Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Er det muligt at plante hæk på terrassen?

Drømmer du om at skabe en grøn oase på din terrasse eller veranda? En hæk kan være den perfekte løsning til at tilføje både atmosfære og privatliv til dit uderum.

Mens hækplanter traditionelt ofte er blevet plantet langs havens grænser, er det også muligt at nyde fordelene ved en hæk på mindre arealer, som for eksempel terrasser og verandaer. Med den rette planlægning, og valg af den rigtige type hækplanter, kan du nemlig skabe en intim og frodig atmosfære, der vil forvandle dit udendørsrum.

Læs med og bliv klogere på, hvordan du planter en hæk i en potte eller en blomsterkasse, samt hvordan du passer en hæk i blomsterkasse.

Hæk på terrassen: Plant hække i blomsterkasser

Vil du have en flot hæk på terrassen, men mangler du inspiration til indretning af haven?
Med en hæk i en blomsterkasse kan du skabe et fantastisk uderum, der indbyder til mange hyggelige stunder på terrassen eller verandaen.

Selv på asfalterede eller flisebelagte områder i haven, har du mulighed for at plante en frodig hæk, der giver privatliv og samtidig skaber en hyggelig atmosfære.

Læs vores guide til at finde den perfekte havehæk.

Guide til at plante hæk i blomsterkasser

Har du mod på at give dig i kast med at plante hækplanter i blomsterkasser, der kan pryde på terrassen?

Vi guider dig til, hvad du skal være opmærksom på, når du planter hækplanter i blomsterkasser.

Vælg en blomsterkasse, der har en passende størrelse

Sørg for at plante din hæk i en blomsterkasse, der er bred og dyb nok til din hækplante. Vælger du en blomsterkasse, der eksempelvis er for smal – det kan være en blomsterkasse på 20 cm – så er der risiko for, at hækken ikke kan opnå den ønskede højde.

Vælger du derimod en blomsterkasse, der er ca. 40 cm dybe (eller mere), vil det passe langt bedre til hækplanten. Plantekasserne fås i mange forskellige materialer, herunder jern, træ, plast og aluminium, samt med og uden hjul. Du kan også overveje at bygge din egen blomsterkasse af palletræ.

Læs også vores guide til, hvordan du planter en hæk.

Hvorfor vælge en hæk i potte eller blomsterkasse?

En hæk i enten potte eller blomsterkasse er en perfekt tilføjelse til din terrasse, veranda eller tagterrasse, der både skærmer for nysgerrige blikke og tilfører en hyggelig stemning til uderummet.

Fordele ved at vælge hækplanter i potte eller kasse

  • Hækken kan plantes hele året rundt, da der ikke er nogen sæsonbegrænsning.
  • En hæk i potte eller kasse er nem at passe og trives ofte godt, da rødderne beskyttes af potten.
  • Hvis du sørger for at vande din hæk i potte, kan du sagtens vente med at plante den i op til et par uger.
  • Du får en hækplante, der er kraftig i vækst, og som derfor giver skygge.

Læs også vores blogindlæg med tips til, hvordan du får en nem have med flotte hække.

Pasning af hækplanter i krukker eller plantekasser

De første par år efter du har plantet din hæk i krukke eller plantekasse, er det vigtigt, at du sørger for at passe og pleje hækken regelmæssigt. Husk at vande hækken i tørre perioder – meget gerne to gange om ugen i sommerhalvåret. Her er det en fordel at vande hækken om aftenen, da rødderne får mest muligt vand på den måde.

Sørg for så vidt muligt at holde din nye hæk fri for ukrudt efter udplantningen – gerne 50 cm på begge sider af hækken, så du er sikker på, at hækken får lys og næring nok.

Hækplanter i krukker eller plantekasser skal som minimum beskæres 2-3 gange om året.

Læs vores blogindlæg om, hvordan du planter en hæk i lerjord.

Vælg en færdig hæk

Har du ikke tålmodighed til at vente på, at din hæk vokser? Så kan du med fordel vælge en færdig hæk, der nemt og hurtigt kan plantes i din foretrukne plantekasse og fungere som afskærmning på terrassen.

Planlægger du at plante en hæk? Få tips til at vælge den rette type hæk til din have.

Vil du gerne vide mere om, hvordan du planter en hæk på terrassen? Kontakt os!

Hvis du efter at have læst dette blogpost har spørgsmål om, hvordan du planter en hæk på din terrasse eller veranda, skal du endelig kontakte os! Vores medarbejdere vil med glæde rådgive dig. Du skal også være velkommen til at gå på opdagelse i vores sortiment af hækplanter som blandt andet inkluderer bøgehæk, ligusterhæk, syrenhæk og thuja.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.