvert budget. Derfor tilbyder vi forskellige kvaliteter.
Kort sagt: Desto højere kvalitet, desto mere privatliv fra start af.

Outlet
Dette er vores budgetvenlige plante. Det er en ubeskåret og derfor mere åben plante, som tilbyder lidt mindre privatliv fra start af. Med tiden bliver denne hæk tæt, hvis man klipper den to gange om året. Kvaliteten kan sammenlignes med den man finder i webshops, der sælger i store partier. For at holde transportomkostningerne nede, er det kun muligt at sælge Outlet-planter i store mængder. Outlet-planter skal betales på forhånd, og rabatkoder gælder ikke.

Xklusiv/Forgrenet
Dette er vores basiskvalitet. Disse planter er blevet klippet og omplantet. Omplantningen er vigtig for at give en tæt rodstruktur, så din hæk har styrken til at fortsætte med at gro i din have. Denne kvalitet giver godt privatliv fra start af, men er mere åben i toppen sammenlignet med vores Limited-kvalitet. Planterne leveres på paller på op til 225 cm2.

Limited/Godt forgrenet
Dette er den kvalitet, vi er mest kendt for. Alle planter er blevet dyrket økologisk og længere fra hinanden. Derfor opstår der en tæt og fast struktur efter adskillige klipninger på planteskolens marker. Det betyder, at du kan skabe en smuk og tæt hæk selv om du ikke sætter så mange planter pr. meter. Disse hækplanter giver masser af privatliv straks efter du har plantet dem. Som et resultat af den måde, disse planter er blevet plejet på, er rodsystemet så stærkt at planterne vokser på meget fast vis når du har plantet dem i din have. At plante en Limited-hæk vil vække opmærksomhed i nabolaget. Disse planter kan også plantes som enkeltstående planter.

Færdighække
Færdighække kan sammenlignes med vores Limited-planter, men de er for det meste beskåret til en firkantet form, så de udgør en færdig hæk fra start af. Dertil dyrkes visse færdighække i elementer på 1 mm2 og kan plantes direkte med deres biologisk nedbrydelige kasser.

Er du stadig i tvivl om, hvad du skal vælge? Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice for rådgivning.

Vis alle spørgsmål

Pibeved: En velduftende og robust hæk til pragtfulde haver

Pibeved kandes også for “uægte jasmin” og dens botaniske navn er Philadelphus. Den er en løvfældende busk, som især værdsættes for dens duftende blomster, der kommer frem sidst i efteråret, når dens knopper folder sig ud omkring juni eller juli. Navnet “uægte jasmin” henviser til netop disse blomster, som i både duft og udseende minder om dem på en jasmin. Men de to planter er ikke nære slægtninge – faktisk tilhører de hver sin slægt. Den dyrkede varietet “Virginal” er klart den mest populære Philadelphus-varietet blandt havefolket, da den giver en høj, stor, livskraftig og meget velduftende hæk. Kort sagt: En hæk i pibeved er en hæk der ikke blot er smuk at se på, den dufter også godt.

Pibeved er let at genkende på dens ovale, mørkegrønne blade. Grundet dens ret store voksemåde er arten glimrende til uformelle hække, især hvis de er knyttet til en større have. Som et udfald af denne voksemåde er det nødvendigt at beskære en pibeved årligt, da den ellers vokser ud af kontrol. På den anden side er pibeved en usædvanligt stærk hækplante, som kan håndtere byforurening og modstå de sygdomme, der rammer mange andre hækplanter. Samlet set er pibeved virkelig attraktiv som hækplante – det kræver lidt arbejde at holde en pibevedhæk, men belønningen er at du får en sej, stærk og elegant hæk i din have.

Duftende hække i pibeved

Dens botaniske navn leder måske tankerne hen på den amerikanske storby Philadelphia, men de to navne har ikke noget med hinanden at gøre. Philadelphus-slægtens navn henviser til Ptolemaios 2. Filadelfos, som herskede over Egypten omkring 250 år før vor tidsregning. Den egyptiske konge holdt efter sigende af duftende blomster, selvom det ikke er ret sandsynligt, at han oplevede at dufte til en pibeved. Arten formodes nemlig at være hjemmehørende i Centraleuropas bjerge. Selvom den kommer fra en egn, der er ret tæt på os, giver pibevedens blomster den en lidt eksotisk karakter, og derfor er den så efterspurgt blandt dem der leder efter en hæk med et udenlandsk præg.

Ofte bruges pibeved som et element i en blandingshæk, men Philadelphus “Virginal” er smuk nok til at stå alene i en hæk. Pibevedhække er også gode for dyrelivet, da deres nektar er uimodståelig for bestøvende insekter såsom bier og sommerfugle, og deres voksemåde lader fugle gemme sig for rovdyr mellem grenene. Husk på, at pibevedhække ikke er gode til at give privatliv, da de er ret åbne og som bekendt taber bladende i efteråret. Træet fra Philadelphus-arten bruges ikke ret meget, men det er ret nemt at udhule og bruges blandt andet til at fremstille piberør af, som navnet “pibeved” antyder.

Pibevedhække til store haver

Pibevedhække plantes ideelt helt i solen eller i halvskygge. De er ikke kræsne når det kommer til jordtype, men de bør ikke stå for vådt. Faktisk kan pibeved håndtere endog meget tør jord bemærkelsesværdigt godt. Modsat visse andre blomstrende hækplanter er pibeved ret nem at holde og alsidig, og så klarer den sig lige godt i meget lerholdig jord og løs sandjord. Selvom arten foretrækker en frugtbar jord, bør det ikke give nogen problemer at plante din pibevedhæk i ringe jord. Denne Philadelphus-varietet er meget hårdfør og modstandsdygtig over for sygdomme. Den kan klare både lange tørkeperiode, saltholdig søluft og endda byforurening.

Man skulle umiddelbart tro, at en pibeved var ideel til en byhave, men byhaver er som regel ret små og så tager en pibeved for megen plads. Den skal have en del plads at vokse på. De har en ret høj væksthastighed på 30-40 centimeter om året og når en højde på 2-3 meter i løbet af 5-10 år, afhængig af forholdene. Derfor er det nødvendigt at beskære din pibevedhæk årligt. Det er bedst at gøre dette i sensommeren, hvor pibeveden er færdig med at blomstre. Hvis du ser nye skud, anbefaler vi at du skærer en fjerdedel eller måske endda halvdelen af dem, så din pibevedhæk beholder sin smukke form.

Fordelene ved en pibevedhæk

Hvis du leder efter en hækplante, der vil give masser af karakter til en mellemstor have, er en pibeved det helt rigtige valg. Det er ikke den nemmeste hækplante at dyrke eller holde, men det glemmer du hurtigt, når først du har set den smukke hæk du bliver belønnet med. Dertil kan den håndtere adskillige forhold, der normalt ville få en hækplante ned med nakken, så vi kan roligt konkludere at pibeveden repræsenterer en fantastisk blanding af det stærke og det smukke. Dertil gør den behagelige duft fra dens blomster at din pibevedhæk er en fryd for flere sanser.

Men på trods af, at den er meget smuk med sine hvide blomster og elegante mørkegrønne blade, vil en pibevedhæk også tiltrække dyrelivet og dermed gøre din have endnu mere levende. En Philadelphus-hæk vil helt sikkert få din have til at skille sig ud. Selv hvis du vælger at bruge den som element i en blandingshæk.

Plantinavia Danmark
En live kundeservice svarer fuldstændig hurtigere end du forventer (ingen opkald, kun Whatsapp)

Plantinavia Danmark

Hej! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

now
Start Chat

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.