Derfor skal du have en hæk

Du skal træffe mange valg, når du udformer din have. Hvilke materialer vil du bruge, hvilken atmosfære skal haven have, hvordan vil du opdele haven og hvilke planter vil være passende i den? Uanset hvad du vælger, er det vigtigt at havens forskellige elementer arbejder sammen. Husk på, at der skal være balance i udformningen. Du ønsker dig en smuk have, men også en praktisk have. En have, hvor du kan gøre hvad du har lyst til, når vejret er godt. En have, hvor du føler dig godt tilpas om sommeren. En god hæk spiller en afgørende rolle i udformningen af din have og det at give dig selv og havens andre brugere læ og privatliv. I denne blogpost kan du læse mere om grundene til, at du skal have en hæk.

Derfor skal du have en hæk

Der er mange fordele ved at have en hæk i haven. Den er ikke blot en løsningen på et problem, den er en totalløsning, som kommer dig til gode på mange måder. Eksempelvis giver en hæk dig nok læ og privatliv til, at du kan sidde i haven om sommeren uden at blive set på. Med stedsegrøn hække er du også garanteret det ønskede niveau af privatliv inde i dit hus når det bliver mørkere udendørs og derfor lysere indendørs. Men privatliv er bestemt ikke den eneste grund til, at du bør vælge en hæk.

Fordelene ved en hæk

Når du prøver at skabe den rette balance i din have, kan en hæk være løsningen på alle dine problemer. Ønsker du en grøn have, men sætter du samtidig pris på det praktiske ved en terrasse? I en lille have er du ofte tvunget til at gå på kompromis. Med en hæk i haven behøver du ikke have dette problem. Hækken skaber et grønt udtryk uden at tage megen plads. På den måde kan du få mest muligt ud af de kvadratmeter, du nu engang har at gøre godt med.

Hvilke planter er passende?

Når du skal vælge hæk til din have kan du vælge mellem forskellige hækplanter. Hvilken hækplante, der er mest passende, afhænger af din smag og dine præferencer. Laurbærtypen “Novita” er passende, hvis du skal bruge en stor hækplante med store blade. Vil du hellere have en hæk med grene? Så kan du købe nåletræer, såsom en thujahæk  fx. “Martin” og tuja “Atrovirens”. Udover de overnævnte hæktyper, kan du hos Plantinavia udforske flere hækplanter, såsom den moderne takshæk, avnbøg hækbøgehæksyrenhæk og ligusterhæk, og finde lige den hækplante, der passer til dit behov og have.

Plantinavia Danmark
En live kundeservice svarer fuldstændig hurtigere end du forventer (ingen opkald, kun Whatsapp)

Plantinavia Danmark

Hej! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

now
Start Chat

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.