Menu
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Almindelig taks: Plantinavias hurtigst voksende takshæk

Her finder du priserne på den hurtigst voksende taksart. Bestil i dag, og du kan nyde en tæt, stedsegrøn takshæk allerede næste uge. Betaling ved levering og 100% vækstgaranti betyder, at købet er risikofrit. Se priserne her.

Den almindelige taks (taxus baccata) vinder stigende popularitet i Skandinavien på grund af de stadig mildere vintre. Det er rigtigt, at sorter som hybridtakshækkene Hilli og Hicksii er lidt mere vinterbestandige end den almindelige taks, men de vokser også meget langsommere. Hvis du ikke kan lide thuja, og hellere vil have en klassisk, stram og mørkegrøn hæk, som i øvrigt forbliver grøn hele året, er en den almindelige taks det rette valg for dig. Især hvis du gerne vil plante en lidt højere hæk fra start for øjeblikkelig afskærmning.

Skab din almindelige takshæk i vores priskonfigurator

Vi har takshække i forskellige højder og kvaliteter. Du kan også vælge, om du vil plante hækkeplanter med rodklumper eller fra potter. Da taks vokser meget langsommere end for eksempel thuja eller avnbøg, er priserne generelt højere. Dette skyldes, at de skal dyrkes i lang tid. Hvis du vælger vores Limited kvalitet, vil du få en tæt og luksuriøs økologisk hæk. Hvis du omvendt har tid til at vente lidt længere på, at din hæk virkelig vokser tæt, kan du vælge vores billigere alternativ Xklusiv kvalitet.

Få mest muligt ud af din taxus baccata hæk

Som du måske har bemærket, arbejder vi med skalerede priser i priskonfiguratoren: Jo flere taksplanter du køber, desto lavere pris pr. plante. Somme tider kan du endda få lidt ekstra rabat oven i hatten. Dette kan eksempelvis være, hvis der alligevel var en sidste ledig plads i lastbilen, eller hvis har vi et felt med almindelig taks, som næsten er tomt og snart skal forberedes til en ny generation planter. Glem derfor ikke at klikke på rabatknappen i konfiguratoren, så vi kan sende dig vores bedste tilbud inden for et par timer.

Vores kunder sælger takshækkene for os

Naturligvis ser du dig også omkring hos andre leverandører, og du ser sikkert deres smukke billeder og beskrivelser… Men har du nogensinde læst en etiket på en flaske vin, hvor der står, at den kan give dig hovedpine næste dag? Formentlig ikke 😉 Derfor gør vi alt, vi kan, for at være så gennemsigtige som muligt og beder vores kunder dele deres erfaringer med os på Trustpilot samt fremvise billeder af deres nyplantede takshække på Instagram. Vidste du, at et køb fra en kunde normalt giver os 3 – 5 nye kunder i form af naboer, venner eller familie? Det synes vi, er det bedste kompliment, vi overhovedet kunne få.

Mere information om den ideelle baccatahæk

Selvfølgelig er der mere at fortælle og vide om vores almindelige taks. Klik på en af nedenstående muligheder for mere information:

Se liste over specifikke egenskaber ved almindelig taks
Se videoer med vores takshække
Få et praktisk overblik over alle priser og størrelser vores taksplanter
Læs de mere end 20 hyppigt stillede spørgsmål og svar om almindlig taks

Plantinavia er en professionel virksomhed

Super service lige fra bestilling af 49 taks hækplanter på Plantinavias informative hjemmeside, den professionelle opfølgning undervejs af Therese og levering til aftalte tidspunkt af chauffør Peter. Vi kan varmt anbefale Plantinavia, som vi gerne handler med igen.

