Avnbøg hæk
Bøgehæk
Laurbærhæk
Ligusterhæk
Syrenhæk
Takshæk
Thujahæk
Hækplanter med lav vedligeholdelse
At indrette sin have til lav vedligeholdelse er ved at blive mere populært. Havefolket elsker at gå i haven, men de har ikke altid den tid der kræves for at holde alting pænt og ordentligt. Andre bryder sig ganske enkelt ikke om at arbejde i haven, men de ønsker sig alligevel en smuk og grøn have.
Hurtigtvoksende hækplanter
Nogle hækplaneter gror hurtigere end andre. Det betyder ikke, at den ene er bedre end den anden; det afhænger alt sammen af, hvad du ønsker at gøre med dine planter.
Langsomtvoksende hækplanter
Ikke alle planter vokser hurtigt. Og dét er kun godt! Hvis du ønsker dig en høj hæk, er det selvfølgelig skønt med en busk der vokser hurtigt. På denne måde får du læ og privatliv i din have i løbet af kort tid. Har du en hæk, du gerne vil holde tæt og kort? I så fald er langsomtvoksende hækplanter det rigtige for dig.
Løvfældende hække
Løvfældende busk- og hækplanter er planter som – i hvert fald i vores del af verden – taber deres blade i løbet af efteråret eller vinteren. Det vil sige, at de løvfældende planter opfører sig modsat de stedsegrønne planter, som beholder deres løvværk hele året. Men det at de taber deres blade betyder ikke, at løvfældende træer og buske ikke kan være fantastiske hækplanter.
Nåletræshække
Nåletræer er ofte de første planter, folk kommer på, når de tænker på hækplanter. Dét siger i sig selv noget om, hvilken status nåletræer har som en fremragende hækplante. De fleste koglebærende hækplanter forekommer ikke naturligt i Skandinavien, men det gør dem ikke mindre egnede til skandinaviske hække.
Stedsegrøn hække
Stedsegrønne hækplanter er planter, der bevarer enten alle eller de fleste af deres blade vinteren over. Deres løvværk er næsten helt modstandsdygtigt over for kulde eller tab af fugtighed, hvilket holder bladende fra at visne. Derfor har stedsegrønne planter grønne blade gennem alle fire årstider. Visse stedsegrønne planter har nåle i stedet for blade, men der er ingen væsentlig biologisk forskel på planter med nåle og med blade.
Laurbærhæk guide
Takket være det fortsat formildnende klima i de senere år er laurbærkirsebærhækken blevet en af de allermest populære hurtigt-voksende hækplanter i Skandinavien.
Ligusterhæk guide
Liguster har længe været et populært valg til hække i Skandinavien. Der findes 2 sorter: den bredbladede ligustrum ovalifolium og den ”vintergrønne”, småbladede ligustrum vulgare. Hvilken passer bedst i din have?
Takshæk guide
Om du eftersöker en Idegranshäck av toppkvalitet så har du kommit rätt! Vi på Plantinavia levererar alltid den finaste kvalitén till det skarpaste priset. På vår egen odling sörjer vi för att plantan växer sig tät och stark. Plantinavia erbjuder Idegranen i olika höjder: från 80-200cm.
Thujahæk guide
Hvilken thujasort som thujahæk? Okay, så du har bestemt dig for at plante en thujahæk? Godt valg. Men hvordan vælger du mellem de forskellige thujasorter?
Almindelige fejl i forbindelse med plantning
Vi ser ofte folk begå de samme fejl, og det er ærgerligt når nu disse fejl kan undgås. Med de tips du finder i denne blogpost, kan du lære af andres fejl.
At plante en hæk i lerjord
Vi bliver tit spurgt, om det kan lade sig gøre at plante en hæk i lerjord. I denne artikel vil vi fortælle dig alt om det.
At vande en ligustrum
Tips til at vande ligustrum
At vedligeholde tuja
Tuja er et populært valg til at holde jorden fugtig og give planter og træer et godt fundament. Dette er en guide i at vedligeholde livets træ, så det forbliver sundt.
Tips til at vande haven
Hvornår er det bedst at vande haven? Forskellige faktorer afgør svaret på dette spørgsmål.
Trim hæk med kædesav
Kan jeg trimme min hæk med en kædesav? Det er ofte muligt at trimme din hæk med en kædesav, så længe du ved hvornår og hvordan dette skal gøres.
Hækplanter Thujahæk guide
Hvilken thujasort som thujahæk?
