STEDSEGRØN LIGUSTER

Liguster har længe været et
populært valg til hække i
Skandinavien. Der findes 2 sorter:
den bredbladede ligustrum
ovalifolium og den ”vintergrønne”,
småbladede ligustrum vulgare.
Hvilken passer bedst i din have?

DENNE GAMLE OG MEGET BERØMTE, SMALT STIGENDE HÆKPLANTE KAN I SIDSTE ENDE NÅ EN HØJDE PÅ OMKRING 4 METER, MEN KAN BESKÆRES TIL ENHVER ØNSKET HØJDE OG BREDDE.

Dens mørkegrønne blade er ca. 3 til 5 cm store og smalle. I maj blomstrer planten i hvide duftende klaser, der senere vokser sig til sorte bær.

Liguster Atrovirens kan plantes på meget skyggefulde steder. Derfor er den ideelt for steder, hvor andre hækplanter har svært ved at trives på grund af manglende sollys.

LIGUSTER ATROVIRENS KAN PLANTES PÅ MEGET SKYGGEFULDE STEDER

Dens mørkegrønne blade er ca. 3 til 5 cm store og smalle. I maj blomstrer planten i hvide duftende klaser, der senere vokser sig til sorte bær.

Liguster Atrovirens kan plantes på meget skyggefulde steder. Derfor er den ideelt for steder, hvor andre hække planter har svært ved at trives på grund af manglende sollys.

PLANTNING

Vores liguster leveres frisk fra landet i jute poser. Størrelsen af rodklumpen afhænger af størrelsen af træet og varierer fra 25 cm til 35 cm i diameter. Sørg altid for at have en udgravning forberedt på ca. 15cm bredere og dybere end rodklumpen og bland jorden godt. Plant ligusteren så hurtigt som muligt efter levering, og vand godt. Fyld grøften med vand, så rødderne kan fylde sig op. Til kunstvanding brug fortrinsvis en vanddryp slange / sprinkler med computer, som sørger for en afbalanceret vanding 2 til 3 gange om ugen i omkring 4 timer med an afgivning af 2,5 liter pr. plante pr. time. Dette er den normale vandafgivning fra vores vandslange ved gennemsnitligt hydraulisk tryk.

PLEJE

Den bedste periode for beskæring af liguster er mellem maj og september. Vi beskærer mindst en gang om året, før årets længste dag i juni og hvis det er nødvendigt, kan du beskære en eller to gange i løbet af sommeren også. Sørg for at der ikke er en masse sol, når du beskærer, da friskafskårne kviste kan brænde i sollyset. De nye blade skal bruge et par dage til at vænne sig til intensiteten af lys.

DU MÅ IKKE BESKÆRE LIGUSTEREN EFTER SEPTEMBER PÅ GRUND AF RISIKO FOR FROST.

Nogle gange er det nødvendigt at skære en hel del af for at forynge hækken. Stærk beskæring er ikke et problem, det bedste tidspunkt at gøre det er i foråret. Hækken kan tyndes helt ud og en smuk, grøn mur vil alligevel vokse tilbage samme år. Brug altid de rigtige værktøjer til beskæring og vedligeholdelse. Sørg for, at din hækkesaks altid er skarp og ren. Dette forhindrer flossede sår og sygdomme.

Stedsegrøn Liguster

Ligustrum vulgare ‘Liga’

fra 53 kr.

Trillebør

0 varor

Ingen varer i kurven.