Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Privatliv i haven

Tips til mere privatliv i haven

Mange folk opfatter haven som et “privat” sted. I sommermånederne slapper vi af i baghaven – og vi solbader mens børnene leger i badebassinet. I denne tid er privatliv vigtigt. Heldigvis er der adskillige plantesorter, der giver haven beskyttelse mod vind og sikrer privatlivets fred. Hække, buske, hegn og andre planter: I denne blogpost oplister vi nogle nyttige tips til hvordan, du får mere privatliv i din have.

Privatliv med hække

Du skaber privatliv ved at afskærme din have. Selvfølgelig er der forskellige typer af hegn, mure og træstakitter, der kan gøre dette. Men ofte kan en smuk og frodig hæk give haven mere stemning og et grønt udtryk. Især kan en smuk hæk hurtigt levere den nødvendige mængde grønt, hvis du grundet en stor terrasse ikke har megen plads i haven. Der fås forskellige typer hækplanter. Vi oplister dem for dig:
Nåletræer: Nåletræer er en sand klassiker og altid populære. Disse smukke, tætte planter skaber hurtigt en tæt hæk. Dertil er nåletræer nemme at passe med en enkelt årlig beskæring, og i det hele taget kræver de ikke megen pleje. Disse planter kan blive ret høje og fås i forskellige farver og typer.
Taks: De forskellige typer taks der fås, holder sig grønne året rundt. Planten er kendetegnet ved at have fine nåle i stedet for blade. Adskillige former for taks giver en tæt og fyldig hæk, man ikke kan se igennem. Taks kan beskæres til mange former og bruges både som havehegn og som en lav hæk omkring (blomster-)bede.
Laurbær: Laurbær (også kaldet ægte laurbær) er en samlebetegnelse for forskellige typer. Forskellen går på bladenes og blomsternes form. Alle typer laurbær kan blive til en smuk og tæt hæk. Portugisisk laurbærkirsebær og laurbærkirsebær “Rotundifolia” er populære typer, og denne plante er perfekt som hegn omkring grund eller have.

Udover de overnævnte hæktyper, er der selvfølgelig også andre hækplanter, man kan benytte til at få mere privatliv i haven, såsom avnbøg hækbøgehæksyrenhæk, ligusterhæk og thujahæk.

Kombinationer

Du kan også kombinere planter ved hjælp af et hegn eller net. Et godt eksempel på dette er efeusorten “Hedera”. Du kan anbringe denne velkendte efeu op mod et gitter eller net. Så kravler efeuen selv op og fastgør sig til hegnet. Og således får du en smuk og helt grøn mur.

Træer giver overraskende meget privatliv i haven

Hvis du har mere plads i din have, og dine naboer bag eller ved siden af dig let kan se ind i haven, giver træer måske lidt overraskende en masse privatliv. For eksempel gør de det umuligt at se ind i haven ovenfra. Du kan også nyde træernes skygge på en varm sommerdag, ligesom du kan med en høj hæk. Afhængig af typen af træ kan du opleve mindre privatliv i vintermånederne, da træer er løvfældende og taber deres blade.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.