At indrette sin have til lav vedligeholdelse er ved at blive mere populært. Havefolket elsker at gå i haven, men de har ikke altid den tid der kræves for at holde alting pænt og ordentligt. Andre bryder sig ganske enkelt ikke om at arbejde i haven, men de ønsker sig alligevel en smuk og grøn have.
Ikke alle planter vokser hurtigt. Og dét er kun godt! Hvis du ønsker dig en høj hæk, er det selvfølgelig skønt med en busk der vokser hurtigt. På denne måde får du læ og privatliv i din have i løbet af kort tid. Har du en hæk, du gerne vil holde tæt og kort? I så fald er langsomtvoksende hækplanter det rigtige for dig.
Løvfældende busk- og hækplanter er planter som – i hvert fald i vores del af verden – taber deres blade i løbet af efteråret eller vinteren. Det vil sige, at de løvfældende planter opfører sig modsat de stedsegrønne planter, som beholder deres løvværk hele året. Men det at de taber deres blade betyder ikke, at løvfældende træer og buske ikke kan være fantastiske hækplanter.
Nåletræer er ofte de første planter, folk kommer på, når de tænker på hækplanter. Dét siger i sig selv noget om, hvilken status nåletræer har som en fremragende hækplante. De fleste koglebærende hækplanter forekommer ikke naturligt i Skandinavien, men det gør dem ikke mindre egnede til skandinaviske hække.
Stedsegrønne hækplanter er planter, der bevarer enten alle eller de fleste af deres blade vinteren over. Deres løvværk er næsten helt modstandsdygtigt over for kulde eller tab af fugtighed, hvilket holder bladende fra at visne. Derfor har stedsegrønne planter grønne blade gennem alle fire årstider. Visse stedsegrønne planter har nåle i stedet for blade, men der er ingen væsentlig biologisk forskel på planter med nåle og med blade.
Takket være det fortsat formildnende klima i de senere år er laurbærkirsebærhækken blevet en af de allermest populære hurtigt-voksende hækplanter i Skandinavien.
Liguster har længe været et populært valg til hække i Skandinavien. Der findes 2 sorter: den bredbladede ligustrum ovalifolium og den ”vintergrønne”, småbladede ligustrum vulgare. Hvilken passer bedst i din have?
Om du eftersöker en Idegranshäck av toppkvalitet så har du kommit rätt! Vi på Plantinavia levererar alltid den finaste kvalitén till det skarpaste priset. På vår egen odling sörjer vi för att plantan växer sig tät och stark. Plantinavia erbjuder Idegranen i olika höjder: från 80-200cm.
Hvilken thujasort som thujahæk? Okay, så du har bestemt dig for at plante en thujahæk? Godt valg. Men hvordan vælger du mellem de forskellige thujasorter?
Vi ser ofte folk begå de samme fejl, og det er ærgerligt når nu disse fejl kan undgås. Med de tips du finder i denne blogpost, kan du lære af andres fejl.
Vi bliver tit spurgt, om det kan lade sig gøre at plante en hæk i lerjord. I denne artikel vil vi fortælle dig alt om det.
Tips til at vande ligustrum
Tuja er et populært valg til at holde jorden fugtig og give planter og træer et godt fundament. Dette er en guide i at vedligeholde livets træ, så det forbliver sundt.
Hvornår er det bedst at vande haven? Forskellige faktorer afgør svaret på dette spørgsmål.
Kan jeg trimme min hæk med en kædesav? Det er ofte muligt at trimme din hæk med en kædesav, så længe du ved hvornår og hvordan dette skal gøres.
Hækplanter Almindelige fejl i forbindelse med plantning
Du har lige købt nye planter, og du har lyst til at plante dem i dag eller i morgen, eller du planlægger snart at købe nye planter og ønsker at være velforberedt. Uanset situationen ønsker du som havemand, at de nye planter vokser så hurtigt og sundt som muligt. En plante af høj kvalitet kan holde til mere end et tarveligt produkt, men selv en sund plante kan ikke modstå alle slags forhold. Vi ser ofte folk begå de samme fejl, og det er ærgerligt når nu disse fejl kan undgås. Med de tips du finder i denne blogpost, kan du lære af andres fejl. Så hvorfor ikke gøre det?”
Mange af de fejl, folk begår, har at gøre med årstiden og hvor i haven, de nye planter anbringes. En gængs fejl er at plante i en årstid, hvor planten er i blomst. De fleste ved, at det er en skidt idé at plante i en frostperiode. Mange planter har en hvileperiode lige efter sommeren, og frostperioden begynder i vinteren. Det er altid bedst at plante i hvileperioden, for så kræver planten færre næringsstoffer og kan bruge tiden til at akklimatisere sig til det nye miljø. Planter fra potter kan klare mere end planter med en jordklump. En plante fra en potte kan plantes året rundt, så længe det ikke fryser.
En anden gængs fejl er at undervurdere hvor megen plads og hvor mange næringsstoffer, planter har brug for. Folk tror, at hvis en plante passer i jorden, er den plantet korrekt. Dette er dog ikke rigtigt. En plante har brug for mange næringsstoffer, især når den lige er blevet plantet. Rødderne vil gerne vokse hurtigt og skal bruge plads til at søge efter disse næringsstoffer. Derfor anbefales det at grave et større hul eller en større rende, end du umiddelbart tror er nødvendigt. En god tommelfingerregel er at grave hullet dobbelt så stort som plantens jordklump. Fyld derefter hullet med pottejord eller anden næringsrig jord, i stedet for det jord du lige har gravet op. På den måde kan du sikre dig, at planten kan indtage en masse næringsstoffer fra jorden når efter plantningen.
Vores hækplanter kan holde til meget, fordi de er blevet dyrket med megen omhyggelighed og omhu. Men du kan altid selv gøre noget for at beskytte planterne mod alle de forhold, der kan påvirke deres sundhed. Hvis du for eksempel vil købe en laurbærkirsebær “Rotundifolia”, skal du huske at holde øje med vejrudsigten. Tørke er aldrig en god ting, og det gælder især for nyplantede planter. Sørg for at vande planterne grundigt efter plantning og igennem de første to år. Derefter kan de fleste planter klare sig næsten uden vand, du skal blot huske at vande i de tørre perioder.
Hej! Therese her 👋 Hvordan kan jeg hjælpe dig?
0 varor
Ingen varer i kurven.
0 kr.