Find den perfekte havehæk: Her er de bedste planter til formålet

Hvilke planter er passende til havehække?

Langt de fleste huse har en have. Du ejer et stykke land, du kan udforme som du vil. Mange vælger at plante en havehæk for at markere det stykke land, de ejer. Dette kan gøres på forskellig vis. Eksempelvis kan man bygge et hegn eller en mur rundt om haven, men man kan også vælge at lade et smukt grønt hegn afgrænse den. Der er noget legesygt over en havehæk. Hvis du vælger de rette planter, er der ikke megen vedligeholdelse. Altså kan du lade sådan en smuk hæk pryde din have. Er du nysgerrig omkring, hvilke planter der er passende til havehæk? Læs denne artikel for at få mere at vide om det.

Havehækplanter

Når du skal vælge planter til en havehæk, er det vigtigt at være klar over hvad du ønsker dig. Mange finder det vigtigt at havehækken har en smuk tæthed. En tæt havehæk giver ikke blot mere privatliv, den er også nemmere at forme via beskæring. Eksempelvis kan du vælge at udfolde dig kreativt med de former, du giver din havehæk. Hvad med en cylinder eller en flot kugle? Det ville se fedt ud i haven! Din have vil straks tiltrække sig opmærksomhed. Hvilke planter er passende til dette?

Laurbær

Laurbær anvendes meget til hegn. Planten har lange, blanke blade. Dette giver din have et frisk look. Laurbær vil give dig et hurtigtvoksende hegn, som i en fart opnår en smuk tæthed. Dertil holder laurbær sig grøn hele året, hvilket gør den ideelt til havehække.

Ligustrum

En anden plante, man tit ser i haver, er Ligustrum. Ligustrum er ikke blot god at bruge som hæk, du kan også sætte den i krukke. Dette skaber en dynamisk effekt. Har du lyst til at få lidt mere farve i din have? Så skal du vælge ligustrum ovalifolium “Aureum”. Denne ligustrum har ovale blade i en unik grøngul farve.

Taks

Taks er en hæktype, der helt sikkert skal med på listen. Denne plante har korte, mørkegrønne nåle. På grund af de meget tætte nåle er taks en meget kompakt plante, der nemt kan holdes smal. Den giver masser af privatliv og læ og bevarer sin smukke grønne farve året rundt.

Laurbærkirsebær Otto Luyken

Prunus lauroceracus 'Otto Luyken'

fra 89 kr.
Stedsegrøn Liguster

Ligustrum vulgare ‘Liga’

fra 60 kr.
Taks Hicksii

Taxus media 'Hicksii'

fra 85 kr.
Plantinavia Danmark
En live kundeservice svarer fuldstændig hurtigere end du forventer (ingen opkald, kun Whatsapp)

Plantinavia Danmark

Hej! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

now
Start Chat
1

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.