Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

At vedligeholde thuja (livets træ)

Sådan vedligeholder du livets træ

Livets træ (også kendt som thuja) er en type nåletræ, der har fundet vej ind i vores haver. Og dét er ingen overraskelse! Livets træ er en meget nem plante, og den klarer sig godt i tempererede klimaer. Den kræver ikke megen pleje og er dertil nem at plante. Ligesom andre sorter af nåletræ er livets træ glimrende at plante som hegn eller hæk. Livets træ kommer som forskellige dyrkede varieteter, herunder “Thuja Smaragd“, Thuja Plicata” og “Thuja Brabant“. I denne blogpost vil vi forklare, hvad du bør overveje, hvis du har lyst til at købe livets træ som en af de dyrkede varianter.

Plantning

Livets træ skal selvfølgelig anbringes i jorden. Thujaen er ikke ret sart, men foretrækker veldrænet jord. Grav først en rende, der er lige så lang som træet er højt. Afhængig af højde og kvalitet planter man normalt 1 til 4 planter pr. meter (med vores brugervenlige konfigurator kan du se, hvor meget plads du skal bruge til din valgte højde og sort/kvalitet). De fleste sorter af livets træ købes med en rodklump og i en jutepose. Du kan bare lade posen sidde omkring rødderne. Når først planterne er i jorden, kan du vande dem to-tre gange om ugen, især i varme perioder. På den måde vil planten få nok vand og mineraler fra jorden, og rødderne vil have plads til at slå sig ned i den nye jord.
Tip: Du har måske allerede set det, men når du planter livets træ eller en anden sort af hækplante, er det bedst at gå ud fra et udspændt reb eller en snor. På denne måde kan du være sikker på, at planterne vil stå pænt og lige, der hvor du ønsker det.

Planlægger du at plante en hæk? Få tips til at vælge den rette type hæk til din have.

Vedligeholdelse

Vedligeholdelsen af livets træ handler først og fremmest om beskæring. Hvis du har en hæk af livets træ og gerne vil have den til at tage sig godt ud, bør du beskære den to-tre gange om året (undtagen det første år efter plantning). Grenene bør aldrig beskæres for meget (i dette tilfælde vil det sige for tæt på stammen). Dette kan nemlig give din hæk grimme, tørre pletter. Livets træ kan som hæk hurtigt blive flere meter højt, og det er en velkendt sag at det vokser hurtigt. Yderligere pleje i form af gødning eller ekstra næring er ofte ikke nødvendigt.

Flere oplysninger og tips

Livets træ kendetegnes ved dets fine blade, der udgør en slags “nåle-vifter”. Disse vifter dækker stammen godt og skaber en uigennemtrængelig hæk, som ingen kan se igennem. Dette gør livets træ velegnet som hæk rundt om en for- eller baghave. Livets træ er en glimrende erstatning for et hegn eller en port. Dette lader dig på smart vis aflægge planterne i haven, hvilket giver et helt grønt udtryk. Ved du ikke hvor, du skal anbringe livets træ, eller hvilken rolle det skal spille i din have? Vi er altid klar med et godt råd eller to, uanset om du har spørgsmål til thuja eller en anden hækplante. Hos Plantinavia finder du nemlig et bredt udvalg af hækplanter, lige fra de mere klassiske varianter soim bøgehæk, taks og ligusterhæk, til en smuk og farverig syrenhæk eller den ultrapopulære laurbærkirsebær hæk.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.