Steffen

Produktbeskrivelse

Produktbeskrivelse
Kort beskrivelseÆdel elegant, figurformet skåret hække, godt alternativ til buksbom.
Hårdførhed over vinterenFrost-resistent og hårdfør ned til -24 grader
VækstBredbusket, med kontinuerligt opadvoksende grene, ofte også multi-propellet. Hurtig uigennemsigtig tæthed. Med ægformet til sfærisk krone.
Højde efter 10 år200-300cm
LøvLineær, let halvmåneformet. Bløde nåle, ca. 1,5 - 3,5 cm lange. Skinnende mørkegrønne til sort-grønne.
VæksthastighedRelativt langsomt voksende, omkring 15 - 25 cm i højden. (vokser hurtigere end media taks sorterne) Væksten sænkes i skyggen.
VinterbladeStedsegrønne, mørkegrønne året rundt, bløde og fleksible nåle.
GiftighedGiftige komponenter
Krav til lysFuld sol til skygge. Taks er den mest skygge-tolerante træart i Europa. Ingen krav.
Max højde10-15 m høj, 4 - 6 m bred. Takstræer er ekstremt holdbare, og kan vokse i op til 90 år.
AnvendelseGiver privatliv med sin tæthed og beskytter mod vind, geometriske og figurative formskæringer, baggrund for blomster og prydbuske.
FrugterBrunlige sorte frø, dækket 4/5 med en kødfuld, rød skal
Pigge/torneIngen
PlaceringstipsI dyb skygge sænkes væksten ekstremt. Meget velegnet til skovl og beholderopbevaring.
JordbundHøj individuel tilpasningsevne. Fortrinsvis på humusrige, næringsrige jordarter, fugtig, sur, alkalisk.

 

Taxus Field

Videoer

FAQ

Hvordan måler I planterne?

Højden måles som højden på selve planten, hvilket vil sige, at rodklumpen/potten ikke medtælles.

Hvor stor er rodklumpen/potten på mine planter? Og hvor stor en grøft skal jeg grave?

Disse informationer finder du under billedet af din valgte hæk på hjemmesiden. Klik på den højde, du har valgt, og du vil se et ikon under billedet af planten. Det viser størrelsen af ​​rodklumpen/potten. Grøften skal så være 1,5-2 gange større end rodklumpen.

Skal jeg beskære planterne allerede ved plantningen?

Nej, vent med at klippe hækken, til den begynder at etablere sig. Du kan godt trimme lidt, men ikke den helt store klipning, før den har slået rod.

Skal jeg gøde, når jeg planter?

Nej, vent med at gøde dine planter til næste forår.

Hvor meget vand har mine planter brug for?

Nyplantede hækplanter skal have en hel del vand. Sørg for, at jorden hele tiden er fugtig (ikke våd) helt ned til rødderne. Dette gælder hele det første og andet år. Vand grundigt, indtil der kommer frost i jorden, tag så en pause over vinteren, og begynd at vande igen, når frosten forsvinder.

Vis alle spørgsmål

Pris oversigtFiltrer dit valg::

Blog

Fritdyrkede planter eller potteplanter

skrevet af Richard van der Wal

Häckplantor är som myrstackar Man brukar jämföra häckplantorna med myrstackar. Det som finns över marken finns också under marken, eller tvärtom. Vad man menar är att krukodlade växter har en kompakt rotklump vilket är bra eftersom där koncentreras kraften, men eftersom växten inte har tillräckligt med plats för sina rötter, så blir inte heller växten …

Læs videre
2553

Plantinavias unikke transporter

skrevet af Richard van der Wal

Vores metode Vi arbejder med hurtige transporter. Vi gør alt for at den opgravede hækplante udsættes for minimal stress, og dermed kan fortsætte med at vokse, uden at skulle gendannes. Sådan gør vi: 1. Deadline for ordrer er om onsdagen, nogen gange er det muligt at afgive en ordre om torsdagen. Efter disse er afgivet, …

Læs videre
2662

Rodbeskæring og omplantning

skrevet af Richard van der Wal

Dyrkes hurtigt Lad os sige at en Thuja vokser omkring 50 cm om året, så vil det tage omkring 2-3 år for en plante at blive omkring 150-175 cm høj. Mange planteskoler ønsker at få høje planter hurtigt, eftersom de sælger bedre når de har en højde på omkring 175 cm. De dyrkes hurtigt, ofte …

Læs videre
2554