Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Plant disse duftende planter, som hjælper mod myg

Myg kan være en pestilens sidst på sommeren, men løsningen til at slippe af med dem findes muligvis i din have. Du kan vælge duftende og velsmagende planter, som holder myggene på afstand. Med andre, så tjene planter mod myg flere formål: du får en køkkenhave fyldt med krydderurter og nyttige planter, og beskytter din hud mod myggestik.

Hvad hjælper mod myg?

Når man skal fordrive myg handler det om at bruge midler, de ikke kan lide – og planter med en speciel duft er et godt sted at begynde. Planter som basilikum, rosmarin og andre krydderurter og blomstrende planter holder myggene væk. Det ser flot ud at dyrke krydderurter og blomster i potter og bede, og du kan selvfølgelig også bruge dem til madlavning, kreative projekter og andre praktiske formål.

Kvinde, som passer have og klør sig på benet efter et myggestik.
Det er irriterende at blive afbrudt af myg, når man tager sig af haven.

Planter mod myg skræmmer dem – og glæder dig!

Ved at dyrke planter mod myg skaber du et biologisk skjold mod myggestik, som også bringer dig en masse glæde. Planter mod myg udsender en kraftig duft, som myggene ikke synes om eller finder direkte afskrækkende. Der er flere sorter citrus, krydderurter og blomstrende planter, som holder myggene væk. Samtidig er disse meget velsmagende, og du kan bruge dem til mange forskellige retter og andre formål. Lav f.eks. don egen lavendelolie eller brug pebermynte, eukalyptus eller citrus til at blande æteriske olier.

Ekstratip! De æteriske olier forstærker på naturligvis duften fra de planter, du dyrker, så du ender med dobbelt så stor beskyttelse mod myggene!

Planter mod myg

Krydderurter

Krydderurter holder myggene væk på grund af den duft, de udskiller. Heldigvis for os mennesker synes vi om duften – og smagen – af krydderurter. Det er spændende at kunne plukke basilikum, rosmarin eller mynte direkte fra danske haver. Forestil dig, at du laver middag og inviterer på et måltid udendørs om sommeren, hvor gæsterne kan plukke krydderurter direkte fra haven? Så lækkert!

Nytteplanter

Nytteplanter som lavendel, hvidlæg og eukalyptus har alle kraftige dufte, som myggene hader. Som navnet antyder er dette planter, som har en bredere funktion end blot at afskrække myg. Nytteplanter er pr. definition planter, som kan anvendes til madlavning eller produktion, til forskel fra prydplanter, som kun anvendes af æstetiske grunde.

Hvidløg fra haven er værd sin vægt i guld til næsten ethvert måltid, og lavendel og eukalyptus kan bruges til hjemmelavede dufte og olier. Brug til afslappende, æteriske olier eller tør dem og lav te af de tørrede blade. Lavendel og eukalyptus tager sig også flot ud i haven fra et visuelt synspunkt.

Læs også: Spiselige planter, du kan dyrke i haven

En stor basilikumplante i en trækasse med andre krydderurter og planter.
Lav frodige bede med basilikum, som indbyder til lækre måltider – og holder myggene væk!

Liste over planter, som holder myggene væk

  • basilikum
  • rosmarin
  • mynte
  • lavendel
  • katteurt
  • hvidløg
  • eukalyptus
  • citrus

Slip af med myg med planter, der dufter og smager dejligt

Udnyt myggenes veludviklede lugtesans og brug dette til din fordel. Plant krydderurter og andre nytteplanter med en stærk duft, som myggene afskyer. Krydderurter, citrus, katteurt og lavendel holder myggene væk. Bede med krydderurter og andre blomstrende planter ser også flot ud langs hække og andre planter. Haven får et personligt præg og planterne kan bruges til madlavning og andre projekter. Det er win-win!

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.