Menu
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Laurbærkirsebær Novita: efterfølgeren til laurbærkirsebær Rotundifolia

Den traditionelle laurbærkirsebærhæk rotundifolia (Prunus laurocerasus ‘rotundifolia) er den mest plantede laurbærkirsebærsort. Men trods dens popularitet har sorten en stor ulempe: Rotundifolia er en ganske følsom plante. Derfor vælger flere og flere i stedet at plante dens efterfølger: den utroligt hårdføre Laurbærkirsebær Novita (Prunus laurocerasus ‘Novita’). Denne laurbærkirsebærsort er næsten identisk, men væksten er noget langsommere og mere kompakt hos novita. Og takket være det stadigt mildere klima i Norden, vælger danskere i stigende grad at plante den stedsegrønne laurbærkirsebær novita. Se vores priser her.

Vores konkurrencedygtige laurbærkirsebærpriser

Du kan nemt sammesætte din laurbærkirsebær novita i vores priskonfigurator. Vælg dyrkningsmetoden (rodklump eller potte), højde og kvalitet (Xklusiv eller Limited), og du vil straks se den samlede pris for netop din hæk. Kvalitetsforskellen handler om antallet af grene, hvor du skal bruge færre velgrenede (Limited kvalitet) planter per meter, mens disse samtidig giver øjeblikkelig afskærmning efter plantning.

Rabat på din novitahæk

Når du har indtastet din valgte laurbærkirsebærhæk i konfiguratoren, har du to muligheder: Du kan enten lægge din hæk i trillebjælken, eller du kan trykke på rabatknappen. I nogle tilfælde kan vi nemlig give dig et endnu bedre tilbud. Vælger du sidstnævnte, får du svar inden for kort tid, hvis der er mulighed for at få din laurbærkirsebær novita til en bedre pris.

Tidligere kunders billeder og anmeldelser

Vores mission er at spille med åbne kort, og det har været nøglen til succes for Plantinavia. Vores kunder elsker at dele deres erfaringer på platforme som Trustpilot eller at vise billeder frem på Instagram. Så spekulerer du stadig på, om det er os, du vil købe hæk fra? Læs vores anmeldelser på Trustpilot, hvor vi er bedømt som den allerbedste planteskole i hele Europa.

Hvad kan du ellers finde på denne side? (Indhold)

En oversigt over laurbærkirsebær novitas egenskaber
Laurbærkirsebær videoer
En oversigt over alle tilgængelige varianter af vores laurbærkirsebærhæk
En praktisk FAQ med de mest almindelige spørgsmål om laurbærkirsebær novita

i ved det allerede I er klart de bedste…

i ved det allerede I er klart de bedste leverandør på markedet. Hvis jeg skulle have en hæk mere ville jeg uden tvivl vælge jer. Jeg har været tryg ved jer , når man kontakter jer er det som at I lukker en ind i jeres “plante familie” planterne er af højeste kvalitet og I hjælper alt hvad I kan. Jeg vil anbefale jer for evigt. I er i min optik den eneste leverandør som jeg til enhver tid vil have fuld tillid til. Tak for jeres skønne planter, de bliver passet plejet på bedste vis og man får kun kvalitet fra jer. Mine bedste anbefalinger til enhver tid. Tak fordi der findes ærlige mennesker stadigvæk

Sus

Produktbeskrivelse

Produktbeskrivelse
Kort beskrivelseStedsegrøn laurbærkirsebær med bred busket vækst, der skiller sig ud om foråret især med sine hvide blomster.
Hårdførhed over vinterenRelativt hårdfør ned til -27 grader
VækstOpretstående og tæt, bredbusket vækst. Hurtigere og mindre kompakt end andre sorter af laurbærkirsebær
Højde efter 10 årOpnår en højde på op til 2-2,5 meter på 10 år og er ca. 1,2 meter bred
LøvOvalt, bredt løv af medium størrelse (8-15 cm i længden). I begyndelsen lysegrøn, senere skinnende dyb mørkegrøn.
VæksthastighedNår den vokser under gode forhold, kan denne laurbær vokse mere end 40 cm om året.
VinterbladeStedsegrønt løv uden væsentlig ændring om vinteren.
GiftighedGiftige komponenter
Krav til lysSolrigt til skyggefuldt, men trives bedst i delvis skygge eller skygge
Max højde3 meter
AnvendelseVelegnet til stedsegrøn hæk der giver privatliv, men kan også bruges optimalt som en dekorativ enlig plante.
FrugterSorte bær om efteråret
Pigge/torneIngen
PlaceringstipsMister en vis form i fuld skygge, ellers meget modstandsdygtig over for vejrforhold.
JordbundVeldrænet, humusrig og ikke for tør havejord med et højt næringsindhold er særligt velegnet til denne sort.

 

Vækstzone:

Videoer

FAQ

Hvordan måler I planterne?

Højden måles som højden på selve planten, hvilket vil sige, at rodklumpen/potten ikke medtælles.

Hvor stor er rodklumpen/potten på mine planter? Og hvor stor en grøft skal jeg grave?

Disse informationer finder du under billedet af din valgte hæk på hjemmesiden. Klik på den højde, du har valgt, og du vil se et ikon under billedet af planten. Det viser størrelsen af ​​rodklumpen/potten. Grøften skal så være 1,5-2 gange større end rodklumpen.

Skal jeg beskære planterne allerede ved plantningen?

Nej, vent med at klippe hækken, til den begynder at etablere sig. Du kan godt trimme lidt, men ikke den helt store klipning, før den har slået rod.

Skal jeg gøde, når jeg planter?

Nej, vent med at gøde dine planter til næste forår.

Hvor meget vand har mine planter brug for?

Nyplantede hækplanter skal have en hel del vand. Sørg for, at jorden hele tiden er fugtig (ikke våd) helt ned til rødderne. Dette gælder hele det første og andet år. Vand grundigt, indtil der kommer frost i jorden, tag så en pause over vinteren, og begynd at vande igen, når frosten forsvinder.

Vis alle spørgsmål

Pris oversigtFiltrer dit valg::

Blog

Plantinavias unikke transporter

skrevet af Richard van der Wal

Vores metode Vi arbejder med hurtige transporter. Vi gør alt for at den opgravede hækplante udsættes for minimal stress, og dermed kan fortsætte med at vokse, uden at skulle gendannes. Sådan gør vi: 1. Deadline for ordrer er om onsdagen, nogen gange er det muligt at afgive en ordre om torsdagen. Efter disse er afgivet, …

Læs videre
2662

Rodbeskæring og omplantning

skrevet af Richard van der Wal

Dyrkes hurtigt Lad os sige at en Thuja vokser omkring 50 cm om året, så vil det tage omkring 2-3 år for en plante at blive omkring 150-175 cm høj. Mange planteskoler ønsker at få høje planter hurtigt, eftersom de sælger bedre når de har en højde på omkring 175 cm. De dyrkes hurtigt, ofte …

Læs videre
2554

Vores hækplanter dyrkes i humusrig sandjord På vores hollandske planteskole investeringer vi enormt meget i et sundt og aktivt liv i jorden. Når alt kommer til alt, gælder det, at jo bedre jordens kvalitet og tilstand, jo bedre har vores levende hegn det. Vi indhenter også specialuddannede jordbundseksperter, der hvert år undersøger jorden i vores …

Læs videre
2640