Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Haveinspiration: 10 flotte haveprojekter til foråret

Mangler du inspiration til haven?

Vi har samlet 10 haveprojekter, som du kan give dig i kast med til foråret, hvad enten du drømmer om at bygge en ny terrasse, dyrke dine egne krydderurter eller skabe et afslappende rum i haven.

  1. Byg en terrasse
  2. Byg dine egne loungemøbler af palletræ
  3. Lav små hyggeområder i haven
  4. Skab læ med en læhegn
  5. Frisk havelågen op
  6. Plant flotte og nemme blomsterbede
  7. Anlæg en køkkenhave
  8. Plant et frugttræ
  9. Byg en pergola
  10.  Byg din egen havebænk

Mangler du inspiration til haven? Tips til nemme haveprojekter

Med de varmere måneder lige rundt om hjørnet er det det perfekte tidspunkt at begynde at planlægge og udføre spændende haveprojekter.

Uanset om du er en erfaren gartner eller en nybegynder, er der utallige måder at forvandle din have til et hyggeligt uderum, der ikke kun er smukt at se på, men også giver glæde og indbyder til hyggelige stunder.

Få inspiration til haveprojekter, du kan kaste dig ud i, og gør haven klar til forårssæsonen!

Planlægger du at plante en hæk? Få tips til at vælge den rette type hæk til din have.

Byg en terrasse

En terrasse er en fantastisk tilføjelse til enhver have, der tilbyder et behageligt udendørs opholdsområde til afslapning, underholdning og måltider under åben himmel.

Det behøver langt fra at være en uoverskuelig opgave at bygge din egen terrasse, og belønningen ved at have dit eget personlige udendørs rum er uvurderlig.

Hvilken slags terrasse vil du bygge og hvor?

Tænk over, hvor din terrasse skal være, og hvordan den skal se ud. Vil du have flere terrasser rundt om huset, eller kan du nøjes med én stor terrasse med plads til gæster?

Tænk over, hvordan du vil bruge terrassen, og husk at tage hensyn til sollys, vindretning og andre vigtige funktioner i haven. Når du har en klar idé om dine behov og ønsker, kan du begynde at designe terrassen med materialer, der passer til din havestil og dit budget.

Byg dine egne loungemøbler af palletræ

En fantastisk og budgetvenlig måde at skabe et hyggeligt udendørsområde i haven på, er ved at bygge dine egne loungemøbler af genanvendte paller.

Paller er alsidige og kan nemt omdannes til komfortable og stilfulde loungemøbler, der passer perfekt til din have eller terrasse. Vær kreativ med palletræet og byg en lænestol eller en loungesofa, der passer til dit behov. Overvej at lægge fine hynder på dine hjemmebyggede møbler, så de passer til resten af stilen i din have.

Lav små hyggeområder i haven

At skabe små hyggeområder i din have er en fantastisk måde at tilføje både personlighed, charme og funktion til dit udendørsrum. De små oaser kan være perfekte til at slappe af, læse en bog eller bare nyde naturen i haven.

Tænk i forskellige afslapningszoner

Når du vil lave små hyggeområder i haven, er det en god idé at tænke i forskellige afslapningszoner, der indbyder til hyggestunder. Find eksempelvis et roligt hjørne, hvor du kan plante fine planter og stille en bænk eller nogle flotte havestole, hvor du kan slappe af.

Hængekøjer er også en fantastisk tilføjelse til enhver have og skaber en afslappende atmosfære. Hæng en hængekøje mellem to træer eller installer en hængekøje på en solid ramme. Tilføj evt. nogle bløde puder og et tæppe for ekstra komfort.

Skab læ med et læhegn

Et læhegn er ikke kun en praktisk løsning til at beskytte din have mod vinden – det kan også være en smuk tilføjelse til dit uderum. Et funktionelt læhegn giver nemlig både privatliv og skaber en behagelig atmosfære i haven.

Frisk havelågen op

Overvej, om det er tid til at friske havelågen op? I så fald kan du overveje at bruge forårsdagene i haven på at give den en omgang frisk maling, så den står som ny igen.

Plant flotte og nemme blomsterbede

Blomsterbede er en oplagt måde at tilføje farve, skønhed og liv til din have. Det behøver slet ikke at være kompliceret eller tidskrævende at plante flotte bede i din have. Med de rigtige planter og lidt planlægning kan du skabe smukke blomsterbede, der kræver minimal vedligeholdelse.

Vælg hårdføre planter

Når du vælger planter til dine blomsterbede, kan du med fordel vælge hårdføre blomster, der trives godt i din have og kræver minimal pleje. Eksempler på hårdføre og nemme planter er blandt andet stauder, løgplanter, blomstrende buske, bunddækkeplanter og krukker med blomster.

Læs også vores blogindlæg om, hvordan man planter og plejer en hæk.

Anlæg en køkkenhave

Drømmer du om en køkkenhave? Ved at lave din egen køkkenhave, kan du dyrke dine egne grøntsager og krydderurter og få direkte adgang til friske og sunde ingredienser lige uden for døren.

Vælg det rigtige sted til køkkenhaven

Find et solrigt sted i din have, der får mindst 6-8 timers sollys om dagen. Grøntsager og krydderurter har brug for masser af sollys for at trives.

Planlæg køkkenhavens layout

Overvej størrelsen og formen på din køkkenhave, samt hvilke grøntsager og krydderurter du gerne vil dyrke. Tænk også på behovet for vanding, og om du vil installere vandingsmuligheder i nærheden.

Forbered jorden

Sørg for, at jorden er løs og frugtbar ved at tilføje kompost eller gødning. Fjern ukrudt og sten, og arbejd jorden godt igennem med en spade eller en kultivator.

Vælg dine planter

Vælg grøntsager og krydderurter, der passer til klimaet og din jordtype, og som du og din familie vil nyde at spise. Overvej også pladsbehovet i forhold til, hvor meget du kan plante, og hvor meget plads du har til rådighed i din køkkenhave.

Læs også vores blogindlæg om almindelige fejl i forbindelse med plantning.

Plant et frugttræ

Overvej at plante et flot frugttræ i haven. Udover at tilføje skønhed og skygge til din have, giver et frugttræ også friske og lækre frugter, som du og familien kan nyde.

Byg en pergola

Med en pergola i haven, får du ikke kun en praktisk tilføjelse til dit uderum – den tilføjer også et strejf af elegance og charme til haven.

En pergola kan bruges til at skabe skygge, definere et udendørs rum eller bare tilføje blikfang til haven. Du kan f.eks. placere din pergola på en åben plads eller en belægning, hvor du synes, der mangler noget. Overvej at plante fine klatreplanter på din pergola – det giver ekstra skygge.

Byg din egen havebænk

Overvej at bygge din egen havebænk, der kan pynte under et frugttræ, på terrassen eller under din pergola.

En hjemmelavet havebænk giver ikke kun ekstra siddepladser i haven – det er også en fin måde at tilføje et personligt præg et og funktionelt element til dit uderum.

Vil du gerne have flere idéer til haveprojekter? Kontakt os!

Hvis du efter at have læst dette blogpost har spørgsmål om, hvilke haveprojekter du kan lave, skal du endelig kontakte os! Vores medarbejdere vil med glæde rådgive dig. Du skal også være velkommen til at gå på opdagelse i vores sortiment af hækplanter som blandt andet inkluderer bøgehæk, ligusterhæk, syrenhæk og thuja.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.