Okay, så du har bestemt dig for at plante en thujahæk? Godt valg. Men hvordan vælger du mellem de forskellige thujasorter?
Læs artiklen nedenfor, og du vil på 5 minutter have lært alt om fordele og ulemper ved de forskellige arter (også det, som leverandører normalt ikke fortæller dig).
Vi kan nok hurtigt blive enige om, at der næppe er noget kvarter i landet, der ikke disse plantet i haverne: thujahække.
OG DET ER DER EN GRUND TIL:
Thuja er en hæk, du kan stole på. Thuja har vist sig at være robust og fleksibel samt modstandsdygtig over for nordiske vintre.
Thuja var allerede kendt i Tertiære periode efter kridttiden, hvilket er blevet bevist af fossile fund. Planten er også kendt som livets træ, hvilket henviser til de helbredende olier, der kan udtrækkes fra den. Den siges ligeledes at have en desinficerende virkning og bruges ofte til behandling af vorter.
Men vær forsigtig: Forsøg ikke at udtrække olien selv, for bestemte dele af thujaplanten er giftige. Disse kan forårsage hudirritation, så hvis du er har følsom hud, skal du sørge for at bruge handsker, når du arbejder med Thujahække.
Thuja som hæk eller fritstäende træ?
Det er rigtigt, at thujaer også plantes som fritstående træer, men størstedelen af thujaer bruges til at forme en afgrænset thujahæk for privatlivets fred i haven.
Læs mere
Ved plantning af thuja som rodklump, skal du lade juteposen sidde omkring rødderne
Når du planter fra potter, skal du tage potten af.
I Danmark er 3 typer thuja populære:
Hvad er forskellene mellem disse typer?
Det er bedst at plante thujaer i foråret eller efteråret
Thujaplanter i potte kan også plantes om sommeren.
Nu, hvor du har plantet din hæk, ser det sikkert allerede smukt ud.
Men det er kun begyndelsen…
Internettet tilbyder dig den luksus at kunne sammenligne et hvilket som helst produkt
Dette gælder også thujaer.
Der er mange fordele ved hækken:
Thujaer er nemme at vedligeholde og er meget robuste De tilpasser sig nemt til forskellige jordtyper De sætter ikke høje krav til klimaet (solskin eller halvskygge er ikke noget problem) Der er hurtig voksende typer (25-40cm om året) såvel som langsomt voksende (15cm om året) Det er en stedsegrøn plante, selvom den kan have en lidt bronzeagtig farve om vinteren Hækken tilbyder komplet privatliv til en helt rimelig pris i forhold til visse andre typer hække såsom taks eller liguster.
Men bemærk også nogle mindre ulemper:
Tolererer ikke dårligt drænet jord Tolererer ikke lange tørkeperioder Kan i sjældne tilfælde have problemer med svampesygdomme eller insektangreb Har nogle lettere giftige dele (så vær forsigtig omkring børn eller kæledyr)
Thuja Occidentalis Smaragd Thuja Occidentalis Brabant Thuja Plicata Dette svarer til de almindelige benævnelser: Thuja Smaragd / Thuja Brabant / Kæmpethuja
Thuja Occidentalis Smaragd
Thuja Occidentalis Brabant
Thuja Plicata
Dette svarer til de almindelige benævnelser:
Thuja Smaragd / Thuja Brabant / Kæmpethuja
Det er bedst at plante thujaer i foråret eller efteråret. Thujaplanter i potte kan også plantes om sommeren.
Det er ikke hele historien…
Mange ved ikke, at det er mest gavnligt at plante thuja hen mod slutningen af plantesæsonen, om efteråret, fordi thuja allerede kan gro mange rødder. I foråret vil den fortsætte med at vokse med det samme. Men selvfølgelig foretrækker de fleste at plante, når vejret er godt, og det er normalt i foråret.
Thujaer kan ikke lide at blive plantet i for våd eller for tør jord. Den vil normalt ikke ligefrem dø af det, men den vil have sværere at slå rødder dybt ned i jorden. Desuden kan flere grene blive gule og brune og til sidst falde af som en overlevelsesmekanisme.
Sørg for, at du forbereder jorden godt inden plantningen. Selv inden du køber hækken, er det ekstremt vigtigt at sikre, at din hæk kan vokse godt efter plantningen.
Forberedelse er alt.
Din nye hæk skal stå i din have i 15-20 år, så sæt tid af til at forberede dig godt, og lad vær med at forhaste dig.
