Hækvarianter der passer til tør jord

Hvilke hækvarianter er passende til tør jord? Selvom mange hækvarianter trives i det skandinaviske klima, kan det være svært at finde en god hæk til tør jord. Ikke alle hækvarieteter er i stand til at trives i disse jordforhold. I denne artikel vil vi give dig indblik i, hvilke hækvarieteter der passer til tør jord og hvordan vi holder jorden i god stand.

Disse hækplanter kan udvikle sig i tør undergrund

Mange hække kræver ikke meget af den jord de står i, men dette gælder ikke dem alle. De fleste buske og træer trives i fugtig jord, men det samme kan ikke siges om alle hækplanter. Der findes hækplanter der kræver meget frugtbar jord, mens andre sorter passer til at blive plantet i tør (og ofte næringsfattig) jord. Blandt de hækplanter, der kan udvikle sig godt i en tør undergrund kan nævnes bøg, liguster, flodpil, berberis, buddleia, tjørn, japansk lærk og laurbær.

Den bedste måde at passe tør jord påRätt Jord?

En hækplante kræver relativt lidt vedligeholdelse men det er vigtigt at tage sig godt af jorden. Som nævnt er tør jord mindre frugtbar end de fleste andre slags undergrund. Det er vigtigt at forstå, at en hækplante holder af frugtbar jord. Derfor anbefales det at berige jorden før hækplanterne plantes, for at give dem de bedste forhold når de skal vænne sig til de nye omgivelser. Kompost og muldjord (bemærk, at disse to ting ikke er det samme) er glimrende til at forbedre jorden med. De beriger jorden med næringsstoffer, giver bedre fugtkontrol og gør jorden mere porøs og gennemtrængelig. Disse forhold er vigtige for alle jordtyper, men især for sandet og tør jord.

At holde en dårlig jord, som der gror hækplanter i

Selvom de førnævnte hækplanter er glimrende til at tackle tør jord, kræver den tørre jord stadig opmærksomhed. I lange tørre perioder er det godt at vande hækken regelmæssigt. Dertil er det godt i vinter og efterår at berige jorden med et lag kompost, bladjord, eller gammelt komøg. Det er også godt at hjælpe jorden på vej ved at dække den til (altså sprede materialer som træspåner, strå, bark, græs eller blade på jorden, hvor hækplanterne står). Dækkenet af naturmateriale vil holde på næringen og fugtigheden, og jorden vil holde sig mere luftig. Hækplanterne vil virkelig sætte pris på denne pleje! Dog anbefaler vi ikke at dække jorden i det første år, hvor hækken skal have tid til at finde etablere sig ordentligt.

 

Plantinavia Danmark
En live kundeservice svarer fuldstændig hurtigere end du forventer (ingen opkald, kun Whatsapp)

Plantinavia Danmark

Hej! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

now
Start Chat

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.