Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

At vande en ligustrum

At vande en Ligustrum er et vigtigt aspekt i at pleje denne hækplante. Da den er en levende organisme, kræver den vand for at overleve. Ligustrum bruges ofte som hæk under betegnelsen ligusterhæk på grund af dens mørkegrønne løvværk. Bladene er ovale og en lille smule spidse. Den har et venligt udtryk er passende at bruge som en hæk, der udgør et matrikelskel. Hos Plantinavia har vi tre forskellige ligustrum-varieteter i vores sortiment. Ligustrum ovalifolium (ligustrum ovalifolium) og ligustrum Atrovirens (ligustrum vulgare "Atrovirens") minder om hinanden. De har begge et tæt løvværk i en frisk grøn farve. På den anden side er ligustrum ovalifolium "Aureum" (ligustrum ovalifolium "Aureum") let at skelne fra sine artsfæller. Bladene på denne varietet har en spændende gul kant. Dette giver dem en unik farve. På afstand ser hækken ud til at have en meget lys grøn farve, fordi det grønne og det gule "smelter sammen". Når du kommer tætter på, kan du se at hækken faktisk er tofarvet - og på den måde udgør et unikt bidrag til din have. Men når du vælger at plante en sådan busk, kræver den passende vedligeholdelse. Derfor vil vi i dag tale om hvordan man vander ligustrum.

At vande ligustrum

De samme vandingsråd gør sig gældende for de forskellige typer af ligustrum. De første to år efter du har plantet din hæk, skal du sørge for at vande den grundigt. Derefter skal denne type hæk almindeligvis ikke have vand, medmindre det er meget varmt og ofte regner. I tilfælde af ekstrem varme og/eller lange tørkeperioder er det en god idé at give ligustrum ekstra vand. Husk på, at dette bedst gøres tidligt om morgenen eller sent på aftenen. Ligustrum kan også vandes, når den står i skygge. Vanddråber på bladene forstærker solens effekt, og dette kan få bladene til at blive forbrændte. Dertil fordamper vandet ikke så hurtigt når solen ikke skinner på det, og dette giver jorden og rødderne tid til at absorbere vandet.

Tips til at vande ligustrum

Et nyttigt tip når man vander ligustrum er altid at lade vandet ramme omkring rodklumpen. Altså ikke at gøre hele hækken våd, men kun det jord den står i. Når vandet løber væk, er det en god idé at grave en rende omkring stammerne. På den måde bliver vandet hvor det er, og det kan stille og roligt sive ned i jorden uden at forsvinde dybere ned i jorden. Men vi anbefaler altid at bruge en drypslange til hækkene i stedet for at vande ved håndkraft, da en sådan slange lader vandet sive ud ved en jævn hastighed.

Vi sidder altid klar med et godt råd

Har du brug for et råd omkring pleje, klipning eller vanding af din eksisterende hæk, kan du altid række ud til os med dit spørgsmål. Hvis du overvejer, at plante en hel ny hæk derhjemme, så synes vi da, at du skal stikke forbi vores webshop og kigge på vores udvalg af hækplanter. Her finde du både en klassisk taks hæk eller bøgehæk, herunder også avnbøg, en farverig syrenhæk, en robust laurbærkirsebær hæk eller den smukke thuja.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.