Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Vores kunder elsker vores produkter

Produktbeskrivelse
Kort beskrivelseForsythia bringer bud om forårets komme i mange haver med dens gyldengule klokker, som viser sig så tidligt som marts.
Hårdførhed over vinterenGod
VækstBred opret vækst.
Højde efter 10 år3 meter
LøvI marts begynder Forsythia sin blomstring med talrige gule blomster, der dukker op allerede inden bladene er dannet. Bladene, som kommer frem efter blomstringen er mellem- til lysegrønne af farve og ovale af form.
Væksthastighed20-40 cm pr. år.
VinterbladeLøvfældende
GiftighedJa
Krav til lysSol, delvist skygge.
Max højde3 meter
AnvendelseEnsomt stående, som en hæk.
FrugterIngen
Pigge/torneIngen
PlaceringstipsSmuk når den kombineres med andre kantplanter og bunddække.
JordbundEnhver god havejord, normal til fugtig.

Pris oversigt

Filtrer dit valg:

Forsythia 80cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

20

323 kr.

30

307 kr.

35

301 kr.

40

291 kr.

Forsythia 100cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

10

492 kr.

20

468 kr.

25

458 kr.

30

443 kr.

Forsythia 120cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

10

550 kr.

20

523 kr.

25

512 kr.

30

495 kr.

Forsythia 40cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
50
Antal planter pr. meter
3.5

70

81 kr.

100

77 kr.

125

76 kr.

150

73 kr.

Forsythia 60cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
50
Antal planter pr. meter
3.5

70

239 kr.

100

228 kr.

125

223 kr.

150

216 kr.

Forsythia 80cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
50
Antal planter pr. meter
3.5

60

330 kr.

100

314 kr.

125

307 kr.

150

297 kr.

Forsythia 100cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
60
Antal planter pr. meter
3.5

60

114 kr.

100

109 kr.

125

107 kr.

150

103 kr.

FAQ

Hvordan måler I planterne?

Højden måles som højden på selve planten, hvilket vil sige, at rodklumpen/potten ikke medtælles.

Hvor stor er rodklumpen/potten på mine planter? Og hvor stor en grøft skal jeg grave?

Disse informationer finder du under billedet af din valgte hæk på hjemmesiden. Klik på den højde, du har valgt, og du vil se et ikon under billedet af planten. Det viser størrelsen af ​​rodklumpen/potten. Grøften skal så være 1,5-2 gange større end rodklumpen.

Skal jeg beskære planterne allerede ved plantningen?

Nej, vent med at klippe hækken, til den begynder at etablere sig. Du kan godt trimme lidt, men ikke den helt store klipning, før den har slået rod.

Skal jeg gøde, når jeg planter?

Nej, vent med at gøde dine planter til næste forår.

Hvor meget vand har mine planter brug for?

Nyplantede hækplanter skal have en hel del vand. Sørg for, at jorden hele tiden er fugtig (ikke våd) helt ned til rødderne. Dette gælder hele det første og andet år. Vand grundigt, indtil der kommer frost i jorden, tag så en pause over vinteren, og begynd at vande igen, når frosten forsvinder.

Hvordan adskiller vores kvaliteter sig fra hinanden?

Hos Plantinavia stræber vi efter at tilbyde hække til ethvert budget. Derfor tilbyder vi forskellige kvaliteter.
Kort sagt: Desto højere kvalitet, desto mere privatliv fra start af.

Outlet
Dette er vores budgetvenlige plante. Det er en ubeskåret og derfor mere åben plante, som tilbyder lidt mindre privatliv fra start af. Med tiden bliver denne hæk tæt, hvis man klipper den to gange om året. Kvaliteten kan sammenlignes med den man finder i webshops, der sælger i store partier. For at holde transportomkostningerne nede, er det kun muligt at sælge Outlet-planter i store mængder. Outlet-planter skal betales på forhånd, og rabatkoder gælder ikke.

Xklusiv/Forgrenet
Dette er vores basiskvalitet. Disse planter er blevet klippet og omplantet. Omplantningen er vigtig for at give en tæt rodstruktur, så din hæk har styrken til at fortsætte med at gro i din have. Denne kvalitet giver godt privatliv fra start af, men er mere åben i toppen sammenlignet med vores Limited-kvalitet. Planterne leveres på paller på op til 225 cm2.

Limited/Godt forgrenet
Dette er den kvalitet, vi er mest kendt for. Alle planter er blevet dyrket økologisk og længere fra hinanden. Derfor opstår der en tæt og fast struktur efter adskillige klipninger på planteskolens marker. Det betyder, at du kan skabe en smuk og tæt hæk selv om du ikke sætter så mange planter pr. meter. Disse hækplanter giver masser af privatliv straks efter du har plantet dem. Som et resultat af den måde, disse planter er blevet plejet på, er rodsystemet så stærkt at planterne vokser på meget fast vis når du har plantet dem i din have. At plante en Limited-hæk vil vække opmærksomhed i nabolaget. Disse planter kan også plantes som enkeltstående planter.

Færdighække
Færdighække kan sammenlignes med vores Limited-planter, men de er for det meste beskåret til en firkantet form, så de udgør en færdig hæk fra start af. Dertil dyrkes visse færdighække i elementer på 1 mm2 og kan plantes direkte med deres biologisk nedbrydelige kasser.

Er du stadig i tvivl om, hvad du skal vælge? Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice for rådgivning.