Tag ikke for let på tingene:
Måske tænker du, at du bare graver et hul, smider en thuja i, lukker hullet og er færdig…
Men der er flere ting at tage hensyn til. Sørg for, at grøften eller plantehullet er dobbelt så stort som thujaens rodklump. Både i bredde og dybde.
Sørg også for, at jorden er tilpas løs, så de nye rødder nemt kan forgrene sig (fjern større sten og tykke rødder fra andre planter).
En af de vigtigste ting før plantning er desuden at sikre, at den omgivende jord er godt drænet. Hvis overskydende vand ikke har mulighed for at strømme ned i jorden og står stille for lang tid i jordoverfladen omkring hækkens rødder, vil din thujahæk virkelig få problemer.
Kontroller først jordstrukturen, hvor du planter. I tilfælde af, at jorden er meget sandet, kan vandet nemt skylles ned til dybere lag, men hvis jorden er mere leragtig, eller hvis den presses sammen af tunge maskiner (f.eks. under opførelse af et hus), kan vand ikke flyde væk så nemt og kan komme til at stå stille i overfladen.
Hvis ikke jorden drænes…
Når vandet står i overfladen over længere tid, bliver rødderne ude af stand til at optage ernæring og ilt. Til sidst rådner dele af rødderne, hvilket resulterer i brune grene på hækken. I værste fald kan hele thujahækken blive gul/brun og dø.
Det skal du gøre:
Hvis du er i tvivl om dine jordbundsforhold, skal du altid kontakte en professionel gartner.
Der er ikke noget værre end at skulle grave en hel hæk op efter et år på grund af dårlig forberedelse.
Ok, så nu er du helt sikker på, at du har styr på jord og plantehuller/-grøft. Hvad er det næste?
Du vil gerne give din nye hæk den bedste start, ikke?
De første 2 vækstsæsoner er de vigtigste, for det er i denne periode, at din hæk virkelig begynder at slå rødder i dybere lag. Derefter er det let som en leg, og du kan nyde din thujahæk i årevis.
Jamen så lad os da give hækken den bedst mulige start!
Hvis du er helt sikker på, at din jord er tilpas næringsrig, kan du lukke plantegrøften med en blanding af din eksisterende jord og ny plantejord (købt hos os eller en lokal havebutik).
Især jord, der førhen er blevet brugt af en forhenværende hæk, eller hvor der før var store træer, kan være opbrugt for næring.
Løb ikke risikoen, men udfyld din grøft med helt ny jord, når du planter hækken. Jorden skal helst komme fra et jordfirma i dit område. Vi har skrevet en blogpost om den bedste jord til din nye hæk.
Ved plantning af thuja som rodklump, skal du lade juteposen sidde omkring rødderne. Når du planter fra potter, skal du tage potten af.
Start med at opstille thujaerne i grøften. Hvor meget plads, der skal være mellem thujaerne, afhænger af, hvordan du vil have, at din hæk skal se ud fra starten.
Vær opmærksom på, at på en solrig dag bør thujaer ikke ligge vandret særlig længe, da solskoldning kan gøre dine thujaplanter brune på under 20 minutter.
Begynd med at fylde grøften med jord, og ret thujaerne op hen ad vejen.
Overvej følgende ting, når du retter på thujaerne:
På nuværende tidspunkt begynder din nye hæk rent faktisk at se ud som en hæk!
Vand grøften godt igennem, så rodklumperne kan suge godt med væske til sig.
På grund af den gennemgående vanding lige efter plantning, bliver jorden til start mere presset sammen. Tilsæt ekstra jord til områder, der kunne have brug for det.
Tryk jorden forsigtigt med dine fødder, så de resterende lufthuller også fyldes.
Når alt er klappet og klart, så overvej at sprede en organisk gødning over overfladen. Du kan f.eks. bruge vores startpakket, der tilbyder god ekstra ernæring.
Og lige en sidste ting…
For at beskytte jorden mod hurtig udtørring kan du overveje at sprede barkflis på jordoverfladen omkring din nyplantede thujahæk.
Se vores 5 minutters trin for trin video nedenfor! (Se hele videoen og få en rabatkode, der giver dig gratis gødning og drypslange til din nye hæk)
SÅDAN VANDER DU DIN NYE THUJA
På vores planteskoler i Holland ved vi altid, at jordsammensætning, ernæring, dræning og vanding er i komplet balance. Men på den endelige plantedestination har vi ingen indflydelse på dette…
Udviklingen af din nye thujahæk afhænger derfor af, hvordan hækken behandles i sit nye miljø.
