Plantinavia holder sommerferie. Næste levering: Uge 37 (pottedyrket).

Vores kunder elsker vores produkter

Produktbeskrivelse
Kort beskrivelseBlodribs er kendetegnet ved en spektakulær forårsblomstring og blåligt sorte, frostede, spiselige bær om sommeren. Blomsterne tiltrækker sommerfugle, bier og insekter.
Hårdførhed over vinterenMeget vinterhårdfør.
VækstBred opret, kompakt.
Højde efter 10 år200 - 300 cm
LøvBladene er hånd-formede og savtakkede. Oversiden er mørkegrøn og behåret, mens undersiden er grå og fløjlsbehåret.
Væksthastighed20-40 cm pr. år.
VinterbladeLøvfældende
GiftighedUgiftig
Krav til lysSol, delvist skygge.
Max højde3 meter
AnvendelseSammenplantning, som en hæk.
FrugterBlå-sorte bær.
Pigge/torneIngen
PlaceringstipsDen har ikke nogen særlige krav, men blomstringen vil være mere rigelig i frugtbar jord.
JordbundSalt, veldrænet, mager, frugtbar, tungt lermuld, let lermuld, sand.

Pris oversigt

Filtrer dit valg:

Blodribs 80cm Potte

Kvalitet
Limited
Mindste antal stykker til bestilling
40
Antal planter pr. meter
4

40

147 kr.

60

140 kr.

75

137 kr.

100

133 kr.

Blodribs 60cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
40
Antal planter pr. meter
4

40

103 kr.

60

98 kr.

75

96 kr.

100

93 kr.

Blodribs 80cm Potte

Kvalitet
Xklusiv
Mindste antal stykker til bestilling
40
Antal planter pr. meter
3

40

250 kr.

60

238 kr.

75

233 kr.

100

225 kr.

FAQ

Hvordan måler I planterne?

Højden måles som højden på selve planten, hvilket vil sige, at rodklumpen/potten ikke medtælles.

Hvor stor er rodklumpen/potten på mine planter? Og hvor stor en grøft skal jeg grave?

Disse informationer finder du under billedet af din valgte hæk på hjemmesiden. Klik på den højde, du har valgt, og du vil se et ikon under billedet af planten. Det viser størrelsen af ​​rodklumpen/potten. Grøften skal så være 1,5-2 gange større end rodklumpen.

Skal jeg beskære planterne allerede ved plantningen?

Nej, vent med at klippe hækken, til den begynder at etablere sig. Du kan godt trimme lidt, men ikke den helt store klipning, før den har slået rod.

Skal jeg gøde, når jeg planter?

Nej, vent med at gøde dine planter til næste forår.

Hvor meget vand har mine planter brug for?

Nyplantede hækplanter skal have en hel del vand. Sørg for, at jorden hele tiden er fugtig (ikke våd) helt ned til rødderne. Dette gælder hele det første og andet år. Vand grundigt, indtil der kommer frost i jorden, tag så en pause over vinteren, og begynd at vande igen, når frosten forsvinder.

Hvordan adskiller vores kvaliteter sig fra hinanden?

Hos Plantinavia stræber vi efter at tilbyde hække til ethvert budget. Derfor tilbyder vi forskellige kvaliteter.
Kort sagt: Desto højere kvalitet, desto mere privatliv fra start af.

Outlet
Dette er vores budgetvenlige plante. Det er en ubeskåret og derfor mere åben plante, som tilbyder lidt mindre privatliv fra start af. Med tiden bliver denne hæk tæt, hvis man klipper den to gange om året. Kvaliteten kan sammenlignes med den man finder i webshops, der sælger i store partier. For at holde transportomkostningerne nede, er det kun muligt at sælge Outlet-planter i store mængder. Outlet-planter skal betales på forhånd, og rabatkoder gælder ikke.

Xklusiv/Forgrenet
Dette er vores basiskvalitet. Disse planter er blevet klippet og omplantet. Omplantningen er vigtig for at give en tæt rodstruktur, så din hæk har styrken til at fortsætte med at gro i din have. Denne kvalitet giver godt privatliv fra start af, men er mere åben i toppen sammenlignet med vores Limited-kvalitet. Planterne leveres på paller på op til 225 cm2.

Limited/Godt forgrenet
Dette er den kvalitet, vi er mest kendt for. Alle planter er blevet dyrket økologisk og længere fra hinanden. Derfor opstår der en tæt og fast struktur efter adskillige klipninger på planteskolens marker. Det betyder, at du kan skabe en smuk og tæt hæk selv om du ikke sætter så mange planter pr. meter. Disse hækplanter giver masser af privatliv straks efter du har plantet dem. Som et resultat af den måde, disse planter er blevet plejet på, er rodsystemet så stærkt at planterne vokser på meget fast vis når du har plantet dem i din have. At plante en Limited-hæk vil vække opmærksomhed i nabolaget. Disse planter kan også plantes som enkeltstående planter.

Færdighække
Færdighække kan sammenlignes med vores Limited-planter, men de er for det meste beskåret til en firkantet form, så de udgør en færdig hæk fra start af. Dertil dyrkes visse færdighække i elementer på 1 mm2 og kan plantes direkte med deres biologisk nedbrydelige kasser.

Er du stadig i tvivl om, hvad du skal vælge? Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice for rådgivning.