Vis alle spørgsmål

Lad Forsythia “Spectabilis” lyse op i din have

Forsythia-varieteten Forsythia intermedia “Spectabilis” eller ganske enkelt spectabilis er en løvfældende busk og generelt set en af de mest populære forsythia-varieteter. Det er også den varietet, der oftest bruges til hække. Forsythia “Spectabilis” giver en alsidig, glansfuld hæk, der virkelig blomstrer igennem. Faktisk er det både en af de mest blomstrende forsythia-varieteter en af de mest blomstrende hækplanter i det hele taget. Det er overfloden af fantastiske gule blomster i marts og april, der virkelig får denne dyrkede varietet til at skille sig ud. Blomstringen er en af de egenskaber, der før Forsythia “Spectabilis” til både en glimrende enkeltstående busk og til et godt element i blandingshække. Grundet dens ret åbne struktur er denne dyrkede varietet ikke god som privatlivshæk, men dét kompenserer dens æstetiske værdi rigeligt for.

Forsythia er god til kønne uformelle hække og tager sig godt ud i blandede grænsehække hvor den står med et par stedsegrønne planter eller forskellige hjemmehørende løvfældende arter, der er gode til hække. Hvis den står for sig selv, vil denne store, tidligt blomstrende og lidt prangende busk skabe liv i enhver have. Dens lyse, gule blomster, som kan komme frem allerede i foråret, er en væsentlig del af plantens dekorationsværdi, men efterårsfarverne er altså også ret fantastiske. Det er i denne årstid, at de fleste af de ovale blade bliver gule mens andre får en vinrød farve. Hvis du leder efter en måde at gøre din have til den flottest mulige visuelle repræsentation af de skiftende årstider, skal du helt klart overveje at bruge Forsythia “Spectabilis” som hækplante.

Historien om forsythia som hækplante

Selvom forsythia-slægten får sit navn fra den berømte kongelige gartner William Forsyth, kommer den egentlig fra Østasien. Faktisk er Forsythia “Spectabilis” en hybrid af Forsythia suspensa og Forsythia veridissima, som begge oprindeligt kommer fra det østlige Kina. Kineserne har nemlig i mange hundrede år brugt adskille arter af forsythia-slægten som haveplanter. Forsythia-arterne nåede ikke frem til Europas haver før 1800-tallet, hvor den kendte svenske botaniker Carl Peter Thunberg bragte disse farverige og eksotiske planter med hjem fra Fjernøsten. Der gik selvfølgelig ikke længe før folk begyndte at sætte pris på forsythiaens spillevende farver, og dermed forstod også europæerne dens dekorationsværdi.

Lige siden Thunberg bragte forsythia til denne del af verden har planteskoler i både Storbritannien og Europa arbejdet på at kultivere slægten, så den kan klare sig godt her. Forsythia “Spectabilis” har siden den blev skabt i 1906 været en af de mest succesfulde dyrkede varieteter. Dette er egentlig ikke overraskende, når man se på de voldsomt betagende farver, “Spectabilis” har at byde på. Dens gule blomster kommer frem ret tidligt som en slags forspil til sommeren. Og dens lyse efterårsfarver får enhver have til at at se lidt mere levende ud i en årstid, hvor de fleste løvfældende planter allerede har smidt bladene.

Pleje af en forsythiahæk

Forsythia “Spectabilis” kan klare enhver slags jord og placering. De foretrækker dog fugtig og veldrænet jord, men kan også klare sig i ringe jord. Denne forsythia-varietet er ret hårdfør over for frost og vil klare sig godt i direkte sollys til delvis skygge. Den bliver op til 4 meter høj og har en imponerende væksthastighed på 40 centimeter om året. Denne dyrkede varietet har tendens til at vokse sig ganske stor, så i de fleste haver vil det være nødvendigt at holde styr på den via beskæring. Den kan holde til grundig trimning, så vær ikke bange for at skære den ned til en passende højde eller bredde. Heldigvis er det ret nemt at trimme denne type hæk.

En anden grund til helt afgjort at trimme en Forsythia “Spectabilis” en gang om året er, at den holder op med at få sine farverige blomster, hvis man ikke gør det. Eftersom disse blomster nok er den afgørende grund til, at folk vælger at plante denne type hæk i deres have, opfordrer vi på det kraftigste til at du trimmer din Forsythia “Spectabilis” hvert år. Efter blomstringen bliver blomsterne brune og visner. Og når dette sker, er det tid til at trimme din hæk. Hvis du beskærer de grene, der har blomstret, ned til et par centimeter over jorden, vil du snart kunne se nye skud, der i det følgende år bliver stærke grene med livlige gule blomster.

Hvorfor vælge en forsythiahæk?

Lys, farverig og livlig – dét er essensen af Forsythia “Spectabilis”. Det er en af de hækplanter, der egner sig bedst til blandingshække – men den er også god til uformelle hække. At denne dyrkede varietet blomstrer tidligt vil få dig til at glæde dig til de tidlige solskinsdage, hvor de fleste andre hækplanter stadig ser ret kedelige ud. Men selv i løbet af efteråret vil farverne i en Forsythia “Spectabilis”-hæk få din have til at tage sig brandgodt ud. Hvis du ønsker at din have skal skille sig ud i efterårsmånederne, er du godt på vej med de spektakulære farver fra en Forsythia “Spectabilis”.

Dertil er det ret nemt at holde en Forsythia “Spectabilis”-hæk. Og hvis du plejer den rigtigt, vil den helt sikkert belønne dig ved at gro nye, smukke blomster. Dens pleje kræver lidt præcision, men det er helt afgjordet arbejdet værd. Denne dyrkede varietet af forsythia ser forskellig ud i hver årstid og er derfor den perfekte hækplante hvis du vil lade enhver, der går forbi din have, virkelig nyde synet af de skiftende årstider.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.