Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Vores kunder elsker vores produkter

Produktbeskrivelse
Kort beskrivelseBuketspiræa er særligt populær for dens forårsblomstring, når talrige små, skrøbelige, hvide blomster kommer frem i masser af klaser.
Hårdførhed over vinterenGod
VækstBusket, bred vækst.
Højde efter 10 år150 cm
LøvOmvendt ægformet, smal, groft savtakket, mørkt blå-grønne blade (op til 4-5 cm).
Væksthastighed20 cm pr. år.
VinterbladeLøvfældende
GiftighedUgiftig
Krav til lysSol, delvist skygge.
Max højde2,5 meter.
AnvendelseEnsomt stående, sammenplantning, som en hæk.
FrugterIngen
Pigge/torneIngen
PlaceringstipsNogle foreslåede placeringer inkluderer by- og gårdhaver, kystnære hytter, en uformel terrassehave; sammen med skel og bede, eller som en krukkeplante på terrassen.
JordbundSalt, veldrænet, sur, mager, frugtbar, tungt ler, let ler, sand.

Pris oversigt

Filtrer dit valg:

Buketspirea 40cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
50
Antal planter pr. meter
3.5

70

124 kr.

100

118 kr.

125

116 kr.

150

112 kr.

Buketspirea 60cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
50
Antal planter pr. meter
3.5

70

147 kr.

100

140 kr.

125

137 kr.

150

133 kr.

Buketspirea 80cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
50
Antal planter pr. meter
3.5

60

220 kr.

100

209 kr.

125

205 kr.

150

198 kr.

Buketspirea 100cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
60
Antal planter pr. meter
3.5

60

114 kr.

100

109 kr.

125

107 kr.

150

103 kr.

Buketspirea 80cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

20

323 kr.

30

307 kr.

35

301 kr.

40

291 kr.

Buketspirea 100cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

10

492 kr.

20

468 kr.

25

458 kr.

30

443 kr.

Buketspirea 120cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

10

550 kr.

20

523 kr.

25

512 kr.

30

495 kr.

FAQ

Hvordan måler I planterne?

Højden måles som højden på selve planten, hvilket vil sige, at rodklumpen/potten ikke medtælles.

Hvor stor er rodklumpen/potten på mine planter? Og hvor stor en grøft skal jeg grave?

Disse informationer finder du under billedet af din valgte hæk på hjemmesiden. Klik på den højde, du har valgt, og du vil se et ikon under billedet af planten. Det viser størrelsen af ​​rodklumpen/potten. Grøften skal så være 1,5-2 gange større end rodklumpen.

Skal jeg beskære planterne allerede ved plantningen?

Nej, vent med at klippe hækken, til den begynder at etablere sig. Du kan godt trimme lidt, men ikke den helt store klipning, før den har slået rod.

Skal jeg gøde, når jeg planter?

Nej, vent med at gøde dine planter til næste forår.

Hvor meget vand har mine planter brug for?

Nyplantede hækplanter skal have en hel del vand. Sørg for, at jorden hele tiden er fugtig (ikke våd) helt ned til rødderne. Dette gælder hele det første og andet år. Vand grundigt, indtil der kommer frost i jorden, tag så en pause over vinteren, og begynd at vande igen, når frosten forsvinder.

Hvordan adskiller vores kvaliteter sig fra hinanden?

Hos Plantinavia stræber vi efter at tilbyde hække til ethvert budget. Derfor tilbyder vi forskellige kvaliteter.
Kort sagt: Desto højere kvalitet, desto mere privatliv fra start af.

Outlet
Dette er vores budgetvenlige plante. Det er en ubeskåret og derfor mere åben plante, som tilbyder lidt mindre privatliv fra start af. Med tiden bliver denne hæk tæt, hvis man klipper den to gange om året. Kvaliteten kan sammenlignes med den man finder i webshops, der sælger i store partier. For at holde transportomkostningerne nede, er det kun muligt at sælge Outlet-planter i store mængder. Outlet-planter skal betales på forhånd, og rabatkoder gælder ikke.

Xklusiv/Forgrenet
Dette er vores basiskvalitet. Disse planter er blevet klippet og omplantet. Omplantningen er vigtig for at give en tæt rodstruktur, så din hæk har styrken til at fortsætte med at gro i din have. Denne kvalitet giver godt privatliv fra start af, men er mere åben i toppen sammenlignet med vores Limited-kvalitet. Planterne leveres på paller på op til 225 cm2.

Limited/Godt forgrenet
Dette er den kvalitet, vi er mest kendt for. Alle planter er blevet dyrket økologisk og længere fra hinanden. Derfor opstår der en tæt og fast struktur efter adskillige klipninger på planteskolens marker. Det betyder, at du kan skabe en smuk og tæt hæk selv om du ikke sætter så mange planter pr. meter. Disse hækplanter giver masser af privatliv straks efter du har plantet dem. Som et resultat af den måde, disse planter er blevet plejet på, er rodsystemet så stærkt at planterne vokser på meget fast vis når du har plantet dem i din have. At plante en Limited-hæk vil vække opmærksomhed i nabolaget. Disse planter kan også plantes som enkeltstående planter.

Færdighække
Færdighække kan sammenlignes med vores Limited-planter, men de er for det meste beskåret til en firkantet form, så de udgør en færdig hæk fra start af. Dertil dyrkes visse færdighække i elementer på 1 mm2 og kan plantes direkte med deres biologisk nedbrydelige kasser.

Er du stadig i tvivl om, hvad du skal vælge? Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice for rådgivning.