Thuja er en hæk, der er nem at vedligeholde, så i de fleste tilfælde går det hele glat. I vækstsæsonen er vanding den vigtigste komponent, så planterne kan bosætte sig godt i din have.
Den optimale vandingsmetode er at bruge en drypslange. Ved normalt tryk giver det 2,5 til 4 liter vand pr. time. Dryppesystemet forhindrer vandet i øjeblikkeligt at skylle væk fra rødderne, da vandet afgives gradvist.
For meget vand er ikke godt, og for lidt vand er ikke godt.
Afhængigt af højden på din thuja har et enkelt træ brug for 10 til 30 liter vand om ugen.
Lige efter plantning må vandingsfrekvensen gerne være lidt højere (hver anden dag). De følgende måneder vil en gang om ugen være fint. Vi antager her, at dræningen altid er i orden, så overvanding ikke kan forekomme.
Den mest ideelle løsning er et automatisk vandingssystem, der vander om morgenen via en drypslange.
Hvis du er usikker på, om din hæk skal vandes, er der flere måder at tjekke forholdene:
Internettet tilbyder dig den luksus at kunne sammenligne et hvilket som helst produkt. Dette gælder også thujaer. Som forbruger fokuserer vi for det meste primært på prisen, men når det gælder levende ting, der er i høj efterspørgsel, kan det være en farlig taktik…
Hvorfor det?
Det er ikke svært at pleje en thuja fra 10cm til 200cm. Den skal bare have vand og jord, og så gør naturen resten.
Det bliver først svært, når producenten graver planten op, når den er 200 cm, og du skal til at plante den i din egen have. Jo, den vil se grøn og fin ud, når den lige er gravet op, men når du så genplanter den, begynder problemerne efter et stykke tid at rulle ind.
Hvorfor?
Fordi planten aldrig er blevet forberedt til genplantning, hvis du køber fra en billig forhandler, der ikke har passet planterne ordentligt.
Har du nogensinde prøvet at ændre placeringen af et stort træ i din have efter adskillige år? Der er gode chancer for, at det aldrig voksede igen eller i hvert fald havde store problemer med at tilpasse sig.
At pleje et træ på den rigtige måde koster tid. Tid er penge, og dette afspejles i prisen.
Du er helt utroligt heldig, hvis du har købt en thuja hæk til en pris, der er for god til at være sand, og den stadig vokser uden problemer i din have.
Problemet er, at leverandører altid viser de bedste billeder og altid siger, at de har den bedste kvalitet. Og som forbruger kan du jo alligevel ikke sammenligne den hæk, du har købt, når du først har plantet den.
Her er forskellen mellem to thuja brabant, der begge måler 175 cm, men er blevet plejet på forskellige måder.
Som du kan se i tabellen ovenfor, er der ganske mange forskelle på, hvad der kan betragtes som det samme træ med samme højde udefra.
Det første, vi ser, er prisforskellen. Det er 50% forskel i pris.
Men hvad er hele historien?
Hvis du vil plante en 20 meter lang thuja brabant-hæk, skal du bruge enten 50 stykker af den yngre thuja eller 40 stykker af den ældre thuja.
Den samlede pris vil således være enten 10.000 kr eller 12.000 kr.
Nu er prisforskellen pludselig kun 20%, hvis man udregner den samlede pris.
Derudover tager det mindre tid at plante 40 planter end 50 planter. Så groft sagt er den bedre plejede thuja brabant kun 10% dyrere end den billige.
Det endelige resultat efter plantning er helt anderledes med hensyn til hækkens funktion:
Den yngre hæk har måske den samme højde, men fordi den ikke er blevet beskåret på marken, ses den berygtede, udtyndede struktur, som vi desværre oplever i mange haver i Danmark. Uanset hvor du kigger fra, kan du nemt se hovedstammen.
Det er derfor, at Thuja Brabant undertiden har et lidt negativt rygte for at være en for åben hæk, men det refererer altså kun til billigt plejede thujaer, der er blevet dyrket super hurtigt ved hjælp af tonsvis af nitrogen.
Måske kan man lidt sammenligne det med, hvordan kød produceres. Nogle dyr er proppet sammen i laderne og vokser meget hurtigt for at imødekomme forbrugernes behov så hurtigt som muligt. Andre plejer dyrene godt og lader dem vokse langsommere, hvilket giver dem mere plads og et bedre liv, inden de bliver serveret for mennesker, der har truffet velovervejede valg og købt kød af høj kvalitet.