Vis alle spørgsmål

Hække i blodribs

Blodribs, som også kendtes under dens botaniske navn Ribes sanguineum, er en opretstående, løvfældende busk med blodrøde bær der vokser i klaser på en baggrund af tiltalende og velduftende lappede blade, der går fra mellemgrøn til mørkegrøn. Det er den eneste art fra ribs-slægten, der blomstrer. Blodribsen “King Edward VII” er en klassiker – det er den mest populære varietet af arten, og den bruges vidt og bredt i hække eller for sig selv som fritstående busk. Denne buskede men kompakte plante værdsættes især for dens mørkerøde blomster, men den er også glimrende til hække. Da den taber sine blade er den selvfølgelig ikke det mest oplagte, hvis man ønsker sig privatliv året rundt, men blodribsen skal nok bringe lidt skønhed ind i din have.

De slående røde blomster på blodribsen “King Edward VII” kommer frem i sommeren og bliver på busken fra marts til maj, hvilket gør den ideel at bruge i en blandingshæk med andre planter, der blomstrer i foråret. Især hvis de har forskellige farver. Hvis du planlægger at bruge blodribs i en uformel blandingshæk, anbefaler vi at du kombinerer denne flotte busk med forsythia, som jo tilbyder en overfod af fortryllende gule blomster. Sammen skal de nok gøre din forårshave til et unikt og livligt sted.

“King Edward VII” til blomstrende hække

Selvom den mest populære varietet af blodribs er opkaldt efter en engelsk konge, er arten hjemmehørende på Nordamerikas vestkyst, nærmere bestemt ved grænsen mellem USA og Canada. Planten blev introduceret til de britiske haver i starten af det 19. århundrede af den skotske botaniker David Douglas. Blodribsen “King Edward VII” blev i første omgang kultiveret i 1826 og blev hurtigt populær som dekorativ havebusk, hvilket selvfølgelig ikke er nogen overraskelse i betragtning af dens slående, farverige blomster. Gennem tiden har man udviklet mange dyrkede varieteter med fokus på at skabe valgmuligheder inden for blomsternes farve, men “King Edward VII” er stadig den mest populære varietet. Men blomsterne er ikke det eneste tiltalende ved denne ribsart. Blodribs har også et attraktivt grønt løvværk, som bliver gult, rødt og pink i efteråret. Samtidig kommer de mørkeblå eller sorte bær, hvilket gør denne blomst, der jo blomstrer i foråret, særdeles interessant at se på om efteråret. De smukke blade og prangende bær vil lyse op i din efterårshave på samme måde som blomsterne gjorde det i foråret. Men husk at bærrene ikke bør spises, selvom de er flotte at se på. De er teknisk set ikke giftige, men de smager altså ikke ret godt. De vilde fugle holder dog af disse bær, og hjælper gerne med at sprede plantens frø. Fuglene kan også lide at søge beskyttelse blandt blodribsens grene.

At beskære en hæk i blodribs

Blodribsen kan ikke give dig en formel afskærmningshæk, og med en gennemsnitslig væksthastighed på 20-40 centimeter om året er den hverken særligt stor eller høj – den kan højst blive omkring 2 meter. Men blodribsen er en meget pålidelig hækplante, som er ganske nem at have med at gøre og ikke engang behøver blive beskåret, hvis altså du leder efter en hæk med et uformelt udtryk. Blodribsen er en ideel hækplante hvis du holder af en hæk der blomstrer overdådigt i foråret. Din have vil helt sikkert skille sig ud og få opmærksomhed så snart blodribsen blomstrer, for man kan slet ikke undgå at lægge mærke til blomsternes skarpe farver.

Når det kommer til jordtyper, er blodribsen “King Edward VII” ikke ret kræsen, men den foretrækker dog en fugtig og veldrænet jord. Den har det fint med at blive plantet et udsat sted og vil trives i direkte sol eller delvis skygge. Dog er en solrig placering at foretrække, da den hjælper blomstringen på vej. Det er strengt taget ikke nødvendigt at beskære blodribsen “King Edward VII”, men vil anbefaler at man gør det når den er færdig med at blomstre – sent i foråret eller først i efteråret. Hvis du ønsker at genopfriske din hæk, kan det nemt gøres ved at skære alle grenene ned til omkring 30 centimeter over jorden halvvejs inde i vinteren. Næste forår vil din blodribs skyde igen.

Hække i blodribs til enhver have

En hækplante-varietet, der er opkaldt efter en engelsk konge har selvfølgelig en del at leve op til, men vi synes faktisk at “King Edward VII” møder alle forventninger. Dens prangende, højrøde blomster, fortryllende løvværk og smukke farvespil i efteråret vil få enhver have til at se mere smuk ud – den vil nærmest blive en konge værdig. En hæk i blodribs ser fantastisk ud blot som enkeltartshæk, men hvis du kombinerer planten med andre blomstrende hækplanter kan du få en fabelagtig og livlig blandingshæk som helt sikkert vil få din have til at skille sig ud.

Dens karakteristiske duft er nok lidt en smagssag, men der er ingen tvivl om at en blodribs vil være et velkomment syn i enhver have. Den har meget at byde på i flere årstider, hvilket ikke ses tit hos de hækplanter, der blomstrer i foråret. Hvis du leder efter en hækplante, der vil give dig en masse farve med mindst mulig indsats, behøver du ikke se længere end blodribsen “King Edward VII”.

Trillebør

0 produkter

Ingen varer i kurven.