Menu
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Stedsegrøn liguster: en hæk som er let at pleje

Du finder priserne på den stedsegrønne liguster her. Vælg mellem planter i potte, med rodklump eller færdighæk i 200cm højde. Bestil i dag, og få Danmarks fineste kvalitetshæk leveret allerede ugen efter. Risikofrit: Du betaler ved levering og får 100% vækstgaranti – 4.7/5 på Trustpilot.

Den stedsegrønne liguster (Ligustrum Vulgare ‘Liga’) er en hæk, der stiller meget få krav til jord og vækstzone. Der skal fuld skygge og alt for våd jord til, før ligusterhækken kommer i problemer. Fordi vintergrøn liguster er så hårdfør, let at pleje og kan plantes på så mange forskellige steder, ses den ikke kun i private haver, men lige så hyppigt af kommuner; eksempelvis langs offentlige veje.

Vores konkurrencedygtige ligusterpriser

Du kan skabe din ideelle ligusterhæk i vores priskonfigurator. Vælg blot dit rodsystem (rodklump eller potte) og din kvalitet (Xklusiv / Limited). Forskellen i kvalitet ligger i den måde, hvorpå ligusterplanterne dyrkes. Velgrenede ligusterplanter af kvaliteten Limited er endnu mere forgrenede og giver derfor hurtigere indsynsbeskyttelse efter plantning. Derudover er vores ligusterplanter alle dyrket økologisk på vores planteskole i Holland.

Rabat på din stedsegrønne ligusterhæk

Stedsegrøn liguster er tit et førstevalg til ekstra lange hække, og her på Plantinavia gælder det, at jo flere planter jo mere rabat. Udover den rabat, du allerede ser i konfiguratoren, kan vi nogle gange tilbyde dig lidt ekstra rabat. Brug rabatknappen i priskonfiguratoren, og så vil af vores medarbejdere vende tilbage med svar på, hvad der er muligt i netop dit tilfælde.

Vintergrøn ligusterhæk – billeder og anmeldelser fra vores kunder

Gennemsigtighed og ærlighed er ekstremt vigtig i disse tider. Derfor har vi billeder af alle forskellige højder for de fleste af vores stedsegrønne ligusterplanter. Det betyder, at du som kunde ved, hvad du kan forvente. Derudover skriver vores tidligere kunder lange anmeldelser på Trustpilot om deres oplevelser og deler flittigt billeder af deres nyplantede ligusterhække på Instagram. Takket være vores mange tilfredse kunder, får vi ofte henvendelser fra venner og familie, som også køber deres nye hækplanter fra Plantinavia. Ikke kun på grund af prisen, men også for vores uovertrufne service og kvalitet.

Indholdsfortegnelse for stedsegrøn liguster

Hvad kan du finde på denne side udover priskonfiguratoren? Nemlig følgende:

En oversigt over særlige egenskaber ved liguster
Produktspecifikke videoer af vores stedsegrønne ligusterplanter
En liste over alle vores forskellige ligustervarianter i en prisoversigt
En liste over ofte stillede spørgsmål om stedsegrøn liguster

Produktbeskrivelse

Produktbeskrivelse
Kort beskrivelseDenne liguster vokser løst opretstående som en høj busk med bredt spredende grene. Den er meget tolerant over for beskæring, og er derfor en meget god hækplante. En ligusterhæk får hvide blomster i juni / juli, frugterne er ærtestørrelse, skinnende sorte og lidt giftige
Hårdførhed over vinterenMeget vinter hårdfør ned til -28 til -34 grader
Vækstløst opretstående som en høj busk med spredende grene.
Højde efter 10 år250-300 cm
LøvAflange til lancetformede
Væksthastighed20 - 100 cm pr år
VinterbladeTaber kun bladene under ekstreme omstændigheder.
GiftighedEr lidt giftig
Krav til lysEgnet til skygge
Max højde500 cm i højden og 100-150 cm i bredden.
AnvendelseNormalt dyrket som hæk på grund af den tætte overflade af grøn ovalt løv, den kan også dyrkes som en stor fritstående busk. De små hvide blomster om sommeren efterfølges af blanke sorte frugter til efteråret, der gør busken interessant gennem flere årstider.
FrugterSorte
Pigge/torneIngen
PlaceringstipsVokser godt i alle jordtyper på grund af sit overvejende flade rodsystem, også i meget sandet jord. Trives godt i skygge.
JordbundLerjord, leret jord, sandjord, tørvejord

 

Vintrgrön Liguster 150cm rotklump

Videoer

FAQ

Hvordan måler I planterne?

Højden måles som højden på selve planten, hvilket vil sige, at rodklumpen/potten ikke medtælles.

Hvor stor er rodklumpen/potten på mine planter? Og hvor stor en grøft skal jeg grave?

Disse informationer finder du under billedet af din valgte hæk på hjemmesiden. Klik på den højde, du har valgt, og du vil se et ikon under billedet af planten. Det viser størrelsen af ​​rodklumpen/potten. Grøften skal så være 1,5-2 gange større end rodklumpen.

Skal jeg beskære planterne allerede ved plantningen?

Nej, vent med at klippe hækken, til den begynder at etablere sig. Du kan godt trimme lidt, men ikke den helt store klipning, før den har slået rod.

Skal jeg gøde, når jeg planter?

Nej, vent med at gøde dine planter til næste forår.

Hvor meget vand har mine planter brug for?

Nyplantede hækplanter skal have en hel del vand. Sørg for, at jorden hele tiden er fugtig (ikke våd) helt ned til rødderne. Dette gælder hele det første og andet år. Vand grundigt, indtil der kommer frost i jorden, tag så en pause over vinteren, og begynd at vande igen, når frosten forsvinder.

Vis alle spørgsmål

Pris oversigtFiltrer dit valg::

Blog

Fritdyrkede planter eller potteplanter

skrevet af Richard van der Wal

Häckplantor är som myrstackar Man brukar jämföra häckplantorna med myrstackar. Det som finns över marken finns också under marken, eller tvärtom. Vad man menar är att krukodlade växter har en kompakt rotklump vilket är bra eftersom där koncentreras kraften, men eftersom växten inte har tillräckligt med plats för sina rötter, så blir inte heller växten …

Læs videre
2553

Plantinavias unikke transporter

skrevet af Richard van der Wal

Vores metode Vi arbejder med hurtige transporter. Vi gør alt for at den opgravede hækplante udsættes for minimal stress, og dermed kan fortsætte med at vokse, uden at skulle gendannes. Sådan gør vi: 1. Deadline for ordrer er om onsdagen, nogen gange er det muligt at afgive en ordre om torsdagen. Efter disse er afgivet, …

Læs videre
2662

Vores hækplanter dyrkes i humusrig sandjord På vores hollandske planteskole investeringer vi enormt meget i et sundt og aktivt liv i jorden. Når alt kommer til alt, gælder det, at jo bedre jordens kvalitet og tilstand, jo bedre har vores levende hegn det. Vi indhenter også specialuddannede jordbundseksperter, der hvert år undersøger jorden i vores …

Læs videre
2640