Overdrevet brug af gødning, såsom kvælstof, når man plejer en thuja, resulterer i en helt anden cellestruktur. Dette kan gøre thujaen mindre modstandsdygtig over for sygdomme og dermed sårbar
Kan du huske den lille thuja, der voksede hurtigt fra 10cm til 200cm? Når du trækker den op, vil du se et rodsystem, der næsten ikke har nogen rodstruktur. Den har normalt kun 2 eller 3 hovedrødder, der stikker dybt ned i jorden.
Omplantning og rodbeskæring aktiverer thujaen og får den til at forme nye rødder, så der skabes en tætnet rodstruktur.
Men for nogle planteskoler er dette en ulempe…
Omplantning og rodbeskæring hæmmer thujaens højdevækst. Thujaen bruger nemlig al sin energi på at skabe nye rødder og dermed mindre energi til at vokse i højden. Det betyder, at den skal passes længere for at opnå samme salgshøjde, hvilket fører til en højere kostpris.
Fordi der er mange udenlandske forhandlere på det danske marked, der kun ønsker at købe til den billigste pris, kan du godt forestille dig, at der også er tonsvis af gartnerier, der udelukkende fokuserer på at få thujaen til den ønskede højde til den lavest mulige pris… især når det er så populær en plante.
Thujaer, der er blevet rodbeskårede eller omplantede, har så kompakt et rodsystem, at de slår rødder meget hurtigere i den nye have og derfor vokser hurtigere efter genplantning.
Den billigere udgave kan have problemer i 1 eller i nogle tilfælde 2 vækstsæsoner, inden den overhovedet har bosat sig i jorden.
Med andre ord: En thuja brabant på 150cm, der er blevet genplantet, kan altså let vokse en ikke-genplantet thuja brabant på 175cm over hovedet efter blot én vækstsæson.
Og der er yderligere 3 grunde til prisforskellen mellem de to thujaer:
– Transportomkostninger
– Antal thujaer pr. mark
– Beskæring på marken
Altså:
Transport fra Holland til Skandinavien er ikke billigt. Jo tyndere træer, jo flere thujaer kan proppes ind pr. lastbil, og jo lavere bliver transportprisen pr. plante… simpel matematik.
Men når planterne er blevet beskåret med hård hånd på marken, tager det længere tid for thujaen at vokse sig til med nye grene.
En anden faktor er mængden af thujaer pr. mark. Om thujaer er plantet 35cm fra hinanden eller 70cm gør en enorm forskel!
Ikke alene vil thujaer, der har mere plads, vokse sig tykkere, fordi de har mere sollys – de vil også være mindre sårbare over for sygdomme.
Det er jo det samme med mennesker: Hvis du klemmer mange mennesker sammen i længere tid, stiger risikoen for sygdom betydeligt.
Men selvfølgelig er der altid planteskoler, der foretrækker flere thuja pr. hektar for at holde kostprisen nede…
Thuja tilbydes normalt tilbydes i to versioner: dyrket i potter eller rodklumper.
Hvad er forskellen?
Rodklumper betyder, er planterne er gravet ud af en åben mark og leveres med jute omkring rødderne. Denne slags thujaer kan kun leveres i foråret eller efteråret.
Pottedyrkede thujaer kan også plantes om sommeren.
Nogle mennesker tror, at pottedyrkede hækkeplanter er bedre end dem i juteposer. Man tænker, at risikoen for, at de dør, vil være lavere.
Men er dette virkelig tilfældet?
Det er en forkert antagelse, at rodklump-thujaer kan dø hurtigere fordi “mange af rødderne er blevet skåret af, da de blev gravet op”.
Dette gælder kun for thujaer, der er blevet plejet på budget og aldrig genplantet eller rodbeskåret.
Det er ikke sandt for rodklump-thujaer, der er blevet passet og plejet med omhu: Disse thujaer har et meget kraftfuldt rodsystem, der overhovedet ikke er mindre end et pottedyrket rodsystem.
Og ægte pottedyrkede thujaer er desuden dyrere end rodklumpversionerne.
Det er fordi:
At dyrke i potter kræver meget mere arbejde end at dyrke på en åben mark. Det er en helt anden måde at pleje planter på, og prisen er derfor normalt 30-50% højere end for rodklump-thujaer.
Nu tænker du nok:
Hvordan er det så muligt, at nogle leverandører har formået at dyrke pottethujaer, der er billigere end frit dyrkede?
Det er et godt spørgsmål.
– Enten er gartneriet yderst effektivt til pleje i potter og kan tilbyde lave priser på grund af lave lønomkostninger
Eller
– Thujaerne trykkes ned i potter inden salg, men er faktisk ikke dyrket i potter.