Vis alle spørgsmål

Lås op for fordelene ved en Spireahæk

Spirea er en slægt af løvfældende, blomstrende buske i rosenfamilien. Det samlede antal Spirea-arter anslås at være omkring 80-100, men Spirea japonica eller japansk Spirea er den art, der er blevet kultiveret mest til brug som hæk. Spirea er små til mellemstore buske, som er elsket for deres overdådige mængde af blomster. De fås i en lang række farver, hvilket gør dem velegnede til blandede grænsemarkører i form af enten en fritstående busk eller en lav hæk på omkring en meters højde. Spirea har tynde grene, hvorpå der vokser grønne lappede, takkede eller glatte blade, afhængig af hvilken varietet, du vælger at plante. Spirea-arter er glimrende grænsehække, men er ikke egnet til at give afskærmning eller privatliv, da deres voksemåde ikke er høj og tæt nok.

Det, som for alvor gør Spirea-varieteterne tiltrækkende, er deres blomster. Afhængig af den valgte variant kan de store mængder af blomster nydes mellem foråret og sidst på sommeren. Men selv efter disse blomster er forsvundet, vil løvværket på Spirea-arterne få en overdådig efterårsfarve, før de falder af. Og det er ikke kun mennesker, der finder blomsterne tiltalende – en lang række insekter vil elske at besøge din have, hvis du planter en Spireahæk i den. Igennem tiden har man skabt en stor mængde dyrkede varieteter, hvor mange hører til japonica-arten. Dette omfatter gængse dyrkede varieteter som “Anthony Waterer”, “Genpei” og “Goldflame”, som tilbyder et væld af blomstringsfarver. Visse af disse dyrkede varieteter tilbyder endda løvværk i forskellige farver.

Baggrunden for Spireahække

Den japanske Spirea er selvfølgelig hjemmehørende i Japan, men det største antal varieteter kommer fra det sydvestlige Kina. Der kan findes andre hjemmehørende Spirea-arter på nærmest alle tempererede egne af den nordlige halvkugle. Nordamerikas oprindelige befolkning opdagede, at Spirea-arterne kan have medicinsk anvendelse for længe siden, da de brugte planterne som en ingrediens ved lavementer og til at behandle kønssygdomme og mavesmerter med. Planternes tætte klynger af iøjnefaldende blomster betød selvfølgelig, at det kun var et spørgsmål om tid før Spirea-arterne ville blive værdsat for deres æstetiske værdi. Spirea begyndte at få succes som dekorationsplante i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor de højere arter blev populære som hækplanter og de lavere arter blev det som jorddække. Spirea-arterne får ikke blot enhver have til at tage sig mere livlig ud med deres blomster i stærke farver og elegante blade – det kan også understøtte truede bestøvende insekter da deres blomster er en vigtig kilde til nektar for bier, sommerfugle, humlebier og andre nyttige insekter. Landskabsarkitekter elsker også at plante Spirea-arter i offentlige parker og byhaver. Dette er ingen overraskelse, da de dyrkede varieteter af Spirea generelt er nemme at gro og pleje, og derfor er et oplagt valg til offentlige steder. Faktisk er de fleste Spireaer ekstremt hårdføre, og visse arter kan endda klare temperaturer ned til 35 graders frost. Derfor planter landskabsarkitekter og gartnere Spirea uden bekymringer, selv i ret barske områder, hvor der er hård vinter.

At dyrke og pleje Spireahække

Denne utroligt alsidige hækplante vil trives i de fleste skandinaviske haver, forudsat at jorden ikke er for tung. Alt fra sand til lermuld eller kridt er fint, og sur jord er generelt ikke noget problem. Selv besværlig byjord kan man plante den i. Bedst er det dog at plante en Spireahæk i frugtbar og fugtig jord, der er veldrænet. Vandlidende (ler-)jord er ikke egnet. Blomstringen har det bedst med direkte sollys, og delvis selvom skygge tolereres, vil din Spireahæk give færre blomster og have en mere åben voksemåde hvis den plantes et sted hvor dette gør sig gældende. Helskygge bør undgås, da mangel på sollys vil give hæmmet vækst og langt lavere produktion af blomster.

Beskæringen afhænger af den valgte varietet. Nogle varieteter skal beskæres i starten af vækstsæsonen, som er først på foråret, lige når vinteren er slut. Men andre typer er det bedst at trimme lige når de er færdige med at blomstre. Det er også forskelligt fra varietet til varietet, hvilken beskæringsteknik der er bedst. Derfor bør man finde en specifik beskæringsvejledning til hver enkelt varietet. Det koster dig lidt tid og arbejde at finde den helt rigtige Spireahæk, men det er afgjort besværet værd. Generelt set er Spireahække meget nemme at dyrke og pleje, men det er værd at bemærke, at de bør vandes regelmæssigt de første to år efter plantning. Det anbefales at vande dem mindst hver anden uge.

De forskellige typer Spireahække

De fleste Spirea-arter har en årlig væksthastighed på 10-15 centimeter, men den meget gængse hybrid Spiraea x cinerea “Grefsheim” er lidt anderledes. Først og fremmest er det den eneste varietet på vores websted, der ikke hører til arten japanske Spirea. Den producerer en stor mænge hvide blomster og vokser mindst 30-50 centimeter om året, hvilket giver en højere hæk, der kan blive op til 1,5 meter høj. Ligesom enhver anden Spireahæk vil den danne en smuk grænse omkring din have.

Dens tætte blomsterklynger og elegante blade samt dens smukke efterårsfarver skal nok få din have til at skille sig ud. Du kan også vælge at kombinere forskellige Spirea-arter med forskellige blomstringsperioder for at få en længe blomstringssæson og have dig en flot og farverig hæk længst muligt.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.