Menu
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Hybridtaks: Den mandlige eller den kvindelige…

Måske virker det som en bemærkelsesværdig titel ved første øjekast, men når man skal vælge en hybridtaks, vælger man netop mellem den kvindelige sort med bær (taxus media “hicksii”) og den mandlige sort uden bær (taxus media “hillii”). Hybridtaksen vokser langsommere end sit modstykke; den almindelige taks (taxus baccata) og er også mere vinterhårdfør. Hvis du bor i de koldere zoner, ønsker dig en hæk, der når en maksimal højde på omkring 150 cm og gerne vil plante en takshæk i din have, så er hybridtaksen det ideelle valg for dig.

Egenskaber ved taxus media hillii betyder højere priser

Kombinationen af meget langsom vækst og høj efterspørgsel efter hybridtaksen af hilli sorten (varianten uden røde bær) forårsager en mangel på denne hybrid taks år efter år. Som følge heraf er priserne på denne type taks højere end på hybridtaks hicksii og den almindelige taks, taxus baccata. Det er derfor ikke overraskende, at taksvarianterne med bær bliver stadig mere populære som hækkeplanter. Og hvorfor dog ikke: De bær, der vokser på den kvindelige hybridtaks, vokser som regel kun i en meget kort periode i løbet af efteråret og bliver normalt spist af fugle inden for få dage.

Rabat på din hybridtaks

Selvom priserne på hybridtaks sammenlignet med andre stedsegrønne hækkeplanter, såsom thuja og laurbær, er relativt højere, er det sommetider muligt at få ekstra rabatter gennem vores priskonfigurator. Vælg, om du ønsker rodkugle eller krukke, vælg højde, vælg den ønskede kvalitet og tæthed, og klik derefter på rabatknappen. Så vil vi hurtigst muligt vende tilbage og lade dig vide, hvilke muligheder du har.

Lovende anmeldelser og smukke billeder af hybridtaks hække

Som vi alle ved, er der stor kvalitetsforskel mellem hækkeplanter – om man handler online eller offline i en rigtig butik. Heldigvis er vores kunder vores største ambassadører: De skriver side op og ned om deres erfaringer på Trustpilot og deler de bedste billeder på Instagram. Og det er ikke for ingenting, at vores hybridtaks planter udråbes som de bedste på markedet!

Flere oplysninger om hybridtaks

På denne side kan du ikke kun købe din hybridtaks – du kan også finde oplysninger som:

En oversigt med specifikke egenskaber for hybridtaksen
En video af hybrid taks i varianten 120cm Limited
En oversigt over alle tilgængelige hybridtaks planter i vores sortiment.
Svar på de mest almindelige spørgsmål om takshække, herunder forskellen mellem de forskellige typer taks, hvor bred grøften skal graves, hvornår skal man beskære den og andre nyttige informationer.

Produktbeskrivelse

Produktbeskrivelse
Kort beskrivelseStore kontraster med stedsegrønne nåle, ingen bær. Vaseformet vækst, perfekt til smalle hække.
Hårdførhed over vinterenFrost-resistent og hårdfør ned til -29 grader
VækstVokser især ved enlig placering i vaseformet, bred opretstående søjle, generelt smalt voksende, ofte multi-bladet
Højde efter 10 år100-150cm
LøvMedium til mørkegrønne, skinnende nåle. Lineær og nogle gange lidt halvmåneformet, blød og fleksibel.
VæksthastighedRelativt langsomt voksende, omkring 10-20 cm i højden. Væksten går langsommere i skyggen.
VinterbladeStedsegrønne
GiftighedGiftige komponenter
Krav til lysFuld sol til skygge. Taks er den mest skygge-tolerante træart i Europa. Ingen krav.
Max højde3-5 meter
AnvendelseMeget robust taks til lave til middelhøje hæk eller frit voksende hække, enlig plante, rosenhave. Hvis hækken er højere end 1,8 - 2 m, opstår der risiko for, at grenene kan falde fra hinanden ved kraftigt snefald
FrugterBrunlige sorte frø, dækket 4/5 med en kødfuld, rød skal
Pigge/torneIngen
PlaceringstipsI dyb skygge sænkes væksten ekstremt. Takstræer er generelt geografisk vage.
JordbundHøj individuel tilpasningsevne. Fortrinsvis på humusrige, næringsrige jordarter, fugtig, sur, alkalisk.

 

Taks Hicksii

FAQ

Hvordan måler I planterne?

Højden måles som højden på selve planten, hvilket vil sige, at rodklumpen/potten ikke medtælles.

Hvor stor er rodklumpen/potten på mine planter? Og hvor stor en grøft skal jeg grave?

Disse informationer finder du under billedet af din valgte hæk på hjemmesiden. Klik på den højde, du har valgt, og du vil se et ikon under billedet af planten. Det viser størrelsen af ​​rodklumpen/potten. Grøften skal så være 1,5-2 gange større end rodklumpen.

Skal jeg beskære planterne allerede ved plantningen?

Nej, vent med at klippe hækken, til den begynder at etablere sig. Du kan godt trimme lidt, men ikke den helt store klipning, før den har slået rod.

Skal jeg gøde, når jeg planter?

Nej, vent med at gøde dine planter til næste forår.

Hvor meget vand har mine planter brug for?

Nyplantede hækplanter skal have en hel del vand. Sørg for, at jorden hele tiden er fugtig (ikke våd) helt ned til rødderne. Dette gælder hele det første og andet år. Vand grundigt, indtil der kommer frost i jorden, tag så en pause over vinteren, og begynd at vande igen, når frosten forsvinder.

Vis alle spørgsmål

Pris oversigtFiltrer dit valg::

Blog

Plantinavias unikke transporter

skrevet af Richard van der Wal

Vores metode Vi arbejder med hurtige transporter. Vi gør alt for at den opgravede hækplante udsættes for minimal stress, og dermed kan fortsætte med at vokse, uden at skulle gendannes. Sådan gør vi: 1. Deadline for ordrer er om onsdagen, nogen gange er det muligt at afgive en ordre om torsdagen. Efter disse er afgivet, …

Læs videre
2662

Rodbeskæring og omplantning

skrevet af Richard van der Wal

Dyrkes hurtigt Lad os sige at en Thuja vokser omkring 50 cm om året, så vil det tage omkring 2-3 år for en plante at blive omkring 150-175 cm høj. Mange planteskoler ønsker at få høje planter hurtigt, eftersom de sælger bedre når de har en højde på omkring 175 cm. De dyrkes hurtigt, ofte …

Læs videre
2554

Vores hækplanter dyrkes i humusrig sandjord På vores hollandske planteskole investeringer vi enormt meget i et sundt og aktivt liv i jorden. Når alt kommer til alt, gælder det, at jo bedre jordens kvalitet og tilstand, jo bedre har vores levende hegn det. Vi indhenter også specialuddannede jordbundseksperter, der hvert år undersøger jorden i vores …

Læs videre
2640