Dette er en almindelig tendens, vi ser, fordi de fleste tror, at det er bedre med potter. Så i stedet for at tilbyde rodklump-thujaer i juteposer, bliver thujaerne simpelthen gravet op og sat i potter.
Når dette er tilfældet, er det let at se ved plantning:
Når du tager plastbeholderen af, vil du ikke se en afstivet rodstruktur, som man ville se med normale pottedyrkede planter. Og medmindre thujaerne blev plejet i ler, vil du sandsynligvis også se en masse sand falde af.
På nuværende tidspunkt har du forhåbentlig lært, at der kan være mange kvalitetsforskelle mellem thujaer.
Hvordan din nye hæk udvikler sig, afhænger dog stadig i høj grad af, hvordan thujaerne passes og plejes i din egen have.
Og der endnu en vigtig detalje:
Du beskæftiger dig med levende planter.
Jo, selvfølgelig bliver planten vandet, men har du overvejet, hvor mange gange rodklumpen bliver kastet frem og tilbage, før den endelig bliver plantet?
Tænk på, hvor meget stress dette påfører planten – og at det kan ses i udviklingen efter plantning.
Vidste du, at mange online leverandører bruger lokale lagre, hvor de omorganiserer bestillinger afhængigt af, hvad der bestilles? Nogen idé om, hvor længe en thuja kan opbevares dér, før den transporteres til kunden? Nogen idé om, hvordan træerne bliver transporteret til lageret for at gøre det så billigt som muligt?
Det har vi…
Da vi begyndte at levere til Skandinavien for mange år siden, fokuserede vi på billig transport. Derfor lod vi alle thujaer ligge løst i lastbilen i den berømte pyramideform. På denne måde kunne vi sende over 1000 store thujaer pr. lastbil!
Det foregår således: Først bliver thujaerne gravet op, og så bliver de lagt på en flad vogn. Fra denne vogn bliver thujaerne lastet i beholdere oven på hinanden. Henne ved kunden bliver de enkelte træer så læsset af én efter én, og jordklumpens stød mod jorden gør ofte skade på rodsystemet.
Før thujaerne endelig plantes i jorden, er træerne altså blevet skubbet frem og tilbage så mange gange, at den blotte stress kan resultere i vækstproblemer.
Vi måtte finde en anden løsning.
Vi var nødt til at finde en måde, hvorpå vi kunne levere de friskeste thujaer – direkte fra marken.
Så det gjorde vi …
De røres kun én gang, før de ankommer til kundens have: når de lægges op i kassen.
Jo, vi kunne læsse flere træer førhen, og vores transportomkostninger steg da også med 35%, men på den anden side havde vi 75% færre problemer med planternes vækst.
For at sikre ekstra gennemsigtighed har alle vores lastbiler sporingsfunktion. Vores kunder kan således følge thujaerne hele vejen til deres have.
Bogstaveligt talt et par dage efter at have gravet en thuja op i Holland er den allerede plantet i Skandinavien.
Vi stræber efter at levere Danmarks friskeste hækkeplanter med den mindst mulige belastning for planterne.
Thujaer er ekstremt populære over hele Skandinavien. Men populariteten har en bagside: Der er nemlig rigtig mange thujaer af lav kvalitet på markedet.
Det værste, der kan ske, er, at du tror, du har gjort et godt køb, plantet hækken i din have og så et par måneder senere finder ud af, at du skal starte helt forfra igen.
– Stil din thuja-leverandør de rigtige spørgsmål (også dem, de ikke kan lide at besvare)
– Tjek din jordkvalitet, og sørg for, at den er godt drænet og næringsrig
– Brug et vandingssystem – helst en drypslange med automatisk timer og fugtighedsmåler
– Læs garantibeskrivelsen omhyggeligt. Nogle leverandører annoncerer med lang garanti, men når du læser omhyggeligt efter, gælder det kun for 20% af træerne
– Tjek online anmeldelser, og vær opmærksom på, at der kan være falske reviews
– For at være 100% sikker: Bed om referencer i dit nærområde – især dem, der er plantet for over et år siden, så du kan se, hvordan hækken faktisk udvikler sig. Se om du kan finde andre, der har købt en hæk af samme type og højde, hvis det er muligt.
Thuja occidentalis 'Brabant'
Thuja plicata
Thuja occidentalis 'Smaragd'
0 varor
Ingen varer i kurven.
0 kr.