Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

De smukkeste hækplanter til foråret

Der er mange smukke hækplanter til det kommende forår.

Er du ved at planlægge en hæk til dette forår og i tvivl om, hvilke hækplanter der er smukkest? Svaret er selvfølgelig subjektivt, men vi kan godt lave en objektiv vurdering ud fra en række punkter, såsom en dækkende grøn farve. Dertil kan vi, ud fra de bedst sælgende hækplanter, komme med et godt bud på, hvad den gennemsnitslige hæk-køber finder smukt. Nu hvor foråret er på vej, vil vi tage et kig på de smukkeste hækplanter, du kan plante i år. I denne blogpost vil der blive sat fokus på nogle af vores egne favoritter og vores kunders absolutte favoritter.

Den smukkeste hækplante: De forskellige typer laurbær

Vi har en række forskellige typer laurbær i vores sortiment. Det er der en grund til, da disse hækplanter er kendt for et stærkt sæt egenskaber. Frost eller skygge får ikke en laurbærhæk til at blive mindre. Faktisk er planten stedsegrøn. En hæk der giver læ året rundt er en hæk, der gør sit arbejde godt. Da vi har mange forskellige typer laurbær i vores sortiment, er det svært at sige hvilken, der er smukkest. Du vil støde på mange af vores typer af laurbær i private haver, da de er meget lette at pleje. For eksempel kan du bestille en portugisisk laurbærkirsebær eller en laurbærkirsebær “Rotundifolia” fra os – det er to hæktyper, der passer i enhver have.

Hård konkurrence

Der er hård konkurrence blandt hækplanterne. Selvom typerne af laurbær hører til de originale hækplanter, er de bestemt ikke de eneste hækplanter, der er rift om. Takshække, såsom dem af Taxus baccata og Taxus media “Hicksii” har i årevis prydet vejene rundt omkring med deres grønne nåle og røde bær om efteråret. Disse planter er især populære fordi de er nemme at beskære.

Man kan udforme dem på næsten enhver tænkelig måde. Vi holder også meget af at se på nåletræshække. Ligesom en takshæk kan en nåletræshæk beskæres uden at den mister sin form. Farven går fra smaragdgrøn til mørkegrøn, så du kan altid finde en nåletræshæk, der passer dig.

Smag og behag kan ikke diskuteres

Som vi nævnte i første afsnit, er det ovenstående udvalg baseret på vores præferencer og de forskellige hæktypers popularitet. Ud fra disse ting kan vi afgøre, hvilke hæktyper, der anses for at være smukke. På vores website, er der selvfølgelig også andre hækplanter, såsom avnbøg hækbøgehæksyrenhækligusterhæk og thujahæk – men vi kan ikke træffe valget for dig. I sidste ende står din personlige smag ikke til diskussion, men vi kan prøve at hjælpe dig på vej.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.