Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Tips til at vande haven

Hvornår er det bedst at vande haven? Forskellige faktorer afgør svaret på dette spørgsmål. Klimaet, jord- og plantetypen i din have er alle vigtige faktorer. Dog er der i de fleste tilfælde bedst at vande din have om morgenen eller om aftenen/natten.

At vande om morgenen

Fugtigheden er som regel højere om morgenen end om eftermiddagen. Det betyder, at mindre vand fordamper før det når ned til dine planters rødder. Dertil er solen mindre kraftig om morgenen, så der er mindre risiko for at dine planter brænder sig mens de er våde. Dog skal du huske på, at risikoen for dette afgjort er til stede hvis du vander sent på morgenen. Især om sommeren tager solens intensitet hurtigt til mellem morgen og middag.

At vande om aftenen

Om aftenen er der mindre vandfordampning, men der er risiko for nattefrost. Hvis du leder i et område hvor denne risiko er præsent, er det bedre at vande din have om morgenen. På den måde kan vandet nå ned til rødderne før temperaturen bliver for lav. Husk på, at der er ikke sker megen fordampning om natten. Hvis din have er modtagelig for eller har problemer med skimmel, anbefales det ikke at vande sent om aftenen.

Hækvarieteter, der ikke kræver megen vand

I de første to år efter plantning skal alle hække vandes regelmæssigt. Derefter bliver hækvarieteter såsom laurbær, taks, og nåletræ, selv under vanskelige forhold. Hvis der vandes klogt, kan disse hække også overleve meget tørre forhold uden at skulle vandes regelmæssigt. Hvis du bemærker at en hæk er begyndt at have det svært, skal du give den ekstra vand. Vi anbefaler også, at du giver din hæk ekstra vand under lange tørkeperioder.

Hvorfor er det vigtigt at vande?

Vand giver ikke blot dine planter fugtighed, det hjælper også med at transportere næringsstoffer til deres rødder. Dertil køler vandet jorden og hjælper med at forebygge ukrudt. Hvis du vander tit, vil dine planter holde sig sunde og vokse godt! En bekvem måde at vande dine planter på er ved brug af en haveslange. Dette er meget mere effektivt end konstant at gå frem og tilbage med en vandkande, især hvis du har en større have. Dertil kan en fuld vandkande være ret tung. Fordelen ved en haveslange er, at den er let at bære og nem at bruge! Og så kan du give den mænge vand, du skal bruge i øjeblikket. Risikoen for at give for lidt vand er meget mindre, end hvis du bruger en vandkande. Plantinavia tilbyder en haveslange af høj kvalitet. Det er vigtigt at have en god haveslange, og der er en tilfredsstillelse i nemt at kunne vande sine planter.

Vil du gerne vide mere om, hvordan du vander din have helt korrekt? Kontakt os!

Hvis du har efter at have læst denne blogpost har spørgsmål om hvordan du vander din have helt korrekt, skal du endelig kontakte os! Vores medarbejdere vil med glæde rådgive dig. Du skal også være velkommen til at gå på opdagelse i vores sortiment af hækplanter som blandt andet indkluderer bøgehæk, ligusterhæk, syrenhæk og thuja.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.