Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Vores kunder elsker vores produkter

Produktbeskrivelse
Kort beskrivelseHækberberis er en vinterhårdfør busk med torne.
Hårdførhed over vinterenMeget vinterhårdfør.
VækstBred opret vækst.
Højde efter 10 år150 cm
LøvHækberberis er en busk med smukke lilla-røde blade. I maj blomstrer gule blomster blandt hækberberissens små grønne blade, efterfulgt af røde bær.
Væksthastighed< 20 cm pr. år.
VinterbladeHækberberissen er løvfældende, men forbliver lige så uigennemtrængelig om vinteren som om sommeren, fordi tornene gror på grenene og ikke bladene.
GiftighedBladene og blomsterne er giftige, men de sure bær er sikre at spise.
Krav til lysSol, delvist skygge, skygge.
Max højde2 meter
AnvendelseSammenplantning, som en hæk.
Frugterbær
Pigge/torneMed torne eller skarpe blade.
PlaceringstipsEftersom en berberishæk ikke bliver højere end to meter, kan du vælge at plante denne hæk under et vindue snarere end ved kanten af haven, således at ingen kan kravle ind ad vinduet på grund af tornene.
JordbundSalt, veldrænet, sur jord, mager, frugtbar, let lermuld, sand.

Pris oversigt

Filtrer dit valg:

Berberis 80cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

20

367 kr.

30

349 kr.

35

342 kr.

40

331 kr.

Berberis 100cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

10

492 kr.

20

468 kr.

25

458 kr.

30

443 kr.

Berberis 120cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
10
Antal planter pr. meter
1.5

10

550 kr.

20

523 kr.

25

512 kr.

30

495 kr.

Berberis 40cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
70
Antal planter pr. meter
3.5

70

59 kr.

100

57 kr.

125

55 kr.

150

54 kr.

Berberis 60cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
70
Antal planter pr. meter
3.5

70

213 kr.

100

203 kr.

125

199 kr.

150

192 kr.

Berberis 80cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
60
Antal planter pr. meter
3.5

60

257 kr.

100

245 kr.

125

240 kr.

150

232 kr.

Berberis 100cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
60
Antal planter pr. meter
3.5

60

349 kr.

100

332 kr.

125

325 kr.

150

315 kr.

FAQ

Hvordan måler I planterne?

Højden måles som højden på selve planten, hvilket vil sige, at rodklumpen/potten ikke medtælles.

Hvor stor er rodklumpen/potten på mine planter? Og hvor stor en grøft skal jeg grave?

Disse informationer finder du under billedet af din valgte hæk på hjemmesiden. Klik på den højde, du har valgt, og du vil se et ikon under billedet af planten. Det viser størrelsen af ​​rodklumpen/potten. Grøften skal så være 1,5-2 gange større end rodklumpen.

Skal jeg beskære planterne allerede ved plantningen?

Nej, vent med at klippe hækken, til den begynder at etablere sig. Du kan godt trimme lidt, men ikke den helt store klipning, før den har slået rod.

Skal jeg gøde, når jeg planter?

Nej, vent med at gøde dine planter til næste forår.

Hvor meget vand har mine planter brug for?

Nyplantede hækplanter skal have en hel del vand. Sørg for, at jorden hele tiden er fugtig (ikke våd) helt ned til rødderne. Dette gælder hele det første og andet år. Vand grundigt, indtil der kommer frost i jorden, tag så en pause over vinteren, og begynd at vande igen, når frosten forsvinder.

Hvordan adskiller vores kvaliteter sig fra hinanden?

Hos Plantinavia stræber vi efter at tilbyde hække til ethvert budget. Derfor tilbyder vi forskellige kvaliteter.
Kort sagt: Desto højere kvalitet, desto mere privatliv fra start af.

Outlet
Dette er vores budgetvenlige plante. Det er en ubeskåret og derfor mere åben plante, som tilbyder lidt mindre privatliv fra start af. Med tiden bliver denne hæk tæt, hvis man klipper den to gange om året. Kvaliteten kan sammenlignes med den man finder i webshops, der sælger i store partier. For at holde transportomkostningerne nede, er det kun muligt at sælge Outlet-planter i store mængder. Outlet-planter skal betales på forhånd, og rabatkoder gælder ikke.

Xklusiv/Forgrenet
Dette er vores basiskvalitet. Disse planter er blevet klippet og omplantet. Omplantningen er vigtig for at give en tæt rodstruktur, så din hæk har styrken til at fortsætte med at gro i din have. Denne kvalitet giver godt privatliv fra start af, men er mere åben i toppen sammenlignet med vores Limited-kvalitet. Planterne leveres på paller på op til 225 cm2.

Limited/Godt forgrenet
Dette er den kvalitet, vi er mest kendt for. Alle planter er blevet dyrket økologisk og længere fra hinanden. Derfor opstår der en tæt og fast struktur efter adskillige klipninger på planteskolens marker. Det betyder, at du kan skabe en smuk og tæt hæk selv om du ikke sætter så mange planter pr. meter. Disse hækplanter giver masser af privatliv straks efter du har plantet dem. Som et resultat af den måde, disse planter er blevet plejet på, er rodsystemet så stærkt at planterne vokser på meget fast vis når du har plantet dem i din have. At plante en Limited-hæk vil vække opmærksomhed i nabolaget. Disse planter kan også plantes som enkeltstående planter.

Færdighække
Færdighække kan sammenlignes med vores Limited-planter, men de er for det meste beskåret til en firkantet form, så de udgør en færdig hæk fra start af. Dertil dyrkes visse færdighække i elementer på 1 mm2 og kan plantes direkte med deres biologisk nedbrydelige kasser.

Er du stadig i tvivl om, hvad du skal vælge? Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice for rådgivning.

Vis alle spørgsmål

Fordelene ved en stedsegrøn berberishæk

Berberis er en slægt, som omfatter en lang række både stedsegrønne og løvfældende arter. Man har opdaget mellem 450 og 500 arter verden rundt. Som haveplanter er berberisarterne kendt for deres røde til mørkeblå spiselige bær, samt deres elegante blade og røde eller gule blomster. Løvfældende varieteter såsom hækberberis eller Berberis thunbergii har flot rødt til lilla løvværk i efteråret. Der er ingen stedsegrønne varieteter af berberis, som er hjemmehørende i Europa, omend visse af de stedsegrønne er ekstremt udbredte og findes i haver over hele Europa. Den meste kendte art i Europa kaldes endda for europæisk berberis og har det botaniske navn Berberis vulgaris.

Berberis-arterne bruges ofte til hække. Både de løvfældende og de stedsegrønne arter kultiveres som hækplanter, og de to grupper minder meget om hinanden. Berberisplanten give en tæt, tyk busk som vokser mere i bredden end i højden, hvilket gør den perfekt til lave hække. Eksempelvis plantes den tit under vindueskarme. Den har mørkegrønne, lanseformede blade og skarpe torne. Der er adskillige varieteter, som tit kultiveres til hækplanter. De vokser langsomt og skaber lave, brede og formelle hække, da de giver sirlige og tætte levende hegn. Men disse tiltalende planter er faktisk også perfekte som grænsebuske. Tornede berberishække er næsten umulige at komme igennem og derfor et godt valg, hvis hækken skal give sikkerhed.

Berberis som hækplante

Berberis findes praktisk talt overalt i verden. De er tæt beslægtet med mahonie-slægten. Endda så tæt, at visse botanikere opfatter berberis og mahonie til begge at være en del af samme slægt. Der er nemlig ingen konsekvente forskelle på de to, bortset fra mahonie-artens sammensatte blade og berberis-artens torne. De fleste berberis-arter er hjemmehørende i Sydamerika, Asien eller Afrika, selvom der findes løvfældende arter, der er hjemmehørende i Europa og Nordamerika. Denne hækplantes bær er teknisk set spiselige, men da de har en karakteristisk bitter smag får de som regel lov at være i fred. Disse frugter finder dog stadig kulinarisk anvendelse som smagsforstærker til kød, fisk og ris. I visse lande er det forbudt at sælge berberis. Dette skyldes enten, at berberis har en tendens til at blive invasive når de plantes uden for deres naturlige udbredelsesområde, eller at de har ry for at have en skidt indflydelse på hvedehøsten. Det sidste er kun delvist sandt, da berberis ikke er giftige i sig selv. Men de spiller dog en rolle i at sprede en bestemt form for mug, som kan give hveden skimmel. Grundet dette ry blev berberis ikke rigtig brugt som hækplante indtil for ret nylig, da landmændene forståeligt nok var betænkelige ved at lade deres jord blive omsluttet af en berberishæk. Men nu har man fået øjnene op for plantens dekorationsværdi, og dermed er en berberishæk blevet en kærkommen tilføjelse til mange haver.

At pleje en berberishæk

Berberis trives både i sol og skygge – men visse varieteter kan virkelig ikke lide total skygge, hvorimod andre er mere nemme at pleje og vedligeholde. Løvfældende berberis er bedst at dyrke helt i solskin, da dette vil have en positiv effekt på dens efterårsfarve. Arten er generelt tolerant når det kommer til lave temperaturer og jordtyper, faktisk er enhver veldrænet jord passende. Berberishække er meget tolerante over for beskæring, og du får garanteret en flot hæk hvis du beskærer den en gang om året. Men tornene gør det svært og smertefuldt at beskære dem, så man er nødt til at have handsker. De løvfældende thunbergii-varieteter skal beskæres i foråret eller først på sommeren, efter de har blomstret. Hvis de beskæres for sent, vil de ikke have tid til at udvikle blade, som de jo skal bruge, hvis de skal blomstre det følgende år. Det er bedst slet ikke at beskære de stedsegrønne arter. Du kan begrænse trimningen til at fjerne overskydende eller døde grene og blomster, når blomstringen er forbi. Hvis du foretrækker en mere uformel hæk, kan du endda lade den vokse vildt og kun beskære den efter den er blomstret om sommeren. Disse varieteter blomstrer især godt i sol eller halvskygge. Disse stedsegrønne planter har bleggule blomster og mørkeblå bær, hvorimod thunbergii giver små, uanselige blomster og røde bær. Berberis kan blive højst 1,5-2 meter høje, hvilket er grunden til at den ret sjældent bruges til at beskytte privatlivet med. Men den giver en glimrende lav hæk og kan trimmes op til 3 gange om året, hvilket giver en meget sirlig hæk.

Hvorfor vælge en berberishæk?

Uanset om du vælger en stedsegrøn eller løvfældende hæk, vil en berberishæk være et æstetisk tiltalende element i enhver have. Takket være dens ry for at ødelægge hvedehøsten er berberis ingen historik som landbrugsplante, og dens arter er dermed ægte haveplanter. Derfor vil alle de arter, der nævnes her, være et godt valg til din have. Især vil de dyrkede varieteter, der er specifikt udviklet som hækplanter, såsom Berberis frikartii, tage sig rigtig godt ud i alle europæiske haver. Plejen er måske ikke så tiltalende grundet de skarpe torne, men det tager ikke lang tid, og derfor er berberis en ikke ret vedligeholdelseskrævende hækplante. Den er et godt valg for alle, der ønsker sig en grænsehæk snarere end en høj privatlivshæk